Anketa
Najdraža molitva mi je
 
42%
 
13%
 
4%
 
42%
PAPA KLAUZURNIM SESTRAMA: CRKVI STE POTREBNE!

Papa Franjo je jutros po mjesnom vremenu u svetištu Gospodina od čuda u Limi predvodio molitvu na kojoj su sudjelovale pripadnice različitih kontemplativnih redova.

Papa-Cile-slider.JPG

Papa je u svom nagovoru rekao kako radost spoznaje da smo djeca Božja hrani naš život koji uvijek želi biti zahvalan odgovor na Božju ljubav, napominjući da je važno obnavljati tu radost iz dana u dan.

Sveti je Otac navodeći riječi svete Terezije iz Lisieuxa potaknuo sestre da budu ljubav. Na taj će način – nastavio je Papa – vaš klauzurni život moći postići misionarski i opći doseg te odigrati ključnu ulogu u životu Crkve. Svojom molitvom dan i noć donosite pred Boga živote tolike naše braće i sestara koji iz različitih razloga ne mogu doći k njemu kako bi iskusili njegovo iscjeljujuće milosrđe, dok On na njih čeka kako bi im udijelio milost. Svojim molitvama možete iscijeliti rane mnogih – kazao je papa Franjo.

Papa je napomenuo da klauzurni život ne sužuje srce, već ga zahvaljujući našem odnosu s Gospodinom proširuje, čineći ga sposobnim da na novi način osjeća bol, patnju i nesreću brojne naše braće i sestara koje su žrtve kulture odbacivanja. Neka zagovaranje onih u potrebi bude obilježje vaše molitve i, kad god je to moguće, pomognite im ne samo molitvom, nego i konkretnim služenjem – rekao je Sveti Otac.

Upozorivši ih na napast ogovaranja, potaknuo ih je da stalno mole za jedinstvo u ljubljenoj Crkvi u Peruu te da nastoje rasti u sestrinskoj ljubavi kako bi svaki samostan postao svjetionik usred razjedinjenosti i podjelâ. Neka svi koji vam se približe imaju predokus blaženstva bratske ljubavi koja je vlastita posvećenom životu, a koja je toliko nužna za današnji svijet i naše zajednice – kazao je papa Franjo.

Kada vjerno živimo svoje zvanje, naš život postaje navještaj Božje ljubavi. Nikad nemojte prestati davati to svjedočanstvo – potaknuo ih je Sveti Otac te zaključio – Drage sestre, Crkvi ste potrebne, budite svjetionici svojim vjernim životom i nastavite upućivati na Onoga koji je Put, Istina i Život, na jedinoga Gospodina koji nam donosi ispunjenje i daruje život u punini.

Izvor: hr.radiovaticana.va
Foto: hr.radiovaticana.va
Objavljeno: 21.1.2018. IPovratak
Božja riječ

2.KORIZMENA NEDJELJA

Uze Isus sa sobom Petra, Jakova i Ivana i povede ih na goru visoku, u osamu, ­same, i preobrazi se pred njima. I haljine mu postadoše sjajne, bijele veoma – nijedan ih bjelilac na zemlji ne bi mogao tako ­izbijeliti. I ukaza im se Ilija s Mojsijem te razgovarahu s Isusom. A Petar prihvati i reče Isusu: »Učitelju, dobro nam je ovdje biti! Načinimo tri sjenice: tebi jednu, Mojsiju jednu i Iliji jednu.« Doista nije znao što da kaže jer bijahu prestrašeni. I pojavi se oblak i zasjeni ih, a iz oblaka se začu glas: »Ovo je Sin moj ljubljeni! Slušajte ga!« I odjednom, obazrevši se uokolo, nikoga uza se ne vidješe doli Isusa sama. Dok su silazili s gore, naloži im da nikomu ne pripovijedaju što su vidjeli dok Sin Čovječji od mrtvih ne ustane. Oni održaše tu riječ, ali se među sobom pitahu što znači to njegovo »od mrtvih ustati«. Mk 9, 2-10
Raspored misa

NEDJELJA

07:30h jutarnja misa
09:30h dječja misa
11:00h župna misa
12:30h misa za mlade
18:30h večernja misa

RADNI DAN

07:30h - jutarnja misa
18:30h - večernja misa

Kontakt
  • ŽUPNI URED

  • ŽUPNIK: Vjekoslav Meštrić

  •  
  • R.V. uto-pet 9-11, 17-19
  • Tel 01/ 3732 - 729
  • Fax 01/ 3732 - 729
  • Mob 098/ 469 - 166
  • Adr. Stenjevec 9
  • E-mail gospastenjevecka@inet.hr
Copyright © Gospa Stenjevečka 2009. Sva prava pridržana. Design by Endora