Anketa
Najdraža molitva mi je
 
26%
 
16%
 
5%
 
53%
PROMIŠLJANJE: PRESVETO TROJSTVO

AUTOR: Sanja Bosak

05-2015-trojstvo.jpg

„Krstite ih u ime Oca i Sina i Duha Svetoga.“ (Mt 28, 16-20)

Sveti je Augustin rekao: „Vidiš li ljubav, vidiš Trojstvo.“ Znakom Križa i izgovarajući riječi „u ime Oca i Sina i Duha Svetoga“, darujemo i posvećujemo Bogu svega sebe, sa svim onim što jesmo, što imamo i što činimo. Primamo od Njega ljubav, čistu i bezuvjetnu. Primamo darove Duha Svetoga kao svjedočenje Njegove ljubavi. Ali, razmišljamo li dovoljno o tim darovima? Razmišljamo li o nadi koja nam se najednom stvori u srcu kad nam se sve čini nepovratnim?  O snazi koju osjećamo dok slomljeni koračamo svakodnevicom pitajući se odakle dolazi? O daru oprosta kada smo na zlo odgovorili dobrim i ništa tražili zauzvrat? O molitvi koja nam je uslišena kad molimo iz dubine srca jačajući nam i duh i tijelo? Razmišljamo li o tome da su sve naše životne situacije darovi Duha? Da smo primanjem „Duha posinstva“ primljeni u veliku Božju obitelj odlučujuću za naše postojanje, djelovanje i razmišljanje?

Po Duhu Svetom Bog nas jača u našim slabostima, pokazuje put u bezizlaznim situacijama, podiže nas kad padamo, pokazuje nam tisuće novih mogućnosti kad naiđemo na prepreke, uči nas razgovarati s Njim molitvom, osnažuje nas i naš život čini smislenim. A sve to jer nam vjeruje. Zašto Mu onda često uskraćujemo svoje povjerenje i ne dopuštamo da djeluje kroz nas? Sjetimo se samo Pavlove zajednice u Korintu gdje su darovi Duha Svetoga bili „motiv unutarnjih podijeljenosti, zavisti, prepiranja tko je među njima najveći, tko je i prema kakvim zaslugama dobio veći dar.“ Ne činimo li isto i mi? Nismo li tek slabi ljudi, formalisti u vjeri i farizeji u djelovanju? Oni koji neprestano očekuju nekakve nagrade, zasluge, a bez davanja?

Naše su nas slabosti zarobile, ograničile, a teško si to priznajemo. Sve bi moglo biti puno lakše da se jednostavno prepustimo vođenju Duha, življenju u Gospodinu i uživanju u posinstvu jer se u njemu možemo osjećati prihvaćeni, slobodni i voljeni. Isus kaže: „I evo, ja sam s vama u sve dane – do svršetka svijeta.“ Potrebno je samo pozorno poslušati ove riječi, osluhnuti poruku da se ne bojimo i odlučiti postati bolji čovjek za druge i za sebe.

Imajući povjerenja u Trojstvo, napajamo se plodovima radosti, mira i ljubavi i dobivamo one zasluge kojima težimo. S punim povjerenjem, stoga, prihvatimo Božju Riječ i po njoj svu snagu i silinu Duha Svetoga. 
Objavljeno: 31.5.2015. IPovratak
Božja riječ

4.NEDJELJA KROZ GODINU

U gradu Kafarnaumu Isus u subotu uđe u sinagogu i poče naučavati. Bijahu zaneseni njegovim naukom. Tâ učio ih je kao onaj koji ima vlast, a ne kao pismoznanci. A u njihovoj se sinagogi upravo zatekao čovjek opsjednut nečistim duhom. On povika: »Što ti imaš s nama, Isuse Nazarećanine? Došao si da nas uništiš? Znam tko si: Svetac Božji!« Isus mu zaprijeti: »Umukni i iziđi iz njega!« Nato nečisti duh potrese njime pa povika iz svega glasa i iziđe iz njega. Svi se zaprepastiše te se zapitkivahu: »Što li je ovo? Nova li i snažna nauka! Pa i samim nečistim dusima zapovijeda, i pokoravaju mu se.« I pročulo se odmah o njemu posvuda, po svoj okolici galilejskoj. Mk 1, 21-28
Raspored misa

NEDJELJA

07:30h jutarnja misa
09:30h dječja misa
11:00h župna misa
12:30h misa za mlade
18:30h večernja misa

RADNI DAN

18:30h - večernja misa

Kontakt
  • ŽUPNI URED

  • ŽUPNIK: Vjekoslav Meštrić

  •  
  • R.V. uto-pet 9-11, 17-19
  • Tel 01/ 3732 - 729
  • Fax 01/ 3732 - 729
  • Mob 098/ 469 - 166
  • Adr. Stenjevec 9
  • E-mail gospastenjevecka@inet.hr
Copyright © Gospa Stenjevečka 2009. Sva prava pridržana. Design by Endora