Anketa
Najdraža molitva mi je
 
34%
 
16%
 
3%
 
47%
PROMIŠLJANJE: PRESVETO TROJSTVO

AUTOR: Sanja Bosak

05-2015-trojstvo.jpg

„Krstite ih u ime Oca i Sina i Duha Svetoga.“ (Mt 28, 16-20)

Sveti je Augustin rekao: „Vidiš li ljubav, vidiš Trojstvo.“ Znakom Križa i izgovarajući riječi „u ime Oca i Sina i Duha Svetoga“, darujemo i posvećujemo Bogu svega sebe, sa svim onim što jesmo, što imamo i što činimo. Primamo od Njega ljubav, čistu i bezuvjetnu. Primamo darove Duha Svetoga kao svjedočenje Njegove ljubavi. Ali, razmišljamo li dovoljno o tim darovima? Razmišljamo li o nadi koja nam se najednom stvori u srcu kad nam se sve čini nepovratnim?  O snazi koju osjećamo dok slomljeni koračamo svakodnevicom pitajući se odakle dolazi? O daru oprosta kada smo na zlo odgovorili dobrim i ništa tražili zauzvrat? O molitvi koja nam je uslišena kad molimo iz dubine srca jačajući nam i duh i tijelo? Razmišljamo li o tome da su sve naše životne situacije darovi Duha? Da smo primanjem „Duha posinstva“ primljeni u veliku Božju obitelj odlučujuću za naše postojanje, djelovanje i razmišljanje?

Po Duhu Svetom Bog nas jača u našim slabostima, pokazuje put u bezizlaznim situacijama, podiže nas kad padamo, pokazuje nam tisuće novih mogućnosti kad naiđemo na prepreke, uči nas razgovarati s Njim molitvom, osnažuje nas i naš život čini smislenim. A sve to jer nam vjeruje. Zašto Mu onda često uskraćujemo svoje povjerenje i ne dopuštamo da djeluje kroz nas? Sjetimo se samo Pavlove zajednice u Korintu gdje su darovi Duha Svetoga bili „motiv unutarnjih podijeljenosti, zavisti, prepiranja tko je među njima najveći, tko je i prema kakvim zaslugama dobio veći dar.“ Ne činimo li isto i mi? Nismo li tek slabi ljudi, formalisti u vjeri i farizeji u djelovanju? Oni koji neprestano očekuju nekakve nagrade, zasluge, a bez davanja?

Naše su nas slabosti zarobile, ograničile, a teško si to priznajemo. Sve bi moglo biti puno lakše da se jednostavno prepustimo vođenju Duha, življenju u Gospodinu i uživanju u posinstvu jer se u njemu možemo osjećati prihvaćeni, slobodni i voljeni. Isus kaže: „I evo, ja sam s vama u sve dane – do svršetka svijeta.“ Potrebno je samo pozorno poslušati ove riječi, osluhnuti poruku da se ne bojimo i odlučiti postati bolji čovjek za druge i za sebe.

Imajući povjerenja u Trojstvo, napajamo se plodovima radosti, mira i ljubavi i dobivamo one zasluge kojima težimo. S punim povjerenjem, stoga, prihvatimo Božju Riječ i po njoj svu snagu i silinu Duha Svetoga. 
Objavljeno: 31.5.2015. IPovratak
Božja riječ

4.USKRSNA NEDJELJA

U ono vrijeme: Reče Isus: »Ja sam pastir dobri. Pastir dobri život svoj polaže za ovce. Najamnik – koji nije pastir i nije vlasnik ovaca – kad vidi vuka gdje dolazi, ostavlja ovce i bježi, a vuk ih grabi i razgoni: najamnik je i nije mu do ovaca. Ja sam pastir dobri i poznajem svoje i mene poznaju moje, kao što mene ­poznaje Otac i ja poznajem Oca i život svoj polažem za ovce. Imam i drugih ovaca, koje nisu iz ovog ovčinjaka. I njih treba da dovedem i glas će moj čuti i bit će jedno stado, jedan pastir. Zbog toga me i ljubi Otac što polažem život svoj da ga opet uzmem. Nitko mi ga ne oduzima, nego ja ga sam od sebe polažem. Vlast imam položiti ga, vlast imam opet uzeti ga. Tu zapovijed primih od Oca svoga.« Iv 10, 11-18
Raspored misa

NEDJELJA

07:30h jutarnja misa
09:30h dječja misa
11:00h župna misa
12:30h misa za mlade
18:30h večernja misa

RADNI DAN

07:30h - jutarnja misa
18:30h - večernja misa

Kontakt
  • ŽUPNI URED

  • ŽUPNIK: Vjekoslav Meštrić

  •  
  • R.V. uto-pet 9-11, 17-19
  • Tel 01/ 3732 - 729
  • Fax 01/ 3732 - 729
  • Mob 098/ 469 - 166
  • Adr. Stenjevec 9
  • E-mail gospastenjevecka@inet.hr
Copyright © Gospa Stenjevečka 2009. Sva prava pridržana. Design by Endora