Anketa
Moj najdraži hrvatski svetac je
 
11%
 
10%
 
70%
 
9%
PAPA FRANJO PRIJE MOLITVE KRALJICE NEBA POZDRAVIO I ZAHVALIO SVIMA U RUMUNJSKOJ

Neka Blažena Djevica Marija pruži svoju majčinsku zaštitu svim građanima Rumunjske koji su se uvijek tijekom povijesti povjeravali njenom zagovoru.

Capture.PNG

Prije završetka ove božanske liturgije želim još jednom pozdraviti sve prisutne i one koje sam ovih dana susreo, zahvaljujući svima na srdačnoj dobrodošlici – rekao je papa Franjo danas u Blaju, u Rumunjskoj, prije molitve Kraljice neba. S poštovanjem pozdravljam Predsjednika Republike i druge građanske vlasti – dodao je – izražavajući iskrenu zahvalnost za plodnu suradnju u pripremi i ostvarenju mojeg posjeta. Zahvalan sam Njegovom Blaženstvu, patrijarhu Danielu, Svetom sinodu, svećenicima i vjernicima Rumunjske pravoslavne Crkve koji su me bratski primili! Neka Gospodin blagoslovi tu staru i slavnu Crkvu, te je podupire u njezinom poslanju.
 
S punim poštovanjem i ljubavlju pozdravljam Njegovo Blaženstvo, kardinala Luciana Mureşana – rekao je Papa i dodao – Pozdravljam vjernike Katoličke Crkve, biskupe, svećenike, redovnike i vjernike laike iz Bukurešta i Iaşija, kao i brojne hodočasnike iz Şumuleu Ciuca. Zahvaljujem Gospodinu koji mi je dao priliku s vama moliti i ohrabriti vas u zauzetosti za evangelizaciju i svjedočenje milosrdne ljubavi. Ovdje u Blaju, zemlji mučeništva, slobode i milosrđa, iskazujem čast vama, djeco Grkokatoličke Crkve koji već tri stoljeća svjedočite svoju vjeru apostolskim žarom.
 
Neka Blažena Djevica Marija pruži svoju majčinsku zaštitu svim građanima Rumunjske koji su se uvijek tijekom povijesti povjeravali njenom zagovoru. Njoj povjeravam sve vas i molim da vas vodi na putu vjere kako biste napredovali prema budućnosti istinskog napretka i mira, te doprinosili izgradnji još pravednije i bratske domovine – zaključio je Sveti Otac.

Izvor: vaticannews.va
Foto: vaticannews.va

Objavljeno: 2.6.2019. IPovratak
Božja riječ

29.NEDJELJA KROZ GODINU

Kaza Isus svojim učenicima prispodobu kako valja svagda moliti i nikada ne sustati: »U nekom gradu bio sudac. Boga se nije bojao, za ljude nije mario. U tom gradu bijaše i neka udovica. Dolazila k njemu i molila: ’Obrani me od mog tužitelja!’ No on ne htjede zadugo. Napokon reče u sebi: ’Iako se Boga ne bojim nit zaljude marim, ipak, jer mi udovica ova dodijava, obranit ću je da vječno ne dolazi mučiti me.’« Nato reče Gospodin: »Čujte što govori nepravedni sudac! Neće li onda Bog ­obraniti svoje izabrane koji dan i noć vape k ­njemu sve ako i odgađa stvar njihovu? Kažem vam, ustat će žurno na njihovu obranu. Ali kad Sin Čovječji dođe, hoće li naći vjere na zemlji?« Lk 18, 1-8
Raspored misa

NEDJELJA

07:30h jutarnja misa
09:30h dječja misa

11:00h župna misa
12:30h misa za mlade
18:30h večernja misa

RADNI DAN

07:30h - jutarnja misa
18:30h - večernja misa

Kontakt
  • ŽUPNI URED

  • ŽUPNIK: Vjekoslav Meštrić

  •  
  • R.V. uto-pet 9-11, 17-19
  •  
  • Tel 01/ 3732 - 729
  • Fax 01/ 3732 - 729
  • Mob 098/ 469 - 166
  • Adr. Stenjevec 9
  • E-mail gospastenjevecka@inet.hr
Copyright © Gospa Stenjevečka 2009. Sva prava pridržana. Design by Endora