Anketa
Najdraža molitva mi je
 
34%
 
16%
 
3%
 
47%
PROMIŠLJANJE: NEDJELJA PEDESETNICE - DUHOVI

AUTOR: Sanja Bosak

05-2015-duhovi.jpg

„Duh istine upućivat će vas u svu istinu.“ (Iv 15, 26-27; 16, 12-15)

Duhovi – to je blagdan s porukom koja nas poziva da djelujemo, prenosimo Božju riječ, ali je i Božje obećanje da će svoj Duh izliti na nas da iz njega crpemo snagu za život. Pravi je trenutak da se pitamo jesmo li uistinu sposobni za duhovsko djelovanje. Svaki put kad posrnemo, gubimo snagu i strahujemo, a vjera nam postaje labavija. Naša je duhovna slabost još jedna pobjeda zloga. Imamo li dovoljno snage izdignuti se iz te slabosti? Proširiti svoje srce da ponovo primimo Duha Svetoga? 

Svijet je prepun tragova Božje prisutnosti, On nam je nadohvat ruke, nudi nam se u Duhu. A kakav je naš odziv na to? Često odbijamo svaku, pa i najmanju, mogućnost da se izvučemo iz svoga jada, nezadovoljstva, samosažaljenja, pretjerane kritičnosti, zavisti i tvrdoglavosti. Uranjamo sve dublje u vlastiti zatvor crnih misli s kojima i naš unutarnji svijet postaje tmurniji. Vrijeme je da što prije progledamo i snagom volje odbacimo svoju površnost i bezvoljnost. Da iziđemo iz tog mračnog kutka sebe u kojem se skrivamo u strahu. Da se okrenemo onima koji trebaju našu snagu da bismo i sami u toj snazi ojačali.

Božja prisutnost nudi nam darove Duha Svetoga, a zahvaljujući njima, možemo razlikovati dobro od zla, vidjeti i ono što je izvana teško dokučiti, biti sposobni odabrati pravi put, ustrajno i hrabro navještati Božju riječ, radovati se s drugima i zbog drugih, radosno prihvaćati Istinu, činiti dobro i osjećati se sigurnim u Bogu, ne previdjeti grijeh i zlo. Svi smo blagoslovljeni tim darovima, samo ih svi ne primamo jednako. Neki s prihvaćanjem i žarom, neki ravnodušno i olako. Nije li vrijeme da počnemo istinski uživati u plodovima punine života koju nam Duh Sveti nudi? Neka nam On bude nadahnuće, ona nevidljiva ruka koja nas gura životu s puno ljubavi, radosti i povjerenja prema sebi i drugima.

Prihvaćanjem Duha krećemo u nove pustolovine, u predjele života gdje još nismo bili. Uz nas je Branitelj uz kojega ćemo sve manje osjećati nesigurnost, ugroženost i strah budemo li imali više vjere u Njega. A spoznaja da ponovo primamo Duha Svetoga tek je još jedan Njegov dar, dar utjehe, uz koji nam ništa neće biti nemoguće.

Budimo čvrsti u svojoj vjeri jer ona nam je poticaj za život po Božjoj riječi. I prepustimo se stvarnosti Duha Svetoga crpeći iz nje snagu pozitivnih misli i odluka.

Po Duhu bliži smo Istini i Bogu. 
Objavljeno: 23.5.2015. IPovratak
Božja riječ

4.USKRSNA NEDJELJA

U ono vrijeme: Reče Isus: »Ja sam pastir dobri. Pastir dobri život svoj polaže za ovce. Najamnik – koji nije pastir i nije vlasnik ovaca – kad vidi vuka gdje dolazi, ostavlja ovce i bježi, a vuk ih grabi i razgoni: najamnik je i nije mu do ovaca. Ja sam pastir dobri i poznajem svoje i mene poznaju moje, kao što mene ­poznaje Otac i ja poznajem Oca i život svoj polažem za ovce. Imam i drugih ovaca, koje nisu iz ovog ovčinjaka. I njih treba da dovedem i glas će moj čuti i bit će jedno stado, jedan pastir. Zbog toga me i ljubi Otac što polažem život svoj da ga opet uzmem. Nitko mi ga ne oduzima, nego ja ga sam od sebe polažem. Vlast imam položiti ga, vlast imam opet uzeti ga. Tu zapovijed primih od Oca svoga.« Iv 10, 11-18
Raspored misa

NEDJELJA

07:30h jutarnja misa
09:30h dječja misa
11:00h župna misa
12:30h misa za mlade
18:30h večernja misa

RADNI DAN

07:30h - jutarnja misa
18:30h - večernja misa

Kontakt
  • ŽUPNI URED

  • ŽUPNIK: Vjekoslav Meštrić

  •  
  • R.V. uto-pet 9-11, 17-19
  • Tel 01/ 3732 - 729
  • Fax 01/ 3732 - 729
  • Mob 098/ 469 - 166
  • Adr. Stenjevec 9
  • E-mail gospastenjevecka@inet.hr
Copyright © Gospa Stenjevečka 2009. Sva prava pridržana. Design by Endora