Anketa
Moj najdraži hrvatski svetac je
 
10%
 
10%
 
73%
 
7%
PAPA: PORUKA SPASENJA PODRAZUMIJEVA DUŽNOST SVJEDOČENJA

Evanđelje nam današnje liturgije pokazuje apostole koji su se okupili u Galileji, „na gori gdje im je Isus naredio“ – rekao je Papa i istaknuo – Tamo se dogodio posljednji susret uskrslog Gospodina sa svojima.

Angelus---naslovnica.jpg

Riječ „gora“ puna je simboličkog značenja. Isus je na gori proglasio blaženstva; na goru se povlačio kako bi molio; tamo je primao mnoštvo i liječio bolesne. No taj put, na gori, nije više Učitelj koji djeluje i poučava, nego Onaj koji traži od učenika da djeluju i naviještaju, povjeravajući im poslanje kojim će nastaviti njegovo djelo.
 
Uvodi ih u poslanje među svim ljudima – rekao je Sveti Otac i citirao – „Pođite dakle i učinite mojim učenicima sve narode krsteći ih u ime Oca i Sina i Duha Svetoga i učeći ih čuvati sve što sam vam zapovjedio!“ Sadržaj poslanja koji je povjerio apostolima je sljedeći: naviještati, krstiti, poučavati putu koji je Učitelj naznačio, to jest Evanđelju. Ta poruka spasenja prije svega podrazumijeva dužnost svjedočenja na koju smo i mi, današnji učenici, pozvani kako bismo položili račun o svojoj vjeri. Suočeni s tako zahtjevnim zadatkom i misleći na svoje slabosti, osjećamo se neprikladni, kao što su se osjećali i sami apostoli. No ne smijemo se obeshrabriti, moramo se sjećati Isusovih riječi koje im je uputio prije uzašašća na nebo: „Ja sam s vama u sve dane – do svršetka svijeta“.
 
To obećanje jamči neprestanu i utješnu Isusovu prisutnost među nama – rekao je papa Franjo i napomenuo – Ta se nada ostvaruje po njegovom Duhu Svetom koji Crkvu vodi, da kao suputnica svakom čovjeku, hodi kroz život. Taj Duh Sveti kojega su poslali Krist i Otac, daje oproštenje grijeha i posvećuje sve one koji se, kajući, s povjerenjem otvaraju njegovom daru. Obećavajući da će s nama ostati do kraja vremēna, Isus počinje biti prisutan kao Uskrsli. Radi se o prisutnosti koja se objavljuje u riječi, u sakramentima, u neprestanom i nutarnjem djelovanju Duha Svetoga. Svetkovina nam uzašašća kaže da je Isus, iako je uzašao na nebo kako bi slavno boravio s desne Ocu, i dalje uvijek među nama. Odatle proizlazi naša snaga, ustrajnost i radost.
 
Neka Djevica Marija svojom majčinskom zaštitom prati naš put. Od nje učimo kako biti nježni i hrabri da bismo bili svjedoci poput uskrslog Gospodina – zaključio je Papa.

Izvor: vaticannews.va
Foto: vaticannews.va
Objavljeno: 25.5.2020. IPovratak
Božja riječ

14.NEDJELJA KROZ GODINU

»Slavim te, Oče, Gospodaru neba i zemlje, što si ovo sakrio od mudrih i umnih, a objavio malenima. Da, Oče, tako se tebi svidjelo. Sve je meni predao Otac moj i nitko ne pozna Sina doli Otac niti tko pozna Oca doli Sin i onaj kome Sin hoće objaviti. Dođite k meni svi koji ste izmoreni i opterećeni i ja ću vas odmoriti. Uzmite jaram moj na sebe, učite se od mene jer sam krotka i ponizna srca i naći ćete spokoj dušama svojim. Uistinu, jaram je moj sladak i breme moje lako.« Mt 11, 25-30
Raspored misa

NEDJELJA

07:30h jutarnja misa
09:30h dječja misa

11:00h župna misa
12:30h misa za mlade
18:30h večernja misa

RADNI DAN

07:30h - jutarnja misa
18:30h - večernja misa

Kontakt
  • ŽUPNI URED

  • ŽUPNIK: Vjekoslav Meštrić

  •  
  • R.V. uto-pet 9-11, 17-19
  •  
  • Tel 01/ 3732 - 729
  • Fax 01/ 3732 - 729
  • Mob 098/ 469 - 166
  • Adr. Stenjevec 9
  • E-mail gospastenjevecka@inet.hr
Copyright © Gospa Stenjevečka 2009. Sva prava pridržana. Design by Endora