Anketa
Moj najdraži hrvatski svetac je
 
10%
 
10%
 
72%
 
8%
PAPA: KRIST JE USKRSNUO; GLEDAJMO NA SVAKODNEVICU S POUZDANJEM

Uskrisujući jedinorođenoga Sina, Bog Otac je u potpunosti očitovao svoje milosrđe i ljubav prema ljudskom rodu svih vremena – rekao je papa Franjo u nagovoru prije molitve Kraljice neba danas, na Uskrsni ponedjeljak, kada odjekuje radosni navještaj Kristova uskrsnuća

Papa-Franjo-3.jpg

Uskrsli ženama povjerava misijsku zadaću, da pošalju njegove učenike u Galileju, gdje će ga vidjeti – rekao je Papa te istaknuo – Žene su, naime, dale divan primjer vjernosti, odanosti i ljubavi prema Kristu, u vrijeme njegova javnog života, kao i tijekom njegove muke. Sada ih je On nagradio posebnom gestom pozornosti i osobite naklonosti.

Tako najprije žene, a poslije i učenici, među njima posebno Petar, shvaćaju stvarnost uskrsnuća. Isus im je više puta bio najavio da će, nakon muke i križa, uskrsnuti, ali učenici to nisu shvaćali, jer još nisu bili spremni – objasnio je Papa – Njihova je vjera trebala ojačati, a to je mogao potaknuti jedino Duh Sveti.

Nakon što je Petar – kako stoji na početku Djela apostolskih – otvoreno rekao: „Toga Isusa uskrisi Bog! Svi smo mi tomu svjedoci“, od tog se trenutka vijest o Kristovu uskrsnuću posvuda širi i dolazi do svakog mjesta na Zemlji, postajući poruka nade za sve ljude. Isusovo nam uskrsnuće govori da smrt nema posljednju riječ, nego život. Uskrisujući jedinorođenoga Sina, Bog Otac je u potpunosti očitovao svoju ljubav i svoje milosrđe prema ljudskom rodu svih vremena – istaknuo je Papa.

Nakon Kristova uskrsnuća moguće je s pouzdanjem gledati svaki događaj u našem životu, pa i one teške, pune tjeskobe i nesigurnosti. To je uskrsna poruka koju smo pozvani prenositi, riječima i ponajviše svjedočanstvom života – napomenuo je Sveti Otac te poželio da u domu i u srcu svakog čovjeka odjekuje ta vijest: „Uskrsnuo je Krist, nada moja!“. Neka ta istina ojača vjeru svakog krštenika i ohrabri ponajviše one koji se suočavaju s velikim trpljenjem i teškoćama. Neka nam Marija, tihi svjedok smrti i uskrsnuća sina Isusa, pomogne snažno vjerovati u to otajstvo spasenja koje, ako ga prihvatimo s vjerom, može promijeniti naš život – poželio je papa Franjo.

Nakon molitve Kraljica neba Papa je posebno istaknuo sve ono što, u ovo vrijeme zdravstvene krize, žene čine u brizi o drugima te spomenuo liječnice, bolničarke, pripadnice redarstvenih službi i one u zatvorima, djelatnice u trgovinama osnovnih potrepština…, i mnoge majke, sestre i bake koje su zatvorene u kući s cijelom obitelji, s djecom, starijim osobama i invalidima. Katkada im prijeti i nasilje, zbog zajedničkoga života u kojemu nose preveliki teret – primijetio je. Molimo za njih, da im Gospodin dade snage i da naše zajednice mogu njima i njihovim obiteljima pružiti potporu – potaknuo je na kraju papa Franjo.

Izvor: vaticannews.va
Foto: vaticannews.va
Objavljeno: 13.4.2020. IPovratak
Božja riječ

PRESVETO TROJSTVO

U ono vrijeme reče Isus Nikodemu: »Bog je tako ljubio svijet te je dao svoga Sina Jedinorođenca da nijedan koji u njega vjeruje ne propadne, nego da ima život vječni. Ta Bog nije poslao Sina na svijet da sudi svijetu, nego da se svijet spasi po njemu. Tko vjeruje u njega, ne osuđuje se; a tko ne vjeruje, već je osuđen što nije vjerovao u ime jedinorođenoga Sina Božjega.« Iv 3,  16-18
Raspored misa

NEDJELJA

07:30h jutarnja misa
09:30h dječja misa

11:00h župna misa
12:30h misa za mlade
18:30h večernja misa

RADNI DAN

07:30h - jutarnja misa
18:30h - večernja misa

Kontakt
  • ŽUPNI URED

  • ŽUPNIK: Vjekoslav Meštrić

  •  
  • R.V. uto-pet 9-11, 17-19
  •  
  • Tel 01/ 3732 - 729
  • Fax 01/ 3732 - 729
  • Mob 098/ 469 - 166
  • Adr. Stenjevec 9
  • E-mail gospastenjevecka@inet.hr
Copyright © Gospa Stenjevečka 2009. Sva prava pridržana. Design by Endora