Anketa
Moj najdraži hrvatski svetac je
 
10%
 
10%
 
72%
 
8%
PAPA: NEKA VAS NE OMETAJU VANJSKE STVARI, NAPRAVITE PROSTORA ISUSU

Papin nagovor prije i nakon molitve Anđeo Gospodnji u nedjelju 15. prosinca 2019.

Angelus2---naslovnica.jpg

Radost i sumnja. To su iskustva koja su dio našega života, a obilježavaju treću nedjelju došašća koju još zovemo „nedjelja radosti“ – rekao je papa Franjo danas prije molitve Anđeoskog pozdravljenja na Trgu svetoga Petra, podsjetivši na izričit poziv proroka Izaije: „Nek se uzraduje pustinja i zemlja sasušena, neka kliče stepa i kao ljiljan procvjeta!“ Tom pozivu u evanđelju današnje liturgije suprotstavlja se sumnja Ivana Krstitelja – rekao je Papa i citirao – „Jesi li ti Onaj koji ima doći ili drugoga da čekamo?“
 
To je ista stvarnost koja u svakom vremenu iskušava vjeru – rekao je Sveti Otac i istaknuo – No Božji čovjek gleda dalje od toga, jer mu Duh Sveti daje da u svojem srcu čuje snagu Njegova obećanja i on naviješta spasenje: „Budite jaki, ne bojte se! Evo Boga vašega, On sam hita da vas spasi!“ I tada se sve preobražava; pustinja cvjeta, utjeha i radost vladaju izgubljenim srcima, hromi, slijepi i nijemi ozdravljaju. To je ono što se ostvaruje s Isusom; slijepi proglédaju, hromi hode, gubavi se čiste, gluhi čuju, mrtvi ustaju, siromasima se navješćuje Evanđelje.
 
Spasenje obuhvaća cijelog čovjeka i obnavlja ga – rekao je papa Franjo i primijetio – No to novo rođenje, s radošću koja ga prati, uvijek pretpostavlja umiranje samima sebi i grijehu koji je u nama. Odatle proizlazi poziv na obraćenje, moramo promijeniti svoje shvaćanje Boga. Došašće nas upravo na to potiče pitanjem Ivana Krstitelja Isusu: „Jesi li ti Onaj koji ima doći ili drugoga da čekamo?“ Ivan je cijeli život čekao Mesiju; njegov stil života i njegovo tijelo oblikovano je tim iščekivanjem.
 
Kao Ivan Krstitelj i mi smo pozvani prepoznati lice koje je Bog izabrao i prihvatio u Isusu Kristu, poniznom i milosrdnom – rekao je Papa i napomenuo – Došašće je vrijeme milosti koje nam kaže da nije dosta vjerovati u Boga. Potrebno je svaki dan čistiti svoju vjeru. Pripremamo se kako bismo prihvatili, ne neki lik iz bajke, nego Boga koji nas zove, uključuje i pred kojim se nameće izbor. Dijete koje leži u jaslama ima lice naše najpotrebitije i najsiromašnije braće i sestara koji su privilegirani u odnosu na to otajstvo, jer većina je njih često u stanju prepoznati Božju prisutnost među nama. 
 
Neka nam Djevica Marija pomogne da nas ne ometaju vanjske stvari, nego da u srcu napravimo prostora za Onoga koji je već došao, te ponovo želi doći kako bi ozdravio naše bolesti i dao nam radost. Nakon podnevne molitve Papa je blagoslovio kipiće Djeteta Isusa i podsjetio da se od 13. do 20. rujna iduće godine u Budimpešti slavi 52. međunarodni euharistijski kongres. Euharistijski kongresi više od sto godina svjedoče da je euharistija u središtu života Crkve. Molimo da taj euharistijski kongres pomogne obnovi kršćanske zajednice – zaključio je Sveti Otac.

Izvor: vaticannews.va
Foto: vaticannews.va
Objavljeno: 15.12.2019. IPovratak
Božja riječ

5.KORIZMENA NEDJELJA

Bijaše neki bolesnik, Lazar iz Betanije, iz sela Marije i sestre joj Marte. Marija bijaše ono pomazala Gospodina pomašću i otrla mu noge svojom kosom. Njezin dakle brat Lazar bijaše bolestan. Sestre stoga poručiše Isusu: »Gospodine, evo onaj koga ljubiš, bolestan je.« Čuvši to, Isus reče: »Ta bolest nije na smrt, nego na slavu Božju, da se po njoj proslavi Sin Božji.« A Isus ljubljaše Martu i njezinu sestru i Lazara. Ipak, kad je čuo za njegovu bolest, ostade još dva dana u onome mjestu gdje se nalazio. Istom nakon toga reče učenicima: »Pođimo opet u Judeju!« Kažu mu učenici: »Učitelju, Židovi su sad tražili da te kamenuju, pa da opet ideš onamo?« Odgovori Isus: »Nema li dan dvanaest sati? Hodi li tko danju, ne spotiče se jer vidi svjetlost ovoga svijeta. Hodi li tko noću, spotiče se jer nema svjetlosti u njemu.« Iv 11, 1-45
Raspored misa

NEDJELJA

07:30h jutarnja misa
09:30h dječja misa

11:00h župna misa
12:30h misa za mlade
18:30h večernja misa

RADNI DAN

07:30h - jutarnja misa
18:30h - večernja misa

Kontakt
  • ŽUPNI URED

  • ŽUPNIK: Vjekoslav Meštrić

  •  
  • R.V. uto-pet 9-11, 17-19
  •  
  • Tel 01/ 3732 - 729
  • Fax 01/ 3732 - 729
  • Mob 098/ 469 - 166
  • Adr. Stenjevec 9
  • E-mail gospastenjevecka@inet.hr
Copyright © Gospa Stenjevečka 2009. Sva prava pridržana. Design by Endora