Anketa
Najdraža molitva mi je
 
38%
 
16%
 
5%
 
41%
PRVI PLOD SINODE JE "SINODALNI STIL"

Papin nagovor uz molitvu Anđeo Gospodnji u nedjelju 28. listopada 2018.

Angelus---naslovnica.jpg

"Vrijeme utjehe i nade" – tim je riječima papa Franjo danas prije molitve Anđeoskog pozdravljenja opisao dvadesetšestodnevno iskustvo Biskupske sinode koja je bila posvećena mladima. To je put koji je omogućio mnogolikoj stvarnosti novih generacija kako bi bila na Sinodi – istaknuo je Papa.

Slušanje zahtijeva vrijeme, pažnju, otvorenost uma i srca – rekao je Sveti Otac i naglasio – No, ta se zauzetost pretvarala svaki dan u utjehu, osobito zato što smo među nama imali živu i poticajnu prisutnost mladih sa svojim životima i doprinosima. Mnogolika je stvarnost novih generacija kroz svjedočanstva sinodalnih otaca bila prisutna na Sinodi, možemo reći, sa svih strana, sa svih kontinenata i iz različitih ljudskih i društvenih situacija.

Samo ako je praćeno razlučivanjem u svjetlu Božje riječi i Duha Svetoga, slušanje donosi plod te omogućava razumijevanje stvarnosti i znakova vremena – rekao je papa Franjo i nastavio – To je jedan od najljepših darova koje je Gospodin dao Katoličkoj Crkvi, to jest prikupiti glasove i lica najrazličitijih stvarnosti, te na taj način pokušati dati tumačenje koje, uvijek u svjetlu evanđelja, uzima u obzir bogatstvo i složenost pojava.

Biskupska sinoda o mladima bila je dobra berba i obećava dobro vino – rekao je Sveti Otac i istaknuo da se već vidi prvi plod koji se očitovao u sinodalnom stilu koji je obilježio 15. redovnu opću biskupsku sinodu. Prvi plod Sinode morao bi biti upravo u primjeru metode koja se je nastojala primjenjivati od trenutka pripreme – kazao je papa Franjo i nastavio – Radi se o sinodalnom stilu koji nema kao glavni cilj izradu dokumenta koji je dragocjen i koristan. Važnije od dokumenta je da se širi način zajedničkog rada, mladih i starih, u slušanju i razlučivanju, kako bi se došlo do pastoralnih izbora koji odgovaraju stvarnosti – zaključio je Papa.

Nakon podnevne molitve, papa Franjo je izrazio posebnu blizinu američkoj židovskoj zajednici u Pittsburghu koja je pretrpjela strašan napad na sinagogu, a na kraju je pozdravio sve prisutne.

Izvor: vaticannews.va
Foto: vaticannews.va
Objavljeno: 29.10.2018. IPovratak
Božja riječ

33.NEDJELJA KROZ GODINU

Reče Isus svojim učenicima: »U one dane, nakon velike nevolje, sunce će pomrčati i mjesec neće više svijetljeti, a zvijezde će s neba padati i sile će se nebeske poljuljati. Tada će ugledati Sina Čovječjega gdje dolazi na oblacima s velikom moći i slavom. I razaslat će anđele i sabrati svoje izabranike s četiri vjetra, s kraja zemlje do na kraj neba. A od smokve se naučite prispodobi! Kad joj grana već omekša i lišće potjera, znate: ljeto je blizu. Tako i vi kad vidite da se to zbiva, znajte: blizu je, na vratima! Zaista, kažem vam, ne, neće uminuti naraštaj ovaj dok se sve to ne zbude. Nebo će i zemlja uminuti, ali riječi moje ne, neće uminuti. A o onom danu i času nitko ne zna, pa ni anđeli na nebu, ni Sin, nego samo Otac.« Mk 13, 24-32
Raspored misa

NEDJELJA

07:30h jutarnja misa
09:30h dječja misa
11:00h župna misa
12:30h misa za mlade
18:30h večernja misa

RADNI DAN

07:30h - jutarnja misa
18:30h - večernja misa

Kontakt
  • ŽUPNI URED

  • ŽUPNIK: Vjekoslav Meštrić

  •  
  • R.V. uto-pet 9-11, 17-19
  • Tel 01/ 3732 - 729
  • Fax 01/ 3732 - 729
  • Mob 098/ 469 - 166
  • Adr. Stenjevec 9
  • E-mail gospastenjevecka@inet.hr
Copyright © Gospa Stenjevečka 2009. Sva prava pridržana. Design by Endora