Anketa
Moj najdraži hrvatski svetac je
 
10%
 
10%
 
72%
 
8%
TEMELJITE SVOJ ŽIVOT NA VRIJEDNOSTIMA VJERE

U Rimu se, na susretu Univ 2019., okupilo više od 2000 studenata iz cijeloga svijeta kako bi Veliki tjedan i Uskrs proveli zajedno s papom Franjom. Taj tradicionalni međunarodni susret studenata ustanovio je sveti Josemaria Escrivà de Balaguer, utemeljitelj prelature Opus Dei

Angelus3-naslovnica-(1).jpg

Radostan sam što mogu pozdraviti sudionike susreta Univ 2019. Dragi mladi, koji živite ove dane formacije, po primjeru svetoga Josemarije, temeljite sve više svoj život na vrijednostima vjere, kako biste, mijenjajući se po Kristovu uzoru, mogli preobraziti svijet koji vas okružuje – rekao je papa Franjo studentima, prisutnima na općoj audijenciji na Trgu svetoga Petra, sudionicima tradicionalnoga međunarodnog susreta koji je 1968. godine potaknuo utemeljitelj prelature Opus Dei, sveti Josemaria Escrivá de Balaguer.

Ove je godine u Vječni grad stiglo više od 2000 studenata iz 30 zemalja sa 100 različitih veleučilišta, kako bi Veliki tjedan i Uskrs proslavili u Rimu zajedno s Papom, te kako bi, na susretima i raspravama, razmišljali o vrlo aktualnoj temi „Transformacijske moći rada“, te tako gradili mostove tražeći zajedničke točke i zajedno gledajući na budućnost.

Rad, put posvećenja
Izabrali smo temu rada – objasnila je Gemma Bellido, iz organizacijskoga odbora Univ 2019. – jer je rad u stalnoj promjeni i izravno se odnosi na mlade; u pitanju je budućnost zanimanjā, natjecanje s robotima, te kako se čovjek može razlikovati u tako slojevitoj okolini. Sveti Josemaria govorio je da svi mogu biti sveti, a rad je sredstvo za postizanje svetosti, jer je on nešto što se treba raditi svakoga dana.

Univ, iskustvo obraćenja
Pedesetjednogodišnja povijest susreta Univ govori o mladićima i djevojkama koji su krenuli na put bez vjere, i vratili su se promijenjeni, čak obraćeni. Gemma Bellino izravno je to posvjedočila ističući da na tom susretu sudjeluju i osobe koje uopće nemaju vjere ili koje nisu katolici. U prošlosti, više je osoba tijekom našega susreta odlučilo krstiti se u uskrsnoj noći – kazala je – A to je sigurno iskustvo za katolike koji su u manjini u zemljama u kojima žive. Doći u Rim i biti s Papom, za njih je veliki san koji se ostvaruje; doista se osjećaju dijelom iste Crkve. Tako jača i njihova vjera.

Izvor: vaticannews.va
Foto: vaticannews.va

Objavljeno: 18.4.2019. IPovratak
Božja riječ

3.NEDJELJA DOŠAŠĆA

Kad Ivan u tamnici doču za djela Kristova, posla svoje učenike da ga upitaju: »Jesi li ti Onaj koji ima doći ili drugoga da čekamo?« Isus im odgovori: »Pođite i javite Ivanu što ste čuli i vidjeli: Slijepi proglédaju, hromi hode, gubavi se čiste, gluhi čuju, mrtvi ustaju, siromasima se navješćuje Evanđelje. I blago onom tko se ne sablazni o mene.« Kad oni odoše, poče Isus govoriti mnoštvu o Ivanu: »Što ste izišli u pustinju gledati? Trsku koju vjetar ljulja? Ili što ste izišli vidjeti? Čovjeka u mekušasto odjevena? Eno, oni što se mekušasto nose po kraljevskim su dvorima. Ili što ste izišli? Vidjeti proroka? Da, kažem vam, i više nego proroka. On je onaj o kome je pisano: ‘Evo, ja šaljem glasnika svoga pred licem tvojim da pripravi put pred tobom.’ Zaista, kažem vam, između rođenih od ­žene ne usta veći od Ivana Krstitelja. A ipak, i najmanji u kraljevstvu nebeskom veći je od njega!« Mt 11, 2-11
Raspored misa

NEDJELJA

07:30h jutarnja misa
09:30h dječja misa

11:00h župna misa
12:30h misa za mlade
18:30h večernja misa

RADNI DAN

06:00h - misa zornica
18:30h - večernja misa

Kontakt
  • ŽUPNI URED

  • ŽUPNIK: Vjekoslav Meštrić

  •  
  • R.V. uto-pet 9-11, 17-19
  •  
  • Tel 01/ 3732 - 729
  • Fax 01/ 3732 - 729
  • Mob 098/ 469 - 166
  • Adr. Stenjevec 9
  • E-mail gospastenjevecka@inet.hr
Copyright © Gospa Stenjevečka 2009. Sva prava pridržana. Design by Endora