Anketa
Moj najdraži hrvatski svetac je
 
10%
 
9%
 
73%
 
8%
PROSLAVA STEPINČEVA U ZAGREBAČKOJ KATEDRALI

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić predvodit će u ponedjeljak, 10. veljače 2020. godine, u zagrebačkoj prvostolnici s početkom u 19 sati euharistijsko slavlje blagdana blaženoga Alojzija Stepinca.

zg-katedrala.jpg

Od petka 7. do nedjelje 9. veljače u zagrebačkoj prvostolnici, kao duhovna priprema za proslavu blagdana Blaženika, slavit će se trodnevnica, a svakoga će dana te trodnevnice, s početkom u 18 sati, biti slavljena euharistija koju će predvoditi pomoćni biskupi: prvi dan biskup mons. Mijo Gorski, drugi dan biskup mons. Ivan Šaško i posljednji dan biskup u miru mons. Valentin Pozaić.

Ove godine obilježava se 60. obljetnica Blaženikove smrti. U tome euharistijskom slavlju, kao i svake godine, zahvalit ćemo Gospodinu za milosti koje po daru Blaženika primamo u našoj Crkvi i narodu te moliti za njegovu što skoriju kanonizaciju.

Izvor: zg-nadbiskupija.hr
Foto: zg-nadbiskupija.hr
Objavljeno: 9.2.2020. IPovratak
Božja riječ

7.NEDJELJA KROZ GODINU

U ono vrijeme: Reče Isus svojim učenicima: »Čuli ste da je rečeno: Oko za oko, zub za zub! A ja vam kažem: Ne opirite se Zlomu! Naprotiv, pljusne li te tko po desnom obrazu, okreni mu i drugi. Onomu tko bi se htio s tobom parničiti da bi se domogao tvoje donje haljine prepusti i gornju. Ako te tko prisili jednu milju, pođi s njim dvije. Tko od tebe što zaište, podaj mu! I ne okreni se od onoga koji hoće da mu pozajmiš. Čuli ste da je rečeno: Ljubi svoga bližnjega, a mrzi neprijatelja. A ja vam kažem: Ljubite neprijatelje, molite za one koji vas progone da budete sinovi svoga Oca koji je na nebesima, jer on daje da sunce njegovo izlazi nad zlima i dobrima i da kiša pada pravednicima i nepravednicima. Jer ako ljubite one koji vas ljube, kakva li vam plaća? Zar to isto ne čine i carinici? I ako pozdravljate samo braću, što osobito činite? Zar to isto ne čine i pogani? Budite dakle savršeni kao što je savršen Otac vaš nebeski!« Mt 5, 38-48
Raspored misa

NEDJELJA

07:30h jutarnja misa
09:30h dječja misa

11:00h župna misa
12:30h misa za mlade
18:30h večernja misa

RADNI DAN

06:00h - misa zornica
18:30h - večernja misa

Kontakt
  • ŽUPNI URED

  • ŽUPNIK: Vjekoslav Meštrić

  •  
  • R.V. uto-pet 9-11, 17-19
  •  
  • Tel 01/ 3732 - 729
  • Fax 01/ 3732 - 729
  • Mob 098/ 469 - 166
  • Adr. Stenjevec 9
  • E-mail gospastenjevecka@inet.hr
Copyright © Gospa Stenjevečka 2009. Sva prava pridržana. Design by Endora