Anketa
Najdraža molitva mi je
 
26%
 
16%
 
5%
 
53%
MILOSRĐE MU JE IME

AUTOR: Ana Lončarević

IMG-20161119-WA0020.jpg

Ove subote, mladi naše župe održali su prvi krizmanički susret pod geslom „Milosrđe Mu je ime“.  Krizmanici su kroz međusobno upoznavanje, druženje,rad u grupama i svjedočanstva naših mladih: Lane Čeko, Irene Lušo, Viktorije Devaj, Patricie Gojani, Anamarije Litere, Karla Lehkija, Luke Maglića, Hrvoja Bilića, Daniela Marjanovića, Josipa Toplaka i Ane Lončarević, upoznali Boga kao Milosrdnog Oca te ljepotu njegove prisutnosti u životu svakog čovjeka.

Susret smo započeli pjesmom te molitvom koju je predvodio naš đakon Tomislav Šagud. Nakon međusobnog upoznavanja i stvaranje jedne obiteljske atmosfere, naši krizmanici upoznali su se sa Isusovom prispodobom o Milosrdnom Ocu; Sina koji traži zadovoljstvo izvan Očeva doma usporedili smo s našim svakodnevnim lutanjima te traženjem sreće u prolaznim stvarima. Prava radost pronalazi se isključivo u Očevoj blizini.          

IMG-20161119-WA0023.jpg               
Pitanje „Jesmo li stvoreni u svjetlu ili mraku?“ potaklo nas je na razmišljanje o čovjekovoj grešnoj naravi te da napravimo ispit savjesti. Na kraju susreta svakome sudioniku dodijeljeno je jedno „savršeno“ srce koje je predstavljalo svakog čovjeka u trenutku kada ga je Bog stvorio. Naš Otac dao nam je slobodu da radimo na sebi, da se održavamo najbolje što možemo. No, stvari mogu krenuti  krivim smjerom. U tom trenutku srce se osuši. Kako bi ono ponovno „zakucalo“, treba o njemu brinuti; trebamo zalijevati svoju dušu Božjom riječi, djelima milosrđa te micati ono trulo što nas guši tj. ispovijedati svoje grijehe. Kroz ispovijed nam Bog iskazuje svoje milosrđe i mi ponovno živimo. Srce nije isto kao na početku jer takvo će postati tek kada budemo u vječnosti s Gospodinom, ali moramo se cijeli život trudi održavati ga kako bi Gospodin kasnije mogao samo zacijeliti i ponovno stopiti dijelove koji su bili „bolesni“.

Teško je reći tko se ove subote više obogatio: krizmanici svjedočanstvima animatora i novim spoznajama ili mi mladi kada smo vidjeli zadovoljne krizmanike s osmjehom na licu.

Dojmovi su nam bili ovakvi: 
· Bilo je odlično. Htjela bih da imamo još ovakvih susreta.
· Sve mi je bilo naj. Teme su baš brutalne.
· Svidjelo mi se raditi u grupi. Bilo je jako zabavno.
· Bilo je savršeno. Animatori su jako dragi i želim još ovakvih radionica.
· Rad u grupama – super stvar.
· Animator nam je sve dobro objasnio. Sve sam shvatio.
 
U radosti ispunjena srca veselimo se idućem susretu.

2016-11-19-22-24-43-486.jpg
Objavljeno: 21.11.2016. IPovratak
Božja riječ

4.NEDJELJA KROZ GODINU

U gradu Kafarnaumu Isus u subotu uđe u sinagogu i poče naučavati. Bijahu zaneseni njegovim naukom. Tâ učio ih je kao onaj koji ima vlast, a ne kao pismoznanci. A u njihovoj se sinagogi upravo zatekao čovjek opsjednut nečistim duhom. On povika: »Što ti imaš s nama, Isuse Nazarećanine? Došao si da nas uništiš? Znam tko si: Svetac Božji!« Isus mu zaprijeti: »Umukni i iziđi iz njega!« Nato nečisti duh potrese njime pa povika iz svega glasa i iziđe iz njega. Svi se zaprepastiše te se zapitkivahu: »Što li je ovo? Nova li i snažna nauka! Pa i samim nečistim dusima zapovijeda, i pokoravaju mu se.« I pročulo se odmah o njemu posvuda, po svoj okolici galilejskoj. Mk 1, 21-28
Raspored misa

NEDJELJA

07:30h jutarnja misa
09:30h dječja misa
11:00h župna misa
12:30h misa za mlade
18:30h večernja misa

RADNI DAN

18:30h - večernja misa

Kontakt
  • ŽUPNI URED

  • ŽUPNIK: Vjekoslav Meštrić

  •  
  • R.V. uto-pet 9-11, 17-19
  • Tel 01/ 3732 - 729
  • Fax 01/ 3732 - 729
  • Mob 098/ 469 - 166
  • Adr. Stenjevec 9
  • E-mail gospastenjevecka@inet.hr
Copyright © Gospa Stenjevečka 2009. Sva prava pridržana. Design by Endora