Pastoral - Oratorij
oratorij1.png

PRIJAVE ZA NADOLAZEĆI ORATORIJ:
https://forms.gle/omABtKKr35CkfWnT6
 
Kada bismo riječ “Oratorij” preveli na hrvatski jezik, dobili bismo „mjesto molitve“. Sv. Ivan Bosco, svetac i zaštitnik mladih te utemeljitelj salezijanskog reda, oratorij je formirao kao mjesto na kojem se mlađim generacijama želi približiti Božja ljubav kroz igru i veselje. U oratoriju sudjeluju djeca i mladi koji kroz igru, molitvu, kratke formativne dijelove i sakramente dolaze bliže Bogu i izgrađuju odnos s Njime. Oratorij uz razne igre i formativne dijelove uključuje i razne radionice društvenih, umjetničkih i prirodoslovnih tema, glazbene igraonice, kvizove, izlete… Puno je razloga zašto oratorij godinama okuplja velik broj djece u župnim zajednicama.
 
Zahvalu za projekt Oratorij u Stenjevcu dugujemo don Mladenu Deliću koji nas je pozvao na Ljetni oratorij u Podsused 2019. godine te animatorima njihove zajednice od kojih smo dobili priliku učiti i rasti. Naš oratorij želimo nastaviti graditi i usavršavati te se nadamo i radujemo skoroj suradnji sa salezijanskom zajednicom iz Podsuseda.

oratorij2.png
 
Subotama u oratoriju možete očekivati puno igara, smijeha, radionica te trenutke sabranosti u molitvi, na sv. ispovijedi i misi. Želimo da naša djeca i njihovi roditelji osjete ljubav prema mladima i brigu za njih. Subotama dajemo sve od sebe da donesemo duh Don Boscovog oratorija te Isusovu i Marijinu Ljubav ovdje u Stenjevec.
 
Dragi roditelji, ako želite da vaše dijete kroz igru i veselje osjeti Boga u punini, prijavite ga na naš oratorij. Radost zagarantirana! Dragi učenici, dođite na naš oratorij, a mi ćemo veseljem i zabavnim programom ispuniti vaša srca istinskom radošću.
 
Odgovore na sva pitanja i informacije možete zatražiti putem maila:
animatori.zupe.stenjevec@gmail.com
Božja riječ

5.KORIZMENA NEDJELJA

Bijaše neki bolesnik, Lazar iz Betanije, iz sela Marije i sestre joj Marte. Marija bijaše ono pomazala Gospodina pomašću i otrla mu noge svojom kosom. Njezin dakle brat Lazar bijaše bolestan. Sestre stoga poručiše Isusu: »Gospodine, evo onaj koga ljubiš, bolestan je.« Čuvši to, Isus reče: »Ta bolest nije na smrt, nego na slavu Božju, da se po njoj proslavi Sin Božji.« A Isus ljubljaše Martu i njezinu sestru i Lazara. Ipak, kad je čuo za njegovu bolest, ostade još dva dana u onome mjestu gdje se nalazio. Istom nakon toga reče učenicima: »Pođimo opet u Judeju!« Kažu mu učenici: »Učitelju, Židovi su sad tražili da te kamenuju, pa da opet ideš onamo?« Odgovori Isus: »Nema li dan dvanaest sati? Hodi li tko danju, ne spotiče se jer vidi svjetlost ovoga svijeta. Hodi li tko noću, spotiče se jer nema svjetlosti u njemu.« Iv 11, 1-45
Raspored misa

NEDJELJA

07:30h jutarnja misa
09:30h dječja misa

11:00h župna misa
12:30h misa za mlade
18:30h večernja misa

RADNI DAN

07:30h - jutarnja misa
18:30h - večernja misa

Kontakt
  • ŽUPNI URED

  • ŽUPNIK: Vjekoslav Meštrić

  •  
  • R.V. uto-pet 9-11, 17-19
  •  
  • Tel 01/ 3732 - 729
  • Fax 01/ 3732 - 729
  • Mob 098/ 469 - 166
  • Adr. Stenjevec 9
  • E-mail gospastenjevecka@inet.hr
Copyright © Gospa Stenjevečka 2009. Sva prava pridržana. Design by Endora