Anketa
Moj najdraži hrvatski svetac je
 
10%
 
10%
 
72%
 
8%
MOLITVA ZA SUDAN!

U podnevnom nagovoru papa Franjo pozvao na molitvu za Sudan

Angelus3-naslovnica.jpg

Jučer je, u Krakovu, u Poljskoj, održana svečanost zahvale za potvrdu čašćenja blaženog Michała Giedroyca na kojoj su sudjelovali poljski i litvanski biskupi – rekao je papa Franjo prije molitve Kraljice neba i istaknuo – Taj događaj potiče Poljake i Litvance da svoje veze ojačaju u znaku vjere i štovanju blaženoga Michała koji je živio u petnaestom stoljeću, u Krakovu kao uzor poniznosti i evanđeoske ljubavi.
 
Vijesti koje ovih dana primamo iz Sudana izazivaju žalost i zabrinutost – rekao je Papa i apelirao – Molimo za taj narod kako bi se zaustavilo nasilje i u dijalogu tražilo zajedničko dobro. Na kraju je Sveti Otac pozdravio sve hodočasnike koji su sudjelovali na današnjem slavlju Duhova, te ih ohrabrio da se poslušno otvore djelovanju Duha Svetoga, svjedočeći svijetu, u raznolikosti karizmi, sliku bratstva i zajedništva.

Izvor: vaticannews.va
Foto: vaticannews.va

Objavljeno: 9.6.2019. IPovratak
Božja riječ

3.NEDJELJA DOŠAŠĆA

Kad Ivan u tamnici doču za djela Kristova, posla svoje učenike da ga upitaju: »Jesi li ti Onaj koji ima doći ili drugoga da čekamo?« Isus im odgovori: »Pođite i javite Ivanu što ste čuli i vidjeli: Slijepi proglédaju, hromi hode, gubavi se čiste, gluhi čuju, mrtvi ustaju, siromasima se navješćuje Evanđelje. I blago onom tko se ne sablazni o mene.« Kad oni odoše, poče Isus govoriti mnoštvu o Ivanu: »Što ste izišli u pustinju gledati? Trsku koju vjetar ljulja? Ili što ste izišli vidjeti? Čovjeka u mekušasto odjevena? Eno, oni što se mekušasto nose po kraljevskim su dvorima. Ili što ste izišli? Vidjeti proroka? Da, kažem vam, i više nego proroka. On je onaj o kome je pisano: ‘Evo, ja šaljem glasnika svoga pred licem tvojim da pripravi put pred tobom.’ Zaista, kažem vam, između rođenih od ­žene ne usta veći od Ivana Krstitelja. A ipak, i najmanji u kraljevstvu nebeskom veći je od njega!« Mt 11, 2-11
Raspored misa

NEDJELJA

07:30h jutarnja misa
09:30h dječja misa

11:00h župna misa
12:30h misa za mlade
18:30h večernja misa

RADNI DAN

06:00h - misa zornica
18:30h - večernja misa

Kontakt
  • ŽUPNI URED

  • ŽUPNIK: Vjekoslav Meštrić

  •  
  • R.V. uto-pet 9-11, 17-19
  •  
  • Tel 01/ 3732 - 729
  • Fax 01/ 3732 - 729
  • Mob 098/ 469 - 166
  • Adr. Stenjevec 9
  • E-mail gospastenjevecka@inet.hr
Copyright © Gospa Stenjevečka 2009. Sva prava pridržana. Design by Endora