Anketa
Najdraža molitva mi je
 
38%
 
15%
 
5%
 
42%
LJUBIMO I ŠTITIMO ŽIVOT

Papin nagovor u nedjelju 22. travnja 2018.

Angelus2---naslovnica.jpg

U ovo uskrsno vrijeme Bog nam putem Evanđelja nastavlja davati upute za novi dosljedni način života u zajednici Uskrslog, pozivajući nas da ostanemo u njegovoj ljubavi kako ne bismo izgubili put njegovog žara i odvažnosti, a to nije nipošto jednostavno, jer smo izloženi sebičnosti i grijehu, rekao je papa Franjo u nedjeljnom nagovoru uz molitvu Kraljice neba 6. svibnja mnoštvu hodočasnika okupljenih na Trgu sv. Petra, osvrćući se na odlomak Ivanova Evanđelja, u kojem Isus poziva učenike da ostanu u Njegovoj ljubavi. Vjernike je pozvao da se mole za pučanstvo Srednjoafričke Republike, gdje je prošlih dana došlo do teških nasilja s velikim brojem mrtvih i ranjenih, među kojima je ubijen i jedan svećenik. Molio je Gospodina da zagovorom Blažene Djevice Marije pomogne svima reći "ne" nasilju i osveti kako bi se zajednički izgradilo mir u toj zemlji, gdje je Papa otvorio jubilarna slavlja milosrđa. 

Potrebno je prije svega shvatiti da Kristova ljubav nije površni osjećaj, već temeljno stajalište srca koje se očituje u življenju prema Njegovoj volji, primijetio je papa Franjo i objasnio kako se ta ljubav ostvaruje u svakidašnjem životu, u ponašanju i djelovanju. Inače postaje iluzorna. Ljubeći bližnjega kao što nas Isus ljubi ne samo riječima, već i djelima znači ljubiti čovjeka kojega susrećemo na životnom putu s njegovom poviješću, što nas potiče da napustimo vlastite interese i sigurnosti. Bližnji očekuje da ga saslušamo te da zajedno s njime prođemo dio puta, rekao je Papa i objasnio da je bližnji svatko tko proživljava teško stanje u obitelji, zajednici, na radnom mjestu, u školi i u društvu. Ako ostajemo ujedinjeni s Isusom, njegova ljubav dostiže preko nas i druge i pomaže im da osjete njegovo prijateljstvo. Ta ljubav prema drugima ne može biti samo u izvanrednim trenucima, već mora biti ustrajna, rekao je Papa i istaknuo da smo pozvani pomoći starijim osobama, jer su oni dragocjeno blago, pa i onda kada predstavljaju gospodarske probleme i neugodnosti. Isto tako moramo posjećivati bolesnike i onda kada se nalaze u posljednjem stadiju. Papa je podsjetio kako u okviru te ljubavi treba uvijek prihvatiti novorođenčad, jer život treba uvijek štititi i ljubiti. Da bi mogli sve to obavljati potrebno je imati široko Isusovo srce, što ćemo postići pristupajući nedjeljom euharistiji. On će voditi naš život širokogrudnim ponašanjem, rekao je papa Franjo i molio Gospu da nam pomogne ostati u Isusovoj ljubavi i gajiti ljubav prema svima, posebno prema najpotrebitijima kako bismo mogli u potpunosti odgovoriti našem kršćanskom pozivu kao što je to činila polovicom 19. st. poduzetna evanđeoska svjedokinja i odgojiteljica napuštene mladeži Chiara Fey, koja je u subotu u Aachenu proglašena blaženom. 

Izvor: ika.hr
Objavljeno: 6.5.2018. IPovratak
Božja riječ

15.NEDJELJA KROZ GODINU

Dozva Isus dvanaestoricu te ih poče slati dva po dva dajući im vlast nad nečistim dusima. I zapovjedi im da na put ne nose ništa osim štapa: ni kruha, ni torbe, ni novaca o pojasu, nego da nose samo sandale i da ne oblače dviju haljina. I govoraše im: »Kad uđete gdje u kuću, u njoj ostanite dok ne odete odande. Ako vas gdje ne prime te vas ne poslušaju, iziđite odande i otresite prah ispod svojih nogu njima za Svjedočanstvo.« Otišavši, propovijedali su obraćenje, izgonili mnoge zloduhe i mnoge su nemoćnike mazali uljem i oni su ozdravljali. Mk 6, 7-13
Raspored misa

NEDJELJA
(srpanj i kolovoz)

07:30h
09:30h
18:30h

RADNI DAN

07:30h - jutarnja misa
18:30h - večernja misa

Kontakt
 • ŽUPNI URED

 • ŽUPNIK: Vjekoslav Meštrić

 •  
 • LJETNO RADNO VRIJEME

 • R.V. uto–pet, 16:30–18:00h
 •  
 • Tel 01/ 3732 - 729
 • Fax 01/ 3732 - 729
 • Mob 098/ 469 - 166
 • Adr. Stenjevec 9
 • E-mail gospastenjevecka@inet.hr
Copyright © Gospa Stenjevečka 2009. Sva prava pridržana. Design by Endora