Anketa
Primate li župne obavijesti preko e-maila
 
41%
 
55%
 
4%
OBILJEŽAVANJE DANA SJEĆANJA NA ŽRTVU VUKOVARA

Biskup Šaško predvodi misu u crkvi Svete Mati Slobode

Untitled.png

Diljem Zagrebačke nadbiskupije prigodnim programima obilježit će se Dan sjećanja na žrtvu Vukovara kao i na sve žrtve stradale u Domovinskom ratu.
 
Utorak, 14. studenog:
Nadbiskupsko bogoslovno sjemenište u Zagrebu organizira prigodnu akademiju „Srce i riječ za Vukovar“ u dvorani „Vijenac“ Nadbiskupijskog pastoralnog instituta, Kaptol 29a s početkom u 19. sati.
 
PROGRAM:
 
SVJEDOČANSTVA S PRVE CRTE OBRANE HRVATSKE
 
19.10-19.30 sati - DARKO DOVRANIĆ
Filmski redatelj, novinar, urednik, član udruge Zbora ratnih izvjestitelja tijekom Domovinskoga rata - ratni izvjestitelj za HRT iz istočne i zapadne Slavonije.

19.30-19.50 sati - preč. STJEPAN BRADICA
Umirovljeni župnik župe Sv. Antuna Padov. i BDM kraljice mučenika, Lasinja, tijekom Domovinskoga rata sa župljanima živio u progonstvu.

19.50- 20.10 sati - s. MARIJA ZORA  PAVIĆ
Milosrdna sestra Sv. Vinka Paulskoga, medicinska sestra – tijekom Domovinskoga rata uključena u medicinski tim za zbrinjavanje hrvatskih branitelja i civilnih žrtava.
 
U glazbenom dijelu nastupaju sopranistica Darija Auguštan, Oktet  zagrebačkih bogoslova te Bend i tamburaši zagrebačkih bogoslova.

Program završava molitvom za domovinu Hrvatsku, za poginule branitelje, za obitelji i mir u svijetu te paljenjem svijeća kod križa. Ponesite sa sobom svijeću, lampion...
 
Petak, 17. studenog:
- 18 sati - paljenje lampaša uz ulicu grada Vukovara.
- 18.30 sati - središnji događaj na površini između kolnika ulice Hrvatske bratske zajednice kod koncertne dvorane Vatroslav Lisinski.
 
Subota, 18. studenog:
- 19 sati - Pomoćni biskup zagrebački mons. Ivan Šaško predvodi u crkvi Svete Mati Slobode na Jarunu euharistijsko slavlje za žrtve Vukovara, Škabrnje i cijele Domovine.
- 20 sati - nakon sv. Mise slijedi koncert „Zapamtite Vukovar“. Nastupaju: Vojni orkestar HV-a te dramski i glazbeni umjetnici iz grada Zagreba.

Izvor: zg-nadbiskupija.hr
Objavljeno: 13.11.2017. IPovratak
Božja riječ

2.NEDJELJA DOŠAŠĆA

Početak Evanđelja Isusa Krista Sina Božjega. Pisano je u Izaiji proroku: »Evo šaljem glasnika svoga pred licem tvojim da ti pripravi put. Glas viče u pustinji: ’Pripravite put Gospodinu, poravnite mu staze!’« Tako se pojavi Ivan: krstio je u pustinji i propovijedao krst obraćenja na otpuštenje grijeha. Grnula k njemu sva judejska zemlja i svi Jeruzalemci: primali su od njega krštenje u rijeci Jordanu ispovijedajući svoje grijehe. Ivan bijaše odjeven u devi­nu dlaku, s kožnatim pojasom oko bokova; hranio se skakavcima i divljim medom. I propovijedao je: »Nakon mene dolazi jači od mene. Ja nisam dostojan sagnuti se i odriješiti mu remenje na obući. Ja vas krstim vodom, a on će vas krstiti Duhom Svetim.« Mk 1, 1-8
Raspored misa

NEDJELJA

07:30h jutarnja misa
09:30h dječja misa
11:00h župna misa
12:30h misa za mlade
18:30h večernja misa

RADNI DAN

06:00h - misa zornica
18:30h - večernja misa

Kontakt
  • ŽUPNI URED

  • ŽUPNIK: Vjekoslav Meštrić

  •  
  • R.V. uto-pet 9-11, 17-19
  • Tel 01/ 3732 - 729
  • Fax 01/ 3732 - 729
  • Mob 098/ 469 - 166
  • Adr. Stenjevec 9
  • E-mail gospastenjevecka@inet.hr
Copyright © Gospa Stenjevečka 2009. Sva prava pridržana. Design by Endora