Anketa
Najdraža molitva mi je
 
34%
 
16%
 
3%
 
47%
OBILJEŽAVANJE DANA SJEĆANJA NA ŽRTVU VUKOVARA

Biskup Šaško predvodi misu u crkvi Svete Mati Slobode

Untitled.png

Diljem Zagrebačke nadbiskupije prigodnim programima obilježit će se Dan sjećanja na žrtvu Vukovara kao i na sve žrtve stradale u Domovinskom ratu.
 
Utorak, 14. studenog:
Nadbiskupsko bogoslovno sjemenište u Zagrebu organizira prigodnu akademiju „Srce i riječ za Vukovar“ u dvorani „Vijenac“ Nadbiskupijskog pastoralnog instituta, Kaptol 29a s početkom u 19. sati.
 
PROGRAM:
 
SVJEDOČANSTVA S PRVE CRTE OBRANE HRVATSKE
 
19.10-19.30 sati - DARKO DOVRANIĆ
Filmski redatelj, novinar, urednik, član udruge Zbora ratnih izvjestitelja tijekom Domovinskoga rata - ratni izvjestitelj za HRT iz istočne i zapadne Slavonije.

19.30-19.50 sati - preč. STJEPAN BRADICA
Umirovljeni župnik župe Sv. Antuna Padov. i BDM kraljice mučenika, Lasinja, tijekom Domovinskoga rata sa župljanima živio u progonstvu.

19.50- 20.10 sati - s. MARIJA ZORA  PAVIĆ
Milosrdna sestra Sv. Vinka Paulskoga, medicinska sestra – tijekom Domovinskoga rata uključena u medicinski tim za zbrinjavanje hrvatskih branitelja i civilnih žrtava.
 
U glazbenom dijelu nastupaju sopranistica Darija Auguštan, Oktet  zagrebačkih bogoslova te Bend i tamburaši zagrebačkih bogoslova.

Program završava molitvom za domovinu Hrvatsku, za poginule branitelje, za obitelji i mir u svijetu te paljenjem svijeća kod križa. Ponesite sa sobom svijeću, lampion...
 
Petak, 17. studenog:
- 18 sati - paljenje lampaša uz ulicu grada Vukovara.
- 18.30 sati - središnji događaj na površini između kolnika ulice Hrvatske bratske zajednice kod koncertne dvorane Vatroslav Lisinski.
 
Subota, 18. studenog:
- 19 sati - Pomoćni biskup zagrebački mons. Ivan Šaško predvodi u crkvi Svete Mati Slobode na Jarunu euharistijsko slavlje za žrtve Vukovara, Škabrnje i cijele Domovine.
- 20 sati - nakon sv. Mise slijedi koncert „Zapamtite Vukovar“. Nastupaju: Vojni orkestar HV-a te dramski i glazbeni umjetnici iz grada Zagreba.

Izvor: zg-nadbiskupija.hr
Objavljeno: 13.11.2017. IPovratak
Božja riječ

4.USKRSNA NEDJELJA

U ono vrijeme: Reče Isus: »Ja sam pastir dobri. Pastir dobri život svoj polaže za ovce. Najamnik – koji nije pastir i nije vlasnik ovaca – kad vidi vuka gdje dolazi, ostavlja ovce i bježi, a vuk ih grabi i razgoni: najamnik je i nije mu do ovaca. Ja sam pastir dobri i poznajem svoje i mene poznaju moje, kao što mene ­poznaje Otac i ja poznajem Oca i život svoj polažem za ovce. Imam i drugih ovaca, koje nisu iz ovog ovčinjaka. I njih treba da dovedem i glas će moj čuti i bit će jedno stado, jedan pastir. Zbog toga me i ljubi Otac što polažem život svoj da ga opet uzmem. Nitko mi ga ne oduzima, nego ja ga sam od sebe polažem. Vlast imam položiti ga, vlast imam opet uzeti ga. Tu zapovijed primih od Oca svoga.« Iv 10, 11-18
Raspored misa

NEDJELJA

07:30h jutarnja misa
09:30h dječja misa
11:00h župna misa
12:30h misa za mlade
18:30h večernja misa

RADNI DAN

07:30h - jutarnja misa
18:30h - večernja misa

Kontakt
  • ŽUPNI URED

  • ŽUPNIK: Vjekoslav Meštrić

  •  
  • R.V. uto-pet 9-11, 17-19
  • Tel 01/ 3732 - 729
  • Fax 01/ 3732 - 729
  • Mob 098/ 469 - 166
  • Adr. Stenjevec 9
  • E-mail gospastenjevecka@inet.hr
Copyright © Gospa Stenjevečka 2009. Sva prava pridržana. Design by Endora