Anketa
Moj najdraži hrvatski svetac je
 
10%
 
10%
 
73%
 
7%
PAPA: BOG LJUBI SVIJET UNATOČ NJEGOVIM GRIJESIMA

Papin nagovor prije molitve Anđeo Gospodnji u nedjelju 7.lipnja 2020.

Angelus---naslovnica.jpg

Evanđelje nam današnje svetkovine Presvetoga Trojstva pokazuje otajstvo Božje ljubavi prema svijetu, to jest njegovu stvorenju – rekao je papa Franjo danas prije molitve Anđeoskog pozdravljenja na Trgu svetoga Petra i podsjetio – Isus se u kratkom razgovoru s Nikodemom predstavlja kao Onaj koji ispunjava Očev plan spasenja za svijet. On kaže: „Bog je tako ljubio svijet te je dao svoga Sina Jedinorođenca“. Te riječi pokazuju da je sve djelovanje triju božanskih osoba – Oca, Sina i Duha Svetoga – jedan jedini plan ljubavi koja spašava čovječanstvo i svijet. 
 
Svijet je obilježen zlom i pokvarenošću; mi smo muškarci i žene grešnici; stoga bi Bog mogao intervenirati i suditi svijetu, uništiti zlo i kazniti grešnike – rekao je Papa i napomenuo – Umjesto toga, ljubi svijet unatoč njegovim grijesima; Bog svakoga od nas ljubi i onda kada griješimo i kada se udaljavamo od njega. Bog Otac ljubi svijet toliko da, kako bi ga spasio daruje ono najdragocjenije što ima, svojega Sina jedinorođenoga koji daje svoj život za ljude, uskrsava, vraća se Ocu i zajedno s njim šalje Duha Svetoga. Dakle, Presveto Trojstvo je ljubav koja je cijela u službi svijeta, koja ga želi spasiti i nanovo stvoriti.
 
Kada Isus kaže da je Otac dao svojega jedinorođenoga Sina, spontano pomislimo na Abrahama i njegov dar sina Izaka o kojem govori Knjiga Postanka, te nam se tu Božja ljubav očituje kao „mjera bez mjere“ – rekao je Sveti Otac i potaknuo – Sjetimo se i onoga kako se Bog objavljuje Mojsiju; pun nježnosti, milosrđa i suosjećanja, spor na srdžbu i bogat milošću i vjernošću. Susret s tim Bogom ohrabrio je Mojsija koji se, kao što kaže Knjiga Izlaska, nije bojao stati između naroda i Gospodina govoreći mu: „Premda je narod tvrde šije, oprosti naše grijehe i naše opačine i primi nas za svoju baštinu!“
 
Današnja nas svetkovina poziva da iznova dopustimo da nas očara Božja ljepota; ljepota, dobrota i neiscrpna istina – rekao je papa Franjo i dodao – No i ponizna, koja je blizu, koja je postala tijelom kako bi ušla u naš život, u našu povijest, kako bi je svaki muškarac i žena mogli susresti i imati život vječni. To je vjera: prihvatiti Boga-Ljubav koji se daruje u Kristu, prepustiti se njemu i vjerovati mu.
 
Vjeru u Krista živimo slušajući riječ i pristupajući sakramentima kroz koje nam Duh Sveti daruje Božju milost – rekao je Papa i istaknuo – Kroz sakramente možemo ostati u neprestanom odnosu s božanskim osobama; one nas potiču da svjedočimo evanđeosku ljubav, podupiru nas u naporima da živimo u jedinstvu i miru kako bi sve bilo na slavu Presvetoga Trojstva, Boga koji je Ljubav.
 
Neka nam Djevica Marija, prebivalište Presvetoga Trojstva, pomogne otvorena srca prihvatiti Božju ljubav koja nas ispunjava radošću i daje smisao našem hodu ovim svijetom, uvijek ga usmjeravajući prema cilju, a to je nebo – zaključio je Sveti Otac.

Izvor: vaticannews.va
Foto: vaticannews.va
Objavljeno: 8.6.2020. IPovratak
Božja riječ

14.NEDJELJA KROZ GODINU

»Slavim te, Oče, Gospodaru neba i zemlje, što si ovo sakrio od mudrih i umnih, a objavio malenima. Da, Oče, tako se tebi svidjelo. Sve je meni predao Otac moj i nitko ne pozna Sina doli Otac niti tko pozna Oca doli Sin i onaj kome Sin hoće objaviti. Dođite k meni svi koji ste izmoreni i opterećeni i ja ću vas odmoriti. Uzmite jaram moj na sebe, učite se od mene jer sam krotka i ponizna srca i naći ćete spokoj dušama svojim. Uistinu, jaram je moj sladak i breme moje lako.« Mt 11, 25-30
Raspored misa

NEDJELJA

07:30h jutarnja misa
09:30h dječja misa

11:00h župna misa
12:30h misa za mlade
18:30h večernja misa

RADNI DAN

07:30h - jutarnja misa
18:30h - večernja misa

Kontakt
  • ŽUPNI URED

  • ŽUPNIK: Vjekoslav Meštrić

  •  
  • R.V. uto-pet 9-11, 17-19
  •  
  • Tel 01/ 3732 - 729
  • Fax 01/ 3732 - 729
  • Mob 098/ 469 - 166
  • Adr. Stenjevec 9
  • E-mail gospastenjevecka@inet.hr
Copyright © Gospa Stenjevečka 2009. Sva prava pridržana. Design by Endora