Anketa
Najdraža molitva mi je
 
40%
 
15%
 
5%
 
40%
MILOSRĐE MU JE IME

AUTOR: Ana Lončarević

IMG-20161119-WA0020.jpg

Ove subote, mladi naše župe održali su prvi krizmanički susret pod geslom „Milosrđe Mu je ime“.  Krizmanici su kroz međusobno upoznavanje, druženje,rad u grupama i svjedočanstva naših mladih: Lane Čeko, Irene Lušo, Viktorije Devaj, Patricie Gojani, Anamarije Litere, Karla Lehkija, Luke Maglića, Hrvoja Bilića, Daniela Marjanovića, Josipa Toplaka i Ane Lončarević, upoznali Boga kao Milosrdnog Oca te ljepotu njegove prisutnosti u životu svakog čovjeka.

Susret smo započeli pjesmom te molitvom koju je predvodio naš đakon Tomislav Šagud. Nakon međusobnog upoznavanja i stvaranje jedne obiteljske atmosfere, naši krizmanici upoznali su se sa Isusovom prispodobom o Milosrdnom Ocu; Sina koji traži zadovoljstvo izvan Očeva doma usporedili smo s našim svakodnevnim lutanjima te traženjem sreće u prolaznim stvarima. Prava radost pronalazi se isključivo u Očevoj blizini.          

IMG-20161119-WA0023.jpg               
Pitanje „Jesmo li stvoreni u svjetlu ili mraku?“ potaklo nas je na razmišljanje o čovjekovoj grešnoj naravi te da napravimo ispit savjesti. Na kraju susreta svakome sudioniku dodijeljeno je jedno „savršeno“ srce koje je predstavljalo svakog čovjeka u trenutku kada ga je Bog stvorio. Naš Otac dao nam je slobodu da radimo na sebi, da se održavamo najbolje što možemo. No, stvari mogu krenuti  krivim smjerom. U tom trenutku srce se osuši. Kako bi ono ponovno „zakucalo“, treba o njemu brinuti; trebamo zalijevati svoju dušu Božjom riječi, djelima milosrđa te micati ono trulo što nas guši tj. ispovijedati svoje grijehe. Kroz ispovijed nam Bog iskazuje svoje milosrđe i mi ponovno živimo. Srce nije isto kao na početku jer takvo će postati tek kada budemo u vječnosti s Gospodinom, ali moramo se cijeli život trudi održavati ga kako bi Gospodin kasnije mogao samo zacijeliti i ponovno stopiti dijelove koji su bili „bolesni“.

Teško je reći tko se ove subote više obogatio: krizmanici svjedočanstvima animatora i novim spoznajama ili mi mladi kada smo vidjeli zadovoljne krizmanike s osmjehom na licu.

Dojmovi su nam bili ovakvi: 
· Bilo je odlično. Htjela bih da imamo još ovakvih susreta.
· Sve mi je bilo naj. Teme su baš brutalne.
· Svidjelo mi se raditi u grupi. Bilo je jako zabavno.
· Bilo je savršeno. Animatori su jako dragi i želim još ovakvih radionica.
· Rad u grupama – super stvar.
· Animator nam je sve dobro objasnio. Sve sam shvatio.
 
U radosti ispunjena srca veselimo se idućem susretu.

2016-11-19-22-24-43-486.jpg
Objavljeno: 21.11.2016. IPovratak
Božja riječ

20.NEDJELJA KROZ GODINU

U ono vrijeme: Reče Isus mnoštvu: »Ja sam kruh živi koji je s neba sišao. Tko bude jeo od ovoga kruha, živjet će uvijeke. Kruh koji ću ja dati tijelo je moje – za život svijeta.« Židovi se nato među sobom prepirahu: »Kako nam ovaj može dati tijelo svoje za jelo?« Reče im stoga Isus: »Zaista, zaista, kažem vam: ako ne jedete tijela Sina Čovječjega i ne pijete krvi njegove, nemate života u sebi! Tko blaguje tijelo moje i pije krv ­moju, ima život vječni; i ja ću ga uskrisiti u posljednji dan. Tijelo je moje jelo istinsko, krv je moja piće istinsko. Tko jede moje tijelo i pije moju krv, u meni ostaje i ja u njemu. Kao što je mene poslao živi Otac i ja živim po Ocu, tako i onaj koji mene blaguje živjet će po meni. Ovo je kruh koji je s neba sišao, ne kao onaj koji jedoše očevi i pomriješe. Tko jede ovaj kruh, živjet će uvijeke.« Iv 6, 51-58
Raspored misa

NEDJELJA
(srpanj i kolovoz)

07:30h
09:30h
18:30h

RADNI DAN

07:30h - jutarnja misa
18:30h - večernja misa

Kontakt
 • ŽUPNI URED

 • ŽUPNIK: Vjekoslav Meštrić

 •  
 • LJETNO RADNO VRIJEME

 • R.V. uto–pet, 16:30–18:00h
 •  
 • Tel 01/ 3732 - 729
 • Fax 01/ 3732 - 729
 • Mob 098/ 469 - 166
 • Adr. Stenjevec 9
 • E-mail gospastenjevecka@inet.hr
Copyright © Gospa Stenjevečka 2009. Sva prava pridržana. Design by Endora