Anketa
Najdraža molitva mi je
 
34%
 
16%
 
3%
 
47%
DAN BORBE PROTIV BIJEDE

Papin nagovor uz molitvu Anđeo Gospodnji u nedjelju 15. listopada 2017.

Papa-Franjo-3.jpg

Na kraju slavlja kanonizacije današnjih svetaca i prije same molitve Anđeo Gospodnji, Sveti Otac je srdačno pozdravio sve koji su došli iz raznih zemalja odati počast novim svecima. Tu je na poseban način mislio na službena izaslanstva Brazila, Francuske, Italije, Meksika, Malteškog reda i Španjolske. Neka nas primjer i zagovor ovih sjajnih svjedoka Evanđelja, rekao je Papa, prati na našem putu i uvijek nam pomogne promicati bratske i uzajamne odnose, za dobro Crkve i društva.

Prihvaćajući želju nekih Biskupskih konferencija Latinske Amerike, kao i glas mnogih pastira i vjernika drugih dijelova svijeta, Sveti je Otac objavio da je odlučio sazvati Izvanrednu skupštinu Biskupske sinode za Pan-amazonske krajeve, koja će se održati u Rimu u listopadu 2019.

Glavna je svrha ovog sastanka utvrditi nove putove za evangelizaciju tog dijela Božjeg naroda, osobito domorodaca, koji su često zaboravljeni i bez izgleda za dobru budućnost, također i zbog krize amazonske prašume koja je prevažna za naš planet, istaknuo je Papa Franjo, moleći da novi sveci zagovaraju taj crkveni događaj, kako bi, poštujući ljepotu stvorenoga, svi narodi na zemlji slavili Boga, Gospodara svemira, i primivši njegovo prosvijetljenje hodili stazama pravde i mira. 

Na kraju je Papa podsjetio da je preksutra Dan borbe protiv bijede. Siromaštvo nije neizbježno: ono ima svoje uzroke koji se mogu prepoznati i ukloniti, kako bi se poštovalo dostojanstvo mnoge braće i sestara, slijedeći primjer svetih.

Izvor: ika.hr
Objavljeno: 16.10.2017. IPovratak
Božja riječ

4.USKRSNA NEDJELJA

U ono vrijeme: Reče Isus: »Ja sam pastir dobri. Pastir dobri život svoj polaže za ovce. Najamnik – koji nije pastir i nije vlasnik ovaca – kad vidi vuka gdje dolazi, ostavlja ovce i bježi, a vuk ih grabi i razgoni: najamnik je i nije mu do ovaca. Ja sam pastir dobri i poznajem svoje i mene poznaju moje, kao što mene ­poznaje Otac i ja poznajem Oca i život svoj polažem za ovce. Imam i drugih ovaca, koje nisu iz ovog ovčinjaka. I njih treba da dovedem i glas će moj čuti i bit će jedno stado, jedan pastir. Zbog toga me i ljubi Otac što polažem život svoj da ga opet uzmem. Nitko mi ga ne oduzima, nego ja ga sam od sebe polažem. Vlast imam položiti ga, vlast imam opet uzeti ga. Tu zapovijed primih od Oca svoga.« Iv 10, 11-18
Raspored misa

NEDJELJA

07:30h jutarnja misa
09:30h dječja misa
11:00h župna misa
12:30h misa za mlade
18:30h večernja misa

RADNI DAN

07:30h - jutarnja misa
18:30h - večernja misa

Kontakt
  • ŽUPNI URED

  • ŽUPNIK: Vjekoslav Meštrić

  •  
  • R.V. uto-pet 9-11, 17-19
  • Tel 01/ 3732 - 729
  • Fax 01/ 3732 - 729
  • Mob 098/ 469 - 166
  • Adr. Stenjevec 9
  • E-mail gospastenjevecka@inet.hr
Copyright © Gospa Stenjevečka 2009. Sva prava pridržana. Design by Endora