Anketa
Najdraža molitva mi je
 
26%
 
16%
 
5%
 
53%
PROMIŠLJANJE: NEDJELJA PEDESETNICE - DUHOVI

AUTOR: Sanja Bosak

05-2015-duhovi.jpg

„Duh istine upućivat će vas u svu istinu.“ (Iv 15, 26-27; 16, 12-15)

Duhovi – to je blagdan s porukom koja nas poziva da djelujemo, prenosimo Božju riječ, ali je i Božje obećanje da će svoj Duh izliti na nas da iz njega crpemo snagu za život. Pravi je trenutak da se pitamo jesmo li uistinu sposobni za duhovsko djelovanje. Svaki put kad posrnemo, gubimo snagu i strahujemo, a vjera nam postaje labavija. Naša je duhovna slabost još jedna pobjeda zloga. Imamo li dovoljno snage izdignuti se iz te slabosti? Proširiti svoje srce da ponovo primimo Duha Svetoga? 

Svijet je prepun tragova Božje prisutnosti, On nam je nadohvat ruke, nudi nam se u Duhu. A kakav je naš odziv na to? Često odbijamo svaku, pa i najmanju, mogućnost da se izvučemo iz svoga jada, nezadovoljstva, samosažaljenja, pretjerane kritičnosti, zavisti i tvrdoglavosti. Uranjamo sve dublje u vlastiti zatvor crnih misli s kojima i naš unutarnji svijet postaje tmurniji. Vrijeme je da što prije progledamo i snagom volje odbacimo svoju površnost i bezvoljnost. Da iziđemo iz tog mračnog kutka sebe u kojem se skrivamo u strahu. Da se okrenemo onima koji trebaju našu snagu da bismo i sami u toj snazi ojačali.

Božja prisutnost nudi nam darove Duha Svetoga, a zahvaljujući njima, možemo razlikovati dobro od zla, vidjeti i ono što je izvana teško dokučiti, biti sposobni odabrati pravi put, ustrajno i hrabro navještati Božju riječ, radovati se s drugima i zbog drugih, radosno prihvaćati Istinu, činiti dobro i osjećati se sigurnim u Bogu, ne previdjeti grijeh i zlo. Svi smo blagoslovljeni tim darovima, samo ih svi ne primamo jednako. Neki s prihvaćanjem i žarom, neki ravnodušno i olako. Nije li vrijeme da počnemo istinski uživati u plodovima punine života koju nam Duh Sveti nudi? Neka nam On bude nadahnuće, ona nevidljiva ruka koja nas gura životu s puno ljubavi, radosti i povjerenja prema sebi i drugima.

Prihvaćanjem Duha krećemo u nove pustolovine, u predjele života gdje još nismo bili. Uz nas je Branitelj uz kojega ćemo sve manje osjećati nesigurnost, ugroženost i strah budemo li imali više vjere u Njega. A spoznaja da ponovo primamo Duha Svetoga tek je još jedan Njegov dar, dar utjehe, uz koji nam ništa neće biti nemoguće.

Budimo čvrsti u svojoj vjeri jer ona nam je poticaj za život po Božjoj riječi. I prepustimo se stvarnosti Duha Svetoga crpeći iz nje snagu pozitivnih misli i odluka.

Po Duhu bliži smo Istini i Bogu. 
Objavljeno: 23.5.2015. IPovratak
Božja riječ

4.NEDJELJA KROZ GODINU

U gradu Kafarnaumu Isus u subotu uđe u sinagogu i poče naučavati. Bijahu zaneseni njegovim naukom. Tâ učio ih je kao onaj koji ima vlast, a ne kao pismoznanci. A u njihovoj se sinagogi upravo zatekao čovjek opsjednut nečistim duhom. On povika: »Što ti imaš s nama, Isuse Nazarećanine? Došao si da nas uništiš? Znam tko si: Svetac Božji!« Isus mu zaprijeti: »Umukni i iziđi iz njega!« Nato nečisti duh potrese njime pa povika iz svega glasa i iziđe iz njega. Svi se zaprepastiše te se zapitkivahu: »Što li je ovo? Nova li i snažna nauka! Pa i samim nečistim dusima zapovijeda, i pokoravaju mu se.« I pročulo se odmah o njemu posvuda, po svoj okolici galilejskoj. Mk 1, 21-28
Raspored misa

NEDJELJA

07:30h jutarnja misa
09:30h dječja misa
11:00h župna misa
12:30h misa za mlade
18:30h večernja misa

RADNI DAN

18:30h - večernja misa

Kontakt
  • ŽUPNI URED

  • ŽUPNIK: Vjekoslav Meštrić

  •  
  • R.V. uto-pet 9-11, 17-19
  • Tel 01/ 3732 - 729
  • Fax 01/ 3732 - 729
  • Mob 098/ 469 - 166
  • Adr. Stenjevec 9
  • E-mail gospastenjevecka@inet.hr
Copyright © Gospa Stenjevečka 2009. Sva prava pridržana. Design by Endora