Anketa
Najdraža molitva mi je
 
37%
 
17%
 
4%
 
42%
DAN BORBE PROTIV BIJEDE

Papin nagovor uz molitvu Anđeo Gospodnji u nedjelju 15. listopada 2017.

Papa-Franjo-3.jpg

Na kraju slavlja kanonizacije današnjih svetaca i prije same molitve Anđeo Gospodnji, Sveti Otac je srdačno pozdravio sve koji su došli iz raznih zemalja odati počast novim svecima. Tu je na poseban način mislio na službena izaslanstva Brazila, Francuske, Italije, Meksika, Malteškog reda i Španjolske. Neka nas primjer i zagovor ovih sjajnih svjedoka Evanđelja, rekao je Papa, prati na našem putu i uvijek nam pomogne promicati bratske i uzajamne odnose, za dobro Crkve i društva.

Prihvaćajući želju nekih Biskupskih konferencija Latinske Amerike, kao i glas mnogih pastira i vjernika drugih dijelova svijeta, Sveti je Otac objavio da je odlučio sazvati Izvanrednu skupštinu Biskupske sinode za Pan-amazonske krajeve, koja će se održati u Rimu u listopadu 2019.

Glavna je svrha ovog sastanka utvrditi nove putove za evangelizaciju tog dijela Božjeg naroda, osobito domorodaca, koji su često zaboravljeni i bez izgleda za dobru budućnost, također i zbog krize amazonske prašume koja je prevažna za naš planet, istaknuo je Papa Franjo, moleći da novi sveci zagovaraju taj crkveni događaj, kako bi, poštujući ljepotu stvorenoga, svi narodi na zemlji slavili Boga, Gospodara svemira, i primivši njegovo prosvijetljenje hodili stazama pravde i mira. 

Na kraju je Papa podsjetio da je preksutra Dan borbe protiv bijede. Siromaštvo nije neizbježno: ono ima svoje uzroke koji se mogu prepoznati i ukloniti, kako bi se poštovalo dostojanstvo mnoge braće i sestara, slijedeći primjer svetih.

Izvor: ika.hr
Objavljeno: 16.10.2017. IPovratak
Božja riječ

ROĐENJE SVETOG IVANA KRSTITELJA

Elizabeti se navršilo vrijeme da rodi. I porodi sina. Kad su njezini susjedi i rođaci čuli da joj Gospodin obilno iskaza dobrotu, radovahu se s njome. Osmoga se dana okupe da obrežu dječaka. Htjedoše ga prozvati imenom njegova oca – Zaharija, no mati se njegova usprotivi: »Nipošto, nego zvat će se Ivan!« Rekoše joj na to: »Ta nikoga nema od tvoje rodbine koji bi se tako zvao.« Tada znakovima upitaju oca kojim ga imenom želi prozvati. On zaiska pločicu i napisa »Ivan mu je ime!« Svi se začude, a njemu se umah otvoriše usta i jezik te progovori blagoslivljajući Boga. Strah obuze sve njihove susjede, a po svem su se Gorju judejskom razglašavali svi ti događaji. I koji su god čuli, razmišljahu o tome pitajući se: »Što li će biti od ovoga djeteta?« Uistinu, ruka Gospodnja bijaše s njime.Dječak je međutim rastao i duhom jačao. Boravio je u pustinji sve do dana svoga javnog nastupa pred Izraelom. Lk 1, 57-66.80
Raspored misa

NEDJELJA

07:30h jutarnja misa
09:30h dječja misa
11:00h župna misa
12:30h misa za mlade
18:30h večernja misa

RADNI DAN

07:30h - jutarnja misa
18:30h - večernja misa

Kontakt
  • ŽUPNI URED

  • ŽUPNIK: Vjekoslav Meštrić

  •  
  • R.V. uto-pet 9-11, 17-19
  • Tel 01/ 3732 - 729
  • Fax 01/ 3732 - 729
  • Mob 098/ 469 - 166
  • Adr. Stenjevec 9
  • E-mail gospastenjevecka@inet.hr
Copyright © Gospa Stenjevečka 2009. Sva prava pridržana. Design by Endora