Anketa
Najdraža molitva mi je
 
34%
 
16%
 
3%
 
47%
PAPA KLAUZURNIM SESTRAMA: CRKVI STE POTREBNE!

Papa Franjo je jutros po mjesnom vremenu u svetištu Gospodina od čuda u Limi predvodio molitvu na kojoj su sudjelovale pripadnice različitih kontemplativnih redova.

Papa-Cile-slider.JPG

Papa je u svom nagovoru rekao kako radost spoznaje da smo djeca Božja hrani naš život koji uvijek želi biti zahvalan odgovor na Božju ljubav, napominjući da je važno obnavljati tu radost iz dana u dan.

Sveti je Otac navodeći riječi svete Terezije iz Lisieuxa potaknuo sestre da budu ljubav. Na taj će način – nastavio je Papa – vaš klauzurni život moći postići misionarski i opći doseg te odigrati ključnu ulogu u životu Crkve. Svojom molitvom dan i noć donosite pred Boga živote tolike naše braće i sestara koji iz različitih razloga ne mogu doći k njemu kako bi iskusili njegovo iscjeljujuće milosrđe, dok On na njih čeka kako bi im udijelio milost. Svojim molitvama možete iscijeliti rane mnogih – kazao je papa Franjo.

Papa je napomenuo da klauzurni život ne sužuje srce, već ga zahvaljujući našem odnosu s Gospodinom proširuje, čineći ga sposobnim da na novi način osjeća bol, patnju i nesreću brojne naše braće i sestara koje su žrtve kulture odbacivanja. Neka zagovaranje onih u potrebi bude obilježje vaše molitve i, kad god je to moguće, pomognite im ne samo molitvom, nego i konkretnim služenjem – rekao je Sveti Otac.

Upozorivši ih na napast ogovaranja, potaknuo ih je da stalno mole za jedinstvo u ljubljenoj Crkvi u Peruu te da nastoje rasti u sestrinskoj ljubavi kako bi svaki samostan postao svjetionik usred razjedinjenosti i podjelâ. Neka svi koji vam se približe imaju predokus blaženstva bratske ljubavi koja je vlastita posvećenom životu, a koja je toliko nužna za današnji svijet i naše zajednice – kazao je papa Franjo.

Kada vjerno živimo svoje zvanje, naš život postaje navještaj Božje ljubavi. Nikad nemojte prestati davati to svjedočanstvo – potaknuo ih je Sveti Otac te zaključio – Drage sestre, Crkvi ste potrebne, budite svjetionici svojim vjernim životom i nastavite upućivati na Onoga koji je Put, Istina i Život, na jedinoga Gospodina koji nam donosi ispunjenje i daruje život u punini.

Izvor: hr.radiovaticana.va
Foto: hr.radiovaticana.va
Objavljeno: 21.1.2018. IPovratak
Božja riječ

4.USKRSNA NEDJELJA

U ono vrijeme: Reče Isus: »Ja sam pastir dobri. Pastir dobri život svoj polaže za ovce. Najamnik – koji nije pastir i nije vlasnik ovaca – kad vidi vuka gdje dolazi, ostavlja ovce i bježi, a vuk ih grabi i razgoni: najamnik je i nije mu do ovaca. Ja sam pastir dobri i poznajem svoje i mene poznaju moje, kao što mene ­poznaje Otac i ja poznajem Oca i život svoj polažem za ovce. Imam i drugih ovaca, koje nisu iz ovog ovčinjaka. I njih treba da dovedem i glas će moj čuti i bit će jedno stado, jedan pastir. Zbog toga me i ljubi Otac što polažem život svoj da ga opet uzmem. Nitko mi ga ne oduzima, nego ja ga sam od sebe polažem. Vlast imam položiti ga, vlast imam opet uzeti ga. Tu zapovijed primih od Oca svoga.« Iv 10, 11-18
Raspored misa

NEDJELJA

07:30h jutarnja misa
09:30h dječja misa
11:00h župna misa
12:30h misa za mlade
18:30h večernja misa

RADNI DAN

07:30h - jutarnja misa
18:30h - večernja misa

Kontakt
  • ŽUPNI URED

  • ŽUPNIK: Vjekoslav Meštrić

  •  
  • R.V. uto-pet 9-11, 17-19
  • Tel 01/ 3732 - 729
  • Fax 01/ 3732 - 729
  • Mob 098/ 469 - 166
  • Adr. Stenjevec 9
  • E-mail gospastenjevecka@inet.hr
Copyright © Gospa Stenjevečka 2009. Sva prava pridržana. Design by Endora