Anketa
Najdraža molitva mi je
 
34%
 
16%
 
3%
 
47%
MILOSRĐE MU JE IME

AUTOR: Ana Lončarević

IMG-20161119-WA0020.jpg

Ove subote, mladi naše župe održali su prvi krizmanički susret pod geslom „Milosrđe Mu je ime“.  Krizmanici su kroz međusobno upoznavanje, druženje,rad u grupama i svjedočanstva naših mladih: Lane Čeko, Irene Lušo, Viktorije Devaj, Patricie Gojani, Anamarije Litere, Karla Lehkija, Luke Maglića, Hrvoja Bilića, Daniela Marjanovića, Josipa Toplaka i Ane Lončarević, upoznali Boga kao Milosrdnog Oca te ljepotu njegove prisutnosti u životu svakog čovjeka.

Susret smo započeli pjesmom te molitvom koju je predvodio naš đakon Tomislav Šagud. Nakon međusobnog upoznavanja i stvaranje jedne obiteljske atmosfere, naši krizmanici upoznali su se sa Isusovom prispodobom o Milosrdnom Ocu; Sina koji traži zadovoljstvo izvan Očeva doma usporedili smo s našim svakodnevnim lutanjima te traženjem sreće u prolaznim stvarima. Prava radost pronalazi se isključivo u Očevoj blizini.          

IMG-20161119-WA0023.jpg               
Pitanje „Jesmo li stvoreni u svjetlu ili mraku?“ potaklo nas je na razmišljanje o čovjekovoj grešnoj naravi te da napravimo ispit savjesti. Na kraju susreta svakome sudioniku dodijeljeno je jedno „savršeno“ srce koje je predstavljalo svakog čovjeka u trenutku kada ga je Bog stvorio. Naš Otac dao nam je slobodu da radimo na sebi, da se održavamo najbolje što možemo. No, stvari mogu krenuti  krivim smjerom. U tom trenutku srce se osuši. Kako bi ono ponovno „zakucalo“, treba o njemu brinuti; trebamo zalijevati svoju dušu Božjom riječi, djelima milosrđa te micati ono trulo što nas guši tj. ispovijedati svoje grijehe. Kroz ispovijed nam Bog iskazuje svoje milosrđe i mi ponovno živimo. Srce nije isto kao na početku jer takvo će postati tek kada budemo u vječnosti s Gospodinom, ali moramo se cijeli život trudi održavati ga kako bi Gospodin kasnije mogao samo zacijeliti i ponovno stopiti dijelove koji su bili „bolesni“.

Teško je reći tko se ove subote više obogatio: krizmanici svjedočanstvima animatora i novim spoznajama ili mi mladi kada smo vidjeli zadovoljne krizmanike s osmjehom na licu.

Dojmovi su nam bili ovakvi: 
· Bilo je odlično. Htjela bih da imamo još ovakvih susreta.
· Sve mi je bilo naj. Teme su baš brutalne.
· Svidjelo mi se raditi u grupi. Bilo je jako zabavno.
· Bilo je savršeno. Animatori su jako dragi i želim još ovakvih radionica.
· Rad u grupama – super stvar.
· Animator nam je sve dobro objasnio. Sve sam shvatio.
 
U radosti ispunjena srca veselimo se idućem susretu.

2016-11-19-22-24-43-486.jpg
Objavljeno: 21.11.2016. IPovratak
Božja riječ

4.USKRSNA NEDJELJA

U ono vrijeme: Reče Isus: »Ja sam pastir dobri. Pastir dobri život svoj polaže za ovce. Najamnik – koji nije pastir i nije vlasnik ovaca – kad vidi vuka gdje dolazi, ostavlja ovce i bježi, a vuk ih grabi i razgoni: najamnik je i nije mu do ovaca. Ja sam pastir dobri i poznajem svoje i mene poznaju moje, kao što mene ­poznaje Otac i ja poznajem Oca i život svoj polažem za ovce. Imam i drugih ovaca, koje nisu iz ovog ovčinjaka. I njih treba da dovedem i glas će moj čuti i bit će jedno stado, jedan pastir. Zbog toga me i ljubi Otac što polažem život svoj da ga opet uzmem. Nitko mi ga ne oduzima, nego ja ga sam od sebe polažem. Vlast imam položiti ga, vlast imam opet uzeti ga. Tu zapovijed primih od Oca svoga.« Iv 10, 11-18
Raspored misa

NEDJELJA

07:30h jutarnja misa
09:30h dječja misa
11:00h župna misa
12:30h misa za mlade
18:30h večernja misa

RADNI DAN

07:30h - jutarnja misa
18:30h - večernja misa

Kontakt
  • ŽUPNI URED

  • ŽUPNIK: Vjekoslav Meštrić

  •  
  • R.V. uto-pet 9-11, 17-19
  • Tel 01/ 3732 - 729
  • Fax 01/ 3732 - 729
  • Mob 098/ 469 - 166
  • Adr. Stenjevec 9
  • E-mail gospastenjevecka@inet.hr
Copyright © Gospa Stenjevečka 2009. Sva prava pridržana. Design by Endora