Anketa
Moj najdraži hrvatski svetac je
 
10%
 
10%
 
72%
 
8%
PAPA: ZA ULAZAK U KRALJEVSTVO NEBESKO POTREBNO JE SLUŽENJE

Na Posljednjoj je večeri Isus ustanovio euharistiju i svećenički red. Papa Franjo je na Misi večere Gospodnje istaknuo svetost brojnih nepoznatih župnika, kao i onih koji su se žrtvovali, posebno u ovo vrijeme pandemije. Svima je preporučio: iskusite Božji oprost i velikodušno praštajte

PAPA_USKRS2020-(1).png

Veliki četvrtak je ove godine bio doista poseban, zbog mjerā određenih kako bi se izbjeglo širenje pandemije koja je u kratkom vremenu poremetila život svih ljudi. Zbog toga se mise i obredi Vazmenoga trodnevlja, najvažniji za kršćane, održavaju bez sudjelovanja vjernikā. Tako i papa Franjo nije s rimskim svećenicima, jučer prijepodne, slavio Misu posvete ulja. Navečer je služio Misu večere Gospodnje na kojoj se spominjemo ustanovljenja euharistije.
 
EUHARISTIJA, SLUŽENJE, POMAZANJE
Euharistija, služenje, pomazanje – tri su riječi koje je Papa istaknuo u propovijedi. Gospodin želi ostati s nama, u euharistiji, a mi postajemo njegovo svetohranište. Isus čak kaže da nećemo ući u Kraljevstvo nebesko ako ne jedemo Njegovo tijelo i ne pijemo Njegovu krv. Ali, za ulazak u Kraljevstvo nebesko potrebna je i dimenzija služenja. Valja služiti, svima – istaknuo je Papa i dodao – Ali, govoreći Petru, Gospodin mu je pokazao kako, da bismo ušli u Kraljevstvo nebesko, moramo pustiti da nam Gospodin služi, da Sluga Božji bude naš sluga. To je teško shvatiti – primijetio je Papa.
 
MILOST SVEĆENIŠTVA
Govoreći o svećeništvu, papa Franjo je istaknuo da je sve njih, od prvoga do posljednjega, Gospodin pomazao. Pomazani smo kako bismo slavili euharistiju i da bismo služili – rekao je te posebno spomenuo svećenike koji daju svoj život za Gospodina, koji služe drugima. Spomenuo se svećenikā koji su u Italiji umrli zbog koronavirusa, služeći bolesnima zajedno s liječnicima i zdravstvenim osobljem. Oni su sveci iz susjedstva, sposobni dati vlastiti život – istaknuo je Papa te spomenuo i svećenike koji služe u zatvorima, kao i one koji odlaze daleko da bi donijeli evanđelje, te tamo i umiru.
 
SVE SVEĆENIKE NOSIM SA SOBOM NA OLTAR
U Papinim su mislima bili i nepoznati svećenici, seoski župnici i oni u planinama, koji poznaju sav svoj narod. Sve vas danas nosim u srcu i donosim vas na oltar – rekao je te napomenuo da ima i svećenika koje se, zbog nekih koji su učinili ružne stvari, kleveće i vrijeđa na ulici. Spomenuvši potom svećenike i biskupe koji ne zaboravljaju tražiti oproštenje jer – kako je rekao – svi smo grješnici, Papa je svima savjetovao da ne budu tvrdoglavi kao Petar. Dopustite da vam opere noge. Gospodin je vaš sluga, On vam je blizu kako bi vam davao snagu, kako bi vam prao noge.
 
Potaknuvši svećenike da, po Isusovu primjeru, imaju srce velikodušno u praštanju rekao im je da budu hrabri, pa i riskirajući u praštanju kako bi utješili. Ako u nekom trenutku ne možete dati sakramentalni oprost, pružite barem utjehu brata koji prati i ostavlja otvorena vrata – kazao je te zahvalio Gospodinu za svećeništvo i sve svećenike. Isus vas voli. Samo traži da mu dopustite oprati vam noge – rekao je na kraju papa Franjo.

Izvor: vaticannews.va
Foto: vaticannews.va
Objavljeno: 11.4.2020. IPovratak
Božja riječ

PRESVETO TROJSTVO

U ono vrijeme reče Isus Nikodemu: »Bog je tako ljubio svijet te je dao svoga Sina Jedinorođenca da nijedan koji u njega vjeruje ne propadne, nego da ima život vječni. Ta Bog nije poslao Sina na svijet da sudi svijetu, nego da se svijet spasi po njemu. Tko vjeruje u njega, ne osuđuje se; a tko ne vjeruje, već je osuđen što nije vjerovao u ime jedinorođenoga Sina Božjega.« Iv 3,  16-18
Raspored misa

NEDJELJA

07:30h jutarnja misa
09:30h dječja misa

11:00h župna misa
12:30h misa za mlade
18:30h večernja misa

RADNI DAN

07:30h - jutarnja misa
18:30h - večernja misa

Kontakt
  • ŽUPNI URED

  • ŽUPNIK: Vjekoslav Meštrić

  •  
  • R.V. uto-pet 9-11, 17-19
  •  
  • Tel 01/ 3732 - 729
  • Fax 01/ 3732 - 729
  • Mob 098/ 469 - 166
  • Adr. Stenjevec 9
  • E-mail gospastenjevecka@inet.hr
Copyright © Gospa Stenjevečka 2009. Sva prava pridržana. Design by Endora