Anketa
Najdraža molitva mi je
 
26%
 
16%
 
5%
 
53%
ISUSOVO OTKUPLJENJE ZA NAŠE GRIJEHE

AUTOR: Petra Bičanić

„Sin Čovječji nije došao da bude služen, nego da služi i život svoj dade kao otkupninu za mnoge.“ Zato se pravi smisao Njegova kraljevskoga dostojanstva očituje samo s visine križa.

Mi smo Bogu najmiliji, On nas sve neizmjerno voli. Voli nas toliko da je poslao svoga Sina jedinca kako bi otkupio naše grijehe i kako bismo Ga mogli gledati u Kraljevstvu nebeskome, u vječnosti. Iako je bio Bog, Isus je postao čovjekom upravo kako bi otkupio naše grijehe. Samo pogledaj na križ i sjeti se što je On učinio za tebe! Koliko je neizmjerna Njegova ljubav prema tebi, kolika je to velika ljubav Njegova da položi svoj život za prijatelje! I mi bismo trebali u svojoj svakodnevici nasljedovati Krista, davati se za druge, kao što se On svojom smrću i uskrsnućem dao za nas. Mi tako vjerujemo da naš život ne završava smrću, jer mi vjernici ne živimo za ovaj svijet i radi ovoga svijeta. Mi kršćani živimo ovaj zemaljski život kako bismo dospjeli u Kraljevstvo nebesko, gdje ćemo zauvijek gledati lice Božje. Koja je to neizmjerna sreća, blagostanje, zauvijek živjeti uz Boga, s Bogom. Nema te ljubavi koju nam On ne može dati, nema te utjehe koju nam On ne bi mogao pružiti, nema čežnje veće od čežnje čovjeka za svojim Stvoriteljem. A tamo – u raju, osjećat ćemo tu Njegovu neizmjernu milost zauvijek, ona nikada neće prestati. 

Već si sada trebamo utrti put prema Gospodinu, i to čineći dobra djela, šireći ljubav nesretnima, pomažući siromašnima. Osim toga, trebamo čuvati i čistoću vlastita srca, a prava prilika za to jest upravo ispovijed koja liječi našu dušu i obnavlja nas. Najgore je vidjeti „oazu u pustinju“, a ne usuditi se „popiti vode“ à ne iskoristiti neizmjernu Božju milost koju nam sam Bog poklanja. Iskoristite tu milost otkupljenja grijeha koju vam Isus pruža u ovih još malo dana koliko je ostalo do Uskrsa!

Objavljeno: 18.4.2014. IPovratak
Božja riječ

4.NEDJELJA KROZ GODINU

U gradu Kafarnaumu Isus u subotu uđe u sinagogu i poče naučavati. Bijahu zaneseni njegovim naukom. Tâ učio ih je kao onaj koji ima vlast, a ne kao pismoznanci. A u njihovoj se sinagogi upravo zatekao čovjek opsjednut nečistim duhom. On povika: »Što ti imaš s nama, Isuse Nazarećanine? Došao si da nas uništiš? Znam tko si: Svetac Božji!« Isus mu zaprijeti: »Umukni i iziđi iz njega!« Nato nečisti duh potrese njime pa povika iz svega glasa i iziđe iz njega. Svi se zaprepastiše te se zapitkivahu: »Što li je ovo? Nova li i snažna nauka! Pa i samim nečistim dusima zapovijeda, i pokoravaju mu se.« I pročulo se odmah o njemu posvuda, po svoj okolici galilejskoj. Mk 1, 21-28
Raspored misa

NEDJELJA

07:30h jutarnja misa
09:30h dječja misa
11:00h župna misa
12:30h misa za mlade
18:30h večernja misa

RADNI DAN

18:30h - večernja misa

Kontakt
  • ŽUPNI URED

  • ŽUPNIK: Vjekoslav Meštrić

  •  
  • R.V. uto-pet 9-11, 17-19
  • Tel 01/ 3732 - 729
  • Fax 01/ 3732 - 729
  • Mob 098/ 469 - 166
  • Adr. Stenjevec 9
  • E-mail gospastenjevecka@inet.hr
Copyright © Gospa Stenjevečka 2009. Sva prava pridržana. Design by Endora