Anketa
Najdraža molitva mi je
 
34%
 
16%
 
3%
 
47%
MARIJA HODA S MLADIMA NA NJIHOVU PUTU VJERE

Papin nagovor uz molitvu Anđeo Gospodnji u nedjelju 25. ožujka 2018.

papa_Cvjetnica_2018.PNG

Papa Franjo je pred kraj današnjeg misnog slavlja predvodio Angelus, a prije same molitve kratko se obratio prisutnim vjernicima, pozdravivši pritom na poseban način mlade koji su došli iz različitih krajeva svijeta. Prisjećajući se sa zahvalnošću svog nedavnog pohoda Peruu, srdačno pozdravljam peruansku zajednicu u Italiji – kazao je Sveti Otac.

Papa je podsjetio da se danas na biskupijskoj razini slavi Svjetski dan mladih, a riječ je o važnoj etapi na putu prema Biskupskoj sinodi o mladima koja će se održati u listopadu ove godine. Napomenuo je da je današnja proslava također važan korak na putu prema Svjetskom danu mladih u Panami 2019. godine. Na tom nas putu prati primjer i zagovor Marije, mlade žene iz Nazareta koju je Bog odabrao kao Majku svoga Sina. Ona ide s nama i vodi nove generacije na njihovu hodočašću vjere i bratstva.

Sveti je Otac zamolio Blaženu Djevicu Mariju da svima nama pomogne dobro živjeti Veliki tjedan. Ona nas uči nutarnjoj šutnji, pogledu srca, vjeri punoj ljubavi kako bismo slijedili Isusa na njegovu križnom putu koji nas vodi prema radosnom svjetlu uskrsnuća – kazao je Papa i zaključio zahvalivši kardinalu Lorenzu Baldisseriju, glavnom tajniku Biskupske sinode, zatim dotajniku mons. Fabiju Fabeneu te čitavom tajništvu Biskupske sinode i svim suradnicima na organizaciji pripremnog predsinodalnog sastanka mladih koji se ovog tjedna održao u Rimu.

Izvor: hr.radiovaticana.va
Foto: hr.radiovaticana.va
Objavljeno: 25.3.2018. IPovratak
Božja riječ

4.USKRSNA NEDJELJA

U ono vrijeme: Reče Isus: »Ja sam pastir dobri. Pastir dobri život svoj polaže za ovce. Najamnik – koji nije pastir i nije vlasnik ovaca – kad vidi vuka gdje dolazi, ostavlja ovce i bježi, a vuk ih grabi i razgoni: najamnik je i nije mu do ovaca. Ja sam pastir dobri i poznajem svoje i mene poznaju moje, kao što mene ­poznaje Otac i ja poznajem Oca i život svoj polažem za ovce. Imam i drugih ovaca, koje nisu iz ovog ovčinjaka. I njih treba da dovedem i glas će moj čuti i bit će jedno stado, jedan pastir. Zbog toga me i ljubi Otac što polažem život svoj da ga opet uzmem. Nitko mi ga ne oduzima, nego ja ga sam od sebe polažem. Vlast imam položiti ga, vlast imam opet uzeti ga. Tu zapovijed primih od Oca svoga.« Iv 10, 11-18
Raspored misa

NEDJELJA

07:30h jutarnja misa
09:30h dječja misa
11:00h župna misa
12:30h misa za mlade
18:30h večernja misa

RADNI DAN

07:30h - jutarnja misa
18:30h - večernja misa

Kontakt
  • ŽUPNI URED

  • ŽUPNIK: Vjekoslav Meštrić

  •  
  • R.V. uto-pet 9-11, 17-19
  • Tel 01/ 3732 - 729
  • Fax 01/ 3732 - 729
  • Mob 098/ 469 - 166
  • Adr. Stenjevec 9
  • E-mail gospastenjevecka@inet.hr
Copyright © Gospa Stenjevečka 2009. Sva prava pridržana. Design by Endora