Anketa
Moj najdraži hrvatski svetac je
 
9%
 
11%
 
69%
 
11%
PAPA FRANJO PRIJE MOLITVE KRALJICE NEBA POZDRAVIO I ZAHVALIO SVIMA U RUMUNJSKOJ

Neka Blažena Djevica Marija pruži svoju majčinsku zaštitu svim građanima Rumunjske koji su se uvijek tijekom povijesti povjeravali njenom zagovoru.

Capture.PNG

Prije završetka ove božanske liturgije želim još jednom pozdraviti sve prisutne i one koje sam ovih dana susreo, zahvaljujući svima na srdačnoj dobrodošlici – rekao je papa Franjo danas u Blaju, u Rumunjskoj, prije molitve Kraljice neba. S poštovanjem pozdravljam Predsjednika Republike i druge građanske vlasti – dodao je – izražavajući iskrenu zahvalnost za plodnu suradnju u pripremi i ostvarenju mojeg posjeta. Zahvalan sam Njegovom Blaženstvu, patrijarhu Danielu, Svetom sinodu, svećenicima i vjernicima Rumunjske pravoslavne Crkve koji su me bratski primili! Neka Gospodin blagoslovi tu staru i slavnu Crkvu, te je podupire u njezinom poslanju.
 
S punim poštovanjem i ljubavlju pozdravljam Njegovo Blaženstvo, kardinala Luciana Mureşana – rekao je Papa i dodao – Pozdravljam vjernike Katoličke Crkve, biskupe, svećenike, redovnike i vjernike laike iz Bukurešta i Iaşija, kao i brojne hodočasnike iz Şumuleu Ciuca. Zahvaljujem Gospodinu koji mi je dao priliku s vama moliti i ohrabriti vas u zauzetosti za evangelizaciju i svjedočenje milosrdne ljubavi. Ovdje u Blaju, zemlji mučeništva, slobode i milosrđa, iskazujem čast vama, djeco Grkokatoličke Crkve koji već tri stoljeća svjedočite svoju vjeru apostolskim žarom.
 
Neka Blažena Djevica Marija pruži svoju majčinsku zaštitu svim građanima Rumunjske koji su se uvijek tijekom povijesti povjeravali njenom zagovoru. Njoj povjeravam sve vas i molim da vas vodi na putu vjere kako biste napredovali prema budućnosti istinskog napretka i mira, te doprinosili izgradnji još pravednije i bratske domovine – zaključio je Sveti Otac.

Izvor: vaticannews.va
Foto: vaticannews.va

Objavljeno: 2.6.2019. IPovratak
Božja riječ

21.NEDJELJA KROZ GODINU

U ono vrijeme: Isus je prolazio i naučavao gradovima i selima. Reče mu tada netko: »Gospodine, je li malo onih koji se spasa­vaju?« A on im reče: »Borite se da uđete na uska vrata jer mnogi će, velim vam, tražiti da uđu, ali neće moći. Kada gospodar kuće ustane i zaključa ­vrata, a vi stojeći vani počnete kucati na vrata: ’Gospodine, otvori nam!’, on će vam odgo­voriti: ’Ne znam vas odakle ste!’ Tada ćete početi govoriti: ’Pa mi smo s tobom jeli i pili, po našim si trgovima naučavao!’ A on će vam reći: ’Kažem vam: ne znam odakle ste. Odstupite od mene, svi zlotvori!’ Ondje će biti plač i škrgut zubi kad ­ugled­ate Abrahama i Izaka i Jakova i sve proroke u kraljevstvu Božjem, a sebe vani, izbačene. I doći će s istoka i zapada, sa sjevera i juga i sjesti za stol u kraljevstvu Božjem. Evo, ima posljednjih koji će biti prvi, ima i prvih koji će biti posljednji.« Lk 13, 22-30
Raspored misa

NEDJELJA

07:30h
09:30h
18:30h

RADNI DAN

07:30h - jutarnja misa
18:30h - večernja misa

Kontakt
 • ŽUPNI URED

 • ŽUPNIK: Vjekoslav Meštrić

 •  
 • LJETNO RADNO VRIJEME

 • R.V. uto–pet, 16:30–18:00h
 •  
 • Tel 01/ 3732 - 729
 • Fax 01/ 3732 - 729
 • Mob 098/ 469 - 166
 • Adr. Stenjevec 9
 • E-mail gospastenjevecka@inet.hr
Copyright © Gospa Stenjevečka 2009. Sva prava pridržana. Design by Endora