Anketa
Moj najdraži hrvatski svetac je
 
10%
 
10%
 
72%
 
8%
PAPA FRANJO PRIJE MOLITVE KRALJICE NEBA POZDRAVIO I ZAHVALIO SVIMA U RUMUNJSKOJ

Neka Blažena Djevica Marija pruži svoju majčinsku zaštitu svim građanima Rumunjske koji su se uvijek tijekom povijesti povjeravali njenom zagovoru.

Capture.PNG

Prije završetka ove božanske liturgije želim još jednom pozdraviti sve prisutne i one koje sam ovih dana susreo, zahvaljujući svima na srdačnoj dobrodošlici – rekao je papa Franjo danas u Blaju, u Rumunjskoj, prije molitve Kraljice neba. S poštovanjem pozdravljam Predsjednika Republike i druge građanske vlasti – dodao je – izražavajući iskrenu zahvalnost za plodnu suradnju u pripremi i ostvarenju mojeg posjeta. Zahvalan sam Njegovom Blaženstvu, patrijarhu Danielu, Svetom sinodu, svećenicima i vjernicima Rumunjske pravoslavne Crkve koji su me bratski primili! Neka Gospodin blagoslovi tu staru i slavnu Crkvu, te je podupire u njezinom poslanju.
 
S punim poštovanjem i ljubavlju pozdravljam Njegovo Blaženstvo, kardinala Luciana Mureşana – rekao je Papa i dodao – Pozdravljam vjernike Katoličke Crkve, biskupe, svećenike, redovnike i vjernike laike iz Bukurešta i Iaşija, kao i brojne hodočasnike iz Şumuleu Ciuca. Zahvaljujem Gospodinu koji mi je dao priliku s vama moliti i ohrabriti vas u zauzetosti za evangelizaciju i svjedočenje milosrdne ljubavi. Ovdje u Blaju, zemlji mučeništva, slobode i milosrđa, iskazujem čast vama, djeco Grkokatoličke Crkve koji već tri stoljeća svjedočite svoju vjeru apostolskim žarom.
 
Neka Blažena Djevica Marija pruži svoju majčinsku zaštitu svim građanima Rumunjske koji su se uvijek tijekom povijesti povjeravali njenom zagovoru. Njoj povjeravam sve vas i molim da vas vodi na putu vjere kako biste napredovali prema budućnosti istinskog napretka i mira, te doprinosili izgradnji još pravednije i bratske domovine – zaključio je Sveti Otac.

Izvor: vaticannews.va
Foto: vaticannews.va

Objavljeno: 2.6.2019. IPovratak
Božja riječ

3.NEDJELJA DOŠAŠĆA

Kad Ivan u tamnici doču za djela Kristova, posla svoje učenike da ga upitaju: »Jesi li ti Onaj koji ima doći ili drugoga da čekamo?« Isus im odgovori: »Pođite i javite Ivanu što ste čuli i vidjeli: Slijepi proglédaju, hromi hode, gubavi se čiste, gluhi čuju, mrtvi ustaju, siromasima se navješćuje Evanđelje. I blago onom tko se ne sablazni o mene.« Kad oni odoše, poče Isus govoriti mnoštvu o Ivanu: »Što ste izišli u pustinju gledati? Trsku koju vjetar ljulja? Ili što ste izišli vidjeti? Čovjeka u mekušasto odjevena? Eno, oni što se mekušasto nose po kraljevskim su dvorima. Ili što ste izišli? Vidjeti proroka? Da, kažem vam, i više nego proroka. On je onaj o kome je pisano: ‘Evo, ja šaljem glasnika svoga pred licem tvojim da pripravi put pred tobom.’ Zaista, kažem vam, između rođenih od ­žene ne usta veći od Ivana Krstitelja. A ipak, i najmanji u kraljevstvu nebeskom veći je od njega!« Mt 11, 2-11
Raspored misa

NEDJELJA

07:30h jutarnja misa
09:30h dječja misa

11:00h župna misa
12:30h misa za mlade
18:30h večernja misa

RADNI DAN

06:00h - misa zornica
18:30h - večernja misa

Kontakt
  • ŽUPNI URED

  • ŽUPNIK: Vjekoslav Meštrić

  •  
  • R.V. uto-pet 9-11, 17-19
  •  
  • Tel 01/ 3732 - 729
  • Fax 01/ 3732 - 729
  • Mob 098/ 469 - 166
  • Adr. Stenjevec 9
  • E-mail gospastenjevecka@inet.hr
Copyright © Gospa Stenjevečka 2009. Sva prava pridržana. Design by Endora