Anketa
Najdraža molitva mi je
 
37%
 
17%
 
4%
 
42%
MARIJA HODA S MLADIMA NA NJIHOVU PUTU VJERE

Papin nagovor uz molitvu Anđeo Gospodnji u nedjelju 25. ožujka 2018.

papa_Cvjetnica_2018.PNG

Papa Franjo je pred kraj današnjeg misnog slavlja predvodio Angelus, a prije same molitve kratko se obratio prisutnim vjernicima, pozdravivši pritom na poseban način mlade koji su došli iz različitih krajeva svijeta. Prisjećajući se sa zahvalnošću svog nedavnog pohoda Peruu, srdačno pozdravljam peruansku zajednicu u Italiji – kazao je Sveti Otac.

Papa je podsjetio da se danas na biskupijskoj razini slavi Svjetski dan mladih, a riječ je o važnoj etapi na putu prema Biskupskoj sinodi o mladima koja će se održati u listopadu ove godine. Napomenuo je da je današnja proslava također važan korak na putu prema Svjetskom danu mladih u Panami 2019. godine. Na tom nas putu prati primjer i zagovor Marije, mlade žene iz Nazareta koju je Bog odabrao kao Majku svoga Sina. Ona ide s nama i vodi nove generacije na njihovu hodočašću vjere i bratstva.

Sveti je Otac zamolio Blaženu Djevicu Mariju da svima nama pomogne dobro živjeti Veliki tjedan. Ona nas uči nutarnjoj šutnji, pogledu srca, vjeri punoj ljubavi kako bismo slijedili Isusa na njegovu križnom putu koji nas vodi prema radosnom svjetlu uskrsnuća – kazao je Papa i zaključio zahvalivši kardinalu Lorenzu Baldisseriju, glavnom tajniku Biskupske sinode, zatim dotajniku mons. Fabiju Fabeneu te čitavom tajništvu Biskupske sinode i svim suradnicima na organizaciji pripremnog predsinodalnog sastanka mladih koji se ovog tjedna održao u Rimu.

Izvor: hr.radiovaticana.va
Foto: hr.radiovaticana.va
Objavljeno: 25.3.2018. IPovratak
Božja riječ

ROĐENJE SVETOG IVANA KRSTITELJA

Elizabeti se navršilo vrijeme da rodi. I porodi sina. Kad su njezini susjedi i rođaci čuli da joj Gospodin obilno iskaza dobrotu, radovahu se s njome. Osmoga se dana okupe da obrežu dječaka. Htjedoše ga prozvati imenom njegova oca – Zaharija, no mati se njegova usprotivi: »Nipošto, nego zvat će se Ivan!« Rekoše joj na to: »Ta nikoga nema od tvoje rodbine koji bi se tako zvao.« Tada znakovima upitaju oca kojim ga imenom želi prozvati. On zaiska pločicu i napisa »Ivan mu je ime!« Svi se začude, a njemu se umah otvoriše usta i jezik te progovori blagoslivljajući Boga. Strah obuze sve njihove susjede, a po svem su se Gorju judejskom razglašavali svi ti događaji. I koji su god čuli, razmišljahu o tome pitajući se: »Što li će biti od ovoga djeteta?« Uistinu, ruka Gospodnja bijaše s njime.Dječak je međutim rastao i duhom jačao. Boravio je u pustinji sve do dana svoga javnog nastupa pred Izraelom. Lk 1, 57-66.80
Raspored misa

NEDJELJA

07:30h jutarnja misa
09:30h dječja misa
11:00h župna misa
12:30h misa za mlade
18:30h večernja misa

RADNI DAN

07:30h - jutarnja misa
18:30h - večernja misa

Kontakt
  • ŽUPNI URED

  • ŽUPNIK: Vjekoslav Meštrić

  •  
  • R.V. uto-pet 9-11, 17-19
  • Tel 01/ 3732 - 729
  • Fax 01/ 3732 - 729
  • Mob 098/ 469 - 166
  • Adr. Stenjevec 9
  • E-mail gospastenjevecka@inet.hr
Copyright © Gospa Stenjevečka 2009. Sva prava pridržana. Design by Endora