Anketa
Najdraža molitva mi je
 
37%
 
16%
 
5%
 
42%
KRIZMANIČKI TEČAJ ZAJEDNICE KURSILJO

AUTOR: Ana Lončarević FOTO: Luka Maglić

k3.png

Ove godine, mladi naše župe pod vodstvom župnika, preč. Vjekoslava Meštrića, uključili su se upripremanje krizmanika za sakrament  Svete Potvrde. Poučeni dobrim iskustvom iz svojih osnovnoškolskih dana te u želji da našim krizmanicima omogućimo sveobuhvatnu pripremu za ovaj važan sakrament, u goste smo pozvali zajednicu Kursiljo kako bi u našoj župi održala trodnevnu duhovnu obnovu tj. Krizmanički tečaj.

Kursiljo je katolički pokret čiji je cilj potaknuti pojedinca na skladniji život u zajednici (obiteljskoj, crkvenoj, profesionalnoj) te u njemu probuditi svijest da je pozvan živjeti u svijetu kojeg treba ustrajno produhovljavati, donošenjem evanđeoskog duha u sva područja života.

K2.jpg

Kroz razne igre i prezentacije,pjesmu i ples, kroz molitvu, misu i klanjanje te svima najdraže razgovore u grupama, krizmanici su mogli osjetiti Božju prisutnost, njegovu neizmjernu ljubav te mir kojeg pruža Njegova blizina.

Naše zajedničko putovanje počelo je u petka okupljanjem u pastoralnom centru. Na licima krizmanika mogao se vidjeti umor i nezainteresiranost za ikakvo druženje, no na poticaj animatorima, atmosfera se ubrzo počinje mijenjati. Kroz priču Tko sam ja? te dirljivo, ali i ohrabrujuće svjedočanstvo vlč. Andrije promišljali smo jedinstvenosti svakog čovjeka. Dan smo zaključili radom u grupama  pri kojem se stvarao doživljaj zajedništva što će u konačnici ostaviti najdublji dojam svim sudionicima.

20170203_204047.jpg

Subotu smo započeli zajedničkom molitvom i pjesmom nakon čega su uslijedila brojna svjedočanstva mladih  o vlastita iskustva živoga Boga. Između svakog svjedočanstva kroz rad u grupama  i zajednički razgovor imali smo priliku za otvorenije i osobnije razmatranje onoga što smo čuli. Pošto smo bili jako marljivi, župnik nas je nagradio finim ručkom na čemu smo mu, od srca, zahvalni. Dan se privodio kraju te smo pristupili sv. ispovijedi te klanjanju pred Presvetim. Okupljeni oko Stola gospodnjeg, zahvalili smo na svim milostima koje smo primili ovih dana te pošli kući radosno iščekujući nedjelju.
 
Nedjelja je započela molitvom i pjesmom kada nam se pridružio mladi bračni par. Njihovo svjedočanstvo potaklo nas je na razmišljanje o čistoj ljubavi koja je danas sve rjeđe prisutna u predbračnom hodanju i braku. Zadnja tema koju smo obradili na ovom krizmaničkom tečaju bila je Darovi Duha Svetoga gdje nam je naša rektorica Danijela Tomić ispričala svoju životnu priču te nas potakla da koristimo sve svoje darove i talente Bogu na slavu.

Naše djevojke odmah su se primile posla i osmislile himnu ove duhovne obnove:
Došli smo u
kasnim satima,
Pogledi su bježali
prema vratima.
Ipak je nešto
od svih riječi,
otvorilo vrata
našoj sreći.
 Animatori su probudili
Boga u nama,
Prevladala je svjetlost
I nestala tama.
 Duhovna obnova
svidjela se svima
čak i psima.

Naša priča završava na najsvečaniji način: euharistijskim slavljem u našoj župnoj crkvi. Na kraju mise animatori su predstavili ovaj hvale vrijedan projekt, posvjedočili vlastita iskustva svoga rada s našim krizmanicima te ih pozvali da se ovo ljeto pridruže kampu za mlade na otoku Krapnju.
 
A kako su se proveli naši krizmanici otkrit ćete u njihovim osvrtima:

Drago mi je što sam izdvojila vrijeme za ovo druženje jer sam u srcu osjetila sreću. Najdraži dio susreta bile su mi pjesme i igre. Nakon ovog susreta osjetila sam veću povezanost s Bogom te čim sam došla doma, pustila sam sve duhovne pjesme i pjevala sa sestrom. Nakon ovog susreta voljela bih skupiti hrabrosti te se priključiti u crkveni zbor jer volim pjevati duhovne pjesme.
 
Jako mi je drago što sam ovaj vikend provela na susretu i jako mi se svidjelo. Najviše mi se svidjela Danijelina tema o darovima Duha Svetoga. U grupi mi je bilo najljepše i drago mi je što smo otvoreno razgovarali. Nakon ovog susreta najviše mi se promijenilo mišljenje za Sv.misu i shvatila sam koliko je ona važna. Nemam nikakvih primjedbi, htjela bih ovo ponoviti.

k1.JPG
Objavljeno: 6.2.2017. IPovratak
Božja riječ

4.NEDJELJA DOŠAŠĆA

U one dane usta Marija i pohiti u Gorje, u grad Judin. Uđe u Zaharijinu kuću i pozdravi Elizabetu. Čim Elizabeta začu Marijin pozdrav, zaigra joj čedo u utrobi. I napuni se Elizabeta Duha Svetoga i povika iz svega glasa: »Blagoslovljena ti među ženama i blagoslovljen plod utrobe tvoje! Ta otkuda meni da mi dođe majka Gospodina mojega? Gledaj samo! Tek što mi do ušiju doprije glas pozdrava tvojega, zaigra mi od radosti čedo u utrobi. Blažena ti što povjerova da će se ispuniti što ti je rečeno od Gospodina!« Lk 1, 39-45
Raspored misa

NEDJELJA

07:30h jutarnja misa
09:30h dječja misa
11:00h župna misa
12:30h misa za mlade
18:30h večernja misa

RADNI DAN

07:30h - jutarnja misa
18:30h - večernja misa

ADVENTSKE MISE ZORNICE

06:00h (osim nedjeljom)

Kontakt
  • ŽUPNI URED

  • ŽUPNIK: Vjekoslav Meštrić

  •  
  • R.V. uto-pet 9-11, 17-19
  • Tel 01/ 3732 - 729
  • Fax 01/ 3732 - 729
  • Mob 098/ 469 - 166
  • Adr. Stenjevec 9
  • E-mail gospastenjevecka@inet.hr
Copyright © Gospa Stenjevečka 2009. Sva prava pridržana. Design by Endora