Anketa
Moj najdraži hrvatski svetac je
 
10%
 
10%
 
73%
 
7%
ZATVOREN 60. TEOLOŠKO-PASTORALNI TJEDAN

Plenarnom raspravom 30. siječnja u Međubiskupijskom sjemeništu na Šalati zaključen je 60. teološko-pastoralni tjedan posvećen temi „Navještaj evanđelja u suvremenoj Europi“.

tpt60.png

Dr. Iva Mršić Felbar sažela je predavanja. U predavanjima se vidjelo da sekularizacija više nije jedini fenomen koji dovodi u pitanje kršćanski identitet. Postavljeno je pitanje ima li još mjesta za kršćanske vrijednosti u europskome društvu i kako ih posredovati. Zaključeno je da je evangelizacija moguća, ali su mnogo manje poznati načini i metode približavanja današnjemu čovjeku. Problematizirana je s različitih vidika i aspekata uloga kerygme i premda su vremena uvijek u nekom hodu i promjeni, poruka Radosne vijesti ostaje ista, ne gubeći na svojoj snazi.
 
Ona poziva na svjedočenje i navještaj utjelovljene Riječi. Iznijeti su konkretni primjeri i implementacija ove tematike u kontekstu pitanja autentičnosti, fenomena kateheza o Deset Božjih zapovijedi, situacije današnjih obitelji i uključenosti Crkve u digitalnom svijetu kao pretakanju liturgije u konkretan život, odnosno obogaćenju dodirom sa živim Bogom u liturgiji.
 
Veliki kancelar KBF-a u Zagrebu kardinal Josip Bozanić potaknuo je djelatne u pastoralu da traže pozitivno i „budu navjestitelji nade dobra jer toga ima jako puno“. Zahvalio je svećenicima i pastoralnim djelatnicima na postojanosti i zaželio im Božji blagoslov.

tpt60_2.png
 
Pastoralni skup službeno je zatvorio dekan zagrebačkog KBF-a dr. fra Mario Cifrak. „Crkva živi od izlaženja iz sebe same. Crkva stari i slabi kad se usredotoči na sebe samu. Spominjemo se Isusa koji je svoje učenike slao s naputkom da ne nose zlata, ni srebra, ni mjedi, ni putne torbe, ni dviju haljina, ni štapa. Morali su nositi samo Božju riječ, radosnu vijest o blizini Božjega kraljevstva. S ovim navještajem, kraljevstvo Božje probija se po obraćenju, liječenju bolesnih, uskrišavanju mrtvih, čišćenju gubavaca i izgonu zloduhâ.
 
Podsjećam vas i dalje da polazeći u poslanje nosimo Božju riječ. Mi nosimo toliko stvari, sredstava, teorija i planova, no ponekad zaboravljamo Božju riječ. Što više drugim ljudima donosimo Božju riječ, to više shvaćamo da Božja riječ nije stvar ili predmet koji bismo nosili u svojim rukama ili na svojim usnama. Zapravo nas Božja riječ, živa i utjelovljena u Isusu Kristu, šalje ili nosi onamo gdje nas on želi da ga se čuje, da liječi i da daje nadu. Za nas je upravo to velik izazov: da dopustimo Božjoj riječi da nas nosi, da određuje naš pastoralni prioritet i pristupe, da oblikuje naš način života i stavove, da donese milosrđe, ljubav i nadu“, zaključio je dr. Cifrak.

Izvor: zg-nadbiskupija.hr
Foto: Bernard Čović (GK)
Objavljeno: 31.1.2020. IPovratak
Božja riječ

14.NEDJELJA KROZ GODINU

»Slavim te, Oče, Gospodaru neba i zemlje, što si ovo sakrio od mudrih i umnih, a objavio malenima. Da, Oče, tako se tebi svidjelo. Sve je meni predao Otac moj i nitko ne pozna Sina doli Otac niti tko pozna Oca doli Sin i onaj kome Sin hoće objaviti. Dođite k meni svi koji ste izmoreni i opterećeni i ja ću vas odmoriti. Uzmite jaram moj na sebe, učite se od mene jer sam krotka i ponizna srca i naći ćete spokoj dušama svojim. Uistinu, jaram je moj sladak i breme moje lako.« Mt 11, 25-30
Raspored misa

NEDJELJA

07:30h jutarnja misa
09:30h dječja misa

11:00h župna misa
12:30h misa za mlade
18:30h večernja misa

RADNI DAN

07:30h - jutarnja misa
18:30h - večernja misa

Kontakt
  • ŽUPNI URED

  • ŽUPNIK: Vjekoslav Meštrić

  •  
  • R.V. uto-pet 9-11, 17-19
  •  
  • Tel 01/ 3732 - 729
  • Fax 01/ 3732 - 729
  • Mob 098/ 469 - 166
  • Adr. Stenjevec 9
  • E-mail gospastenjevecka@inet.hr
Copyright © Gospa Stenjevečka 2009. Sva prava pridržana. Design by Endora