Anketa
Moj najdraži hrvatski svetac je
 
10%
 
10%
 
72%
 
8%
PAPA: POZVANI SMO OTKRITI I PRODUBITI VRIJEDNOST ZAJEDNIŠTVA

Papin nagovor prije i nakon molitve Anđeo Gospodnji u nedjelju 22. ožujka 2020.

Papa_Franjo_072019.PNG

Ovih je dana Trg svetoga Petra zatvoren, stoga se izravno obraćam vama koji ste povezani putem medija – rekao je papa Franjo nakon podnevne molitve i istaknuo – U ovoj pandemiji u kojoj se više ili manje nalazimo izolirani, pozvani smo ponovo otkriti i produbiti vrijednost zajedništva koje ujedinjuje sve članove Crkve. Ujedinjeni u Kristu nikada nismo sami, nego oblikujemo jedno tijelo kojem je On glava. To se jedinstvo njeguje molitvom i duhovnim zajedništvom u euharistiji, to jest praksom koja se preporuča kada nije moguće primiti Presveti sakrament. To kažem svima, osobito osobama koje žive same.

Ponovo izražavam svoju blizinu svim bolesnima i onima koji se za njih brinu, kao i zdravstvenim djelatnicima i volonterima koji pomažu onima koji ne mogu izići iz kuće, te svima onima koji pomažu najsiromašnijima i beskućnicima. Hvala vam za sve napore koje činite kako biste pomogli u ovo teško vrijeme. Neka vas Gospodin blagoslovi i Marija zaštiti – rekao je na kraju Papa.

Izvor: ika.hkm.hr
Foto: ika.hkm.hr
Objavljeno: 15.3.2020. IPovratak
Božja riječ

5.KORIZMENA NEDJELJA

Bijaše neki bolesnik, Lazar iz Betanije, iz sela Marije i sestre joj Marte. Marija bijaše ono pomazala Gospodina pomašću i otrla mu noge svojom kosom. Njezin dakle brat Lazar bijaše bolestan. Sestre stoga poručiše Isusu: »Gospodine, evo onaj koga ljubiš, bolestan je.« Čuvši to, Isus reče: »Ta bolest nije na smrt, nego na slavu Božju, da se po njoj proslavi Sin Božji.« A Isus ljubljaše Martu i njezinu sestru i Lazara. Ipak, kad je čuo za njegovu bolest, ostade još dva dana u onome mjestu gdje se nalazio. Istom nakon toga reče učenicima: »Pođimo opet u Judeju!« Kažu mu učenici: »Učitelju, Židovi su sad tražili da te kamenuju, pa da opet ideš onamo?« Odgovori Isus: »Nema li dan dvanaest sati? Hodi li tko danju, ne spotiče se jer vidi svjetlost ovoga svijeta. Hodi li tko noću, spotiče se jer nema svjetlosti u njemu.« Iv 11, 1-45
Raspored misa

NEDJELJA

07:30h jutarnja misa
09:30h dječja misa

11:00h župna misa
12:30h misa za mlade
18:30h večernja misa

RADNI DAN

07:30h - jutarnja misa
18:30h - večernja misa

Kontakt
  • ŽUPNI URED

  • ŽUPNIK: Vjekoslav Meštrić

  •  
  • R.V. uto-pet 9-11, 17-19
  •  
  • Tel 01/ 3732 - 729
  • Fax 01/ 3732 - 729
  • Mob 098/ 469 - 166
  • Adr. Stenjevec 9
  • E-mail gospastenjevecka@inet.hr
Copyright © Gospa Stenjevečka 2009. Sva prava pridržana. Design by Endora