Anketa
Najdraža molitva mi je
 
42%
 
13%
 
4%
 
42%
OBILJEŽAVANJE DANA SJEĆANJA NA ŽRTVU VUKOVARA

Biskup Šaško predvodi misu u crkvi Svete Mati Slobode

Untitled.png

Diljem Zagrebačke nadbiskupije prigodnim programima obilježit će se Dan sjećanja na žrtvu Vukovara kao i na sve žrtve stradale u Domovinskom ratu.
 
Utorak, 14. studenog:
Nadbiskupsko bogoslovno sjemenište u Zagrebu organizira prigodnu akademiju „Srce i riječ za Vukovar“ u dvorani „Vijenac“ Nadbiskupijskog pastoralnog instituta, Kaptol 29a s početkom u 19. sati.
 
PROGRAM:
 
SVJEDOČANSTVA S PRVE CRTE OBRANE HRVATSKE
 
19.10-19.30 sati - DARKO DOVRANIĆ
Filmski redatelj, novinar, urednik, član udruge Zbora ratnih izvjestitelja tijekom Domovinskoga rata - ratni izvjestitelj za HRT iz istočne i zapadne Slavonije.

19.30-19.50 sati - preč. STJEPAN BRADICA
Umirovljeni župnik župe Sv. Antuna Padov. i BDM kraljice mučenika, Lasinja, tijekom Domovinskoga rata sa župljanima živio u progonstvu.

19.50- 20.10 sati - s. MARIJA ZORA  PAVIĆ
Milosrdna sestra Sv. Vinka Paulskoga, medicinska sestra – tijekom Domovinskoga rata uključena u medicinski tim za zbrinjavanje hrvatskih branitelja i civilnih žrtava.
 
U glazbenom dijelu nastupaju sopranistica Darija Auguštan, Oktet  zagrebačkih bogoslova te Bend i tamburaši zagrebačkih bogoslova.

Program završava molitvom za domovinu Hrvatsku, za poginule branitelje, za obitelji i mir u svijetu te paljenjem svijeća kod križa. Ponesite sa sobom svijeću, lampion...
 
Petak, 17. studenog:
- 18 sati - paljenje lampaša uz ulicu grada Vukovara.
- 18.30 sati - središnji događaj na površini između kolnika ulice Hrvatske bratske zajednice kod koncertne dvorane Vatroslav Lisinski.
 
Subota, 18. studenog:
- 19 sati - Pomoćni biskup zagrebački mons. Ivan Šaško predvodi u crkvi Svete Mati Slobode na Jarunu euharistijsko slavlje za žrtve Vukovara, Škabrnje i cijele Domovine.
- 20 sati - nakon sv. Mise slijedi koncert „Zapamtite Vukovar“. Nastupaju: Vojni orkestar HV-a te dramski i glazbeni umjetnici iz grada Zagreba.

Izvor: zg-nadbiskupija.hr
Objavljeno: 13.11.2017. IPovratak
Božja riječ

2.KORIZMENA NEDJELJA

Uze Isus sa sobom Petra, Jakova i Ivana i povede ih na goru visoku, u osamu, ­same, i preobrazi se pred njima. I haljine mu postadoše sjajne, bijele veoma – nijedan ih bjelilac na zemlji ne bi mogao tako ­izbijeliti. I ukaza im se Ilija s Mojsijem te razgovarahu s Isusom. A Petar prihvati i reče Isusu: »Učitelju, dobro nam je ovdje biti! Načinimo tri sjenice: tebi jednu, Mojsiju jednu i Iliji jednu.« Doista nije znao što da kaže jer bijahu prestrašeni. I pojavi se oblak i zasjeni ih, a iz oblaka se začu glas: »Ovo je Sin moj ljubljeni! Slušajte ga!« I odjednom, obazrevši se uokolo, nikoga uza se ne vidješe doli Isusa sama. Dok su silazili s gore, naloži im da nikomu ne pripovijedaju što su vidjeli dok Sin Čovječji od mrtvih ne ustane. Oni održaše tu riječ, ali se među sobom pitahu što znači to njegovo »od mrtvih ustati«. Mk 9, 2-10
Raspored misa

NEDJELJA

07:30h jutarnja misa
09:30h dječja misa
11:00h župna misa
12:30h misa za mlade
18:30h večernja misa

RADNI DAN

07:30h - jutarnja misa
18:30h - večernja misa

Kontakt
  • ŽUPNI URED

  • ŽUPNIK: Vjekoslav Meštrić

  •  
  • R.V. uto-pet 9-11, 17-19
  • Tel 01/ 3732 - 729
  • Fax 01/ 3732 - 729
  • Mob 098/ 469 - 166
  • Adr. Stenjevec 9
  • E-mail gospastenjevecka@inet.hr
Copyright © Gospa Stenjevečka 2009. Sva prava pridržana. Design by Endora