Anketa
Najdraža molitva mi je
 
26%
 
16%
 
5%
 
53%
ZAPOČELA ĐAKONSKA PASTORALNA GODINA 2017./2018.

U ponedjeljak, 9. listopada 2017. godine započeo je program Đakonske pastoralne godine 2017./2018. kojega priređuje Nadbiskupijski pastoralni institut u Zagrebu.

FB-IMG_3380.JPG

U uvodnom susretu okupljenim đakonima obratili su se mr. Anđelko Košćak, rektor Nadbiskupskog bogoslovnog sjemeništa i izv. prof. dr. sc. Josip Šimunović, ravnatelj Nadbiskupijskog pastoralnog instituta i ujedno voditelj Đakonske pastoralne godine, koji su predstavili ovogodišnji program Đakonske pastoralne godine.
 
U obraćanju polaznicima Đakonske pastoralne godine, rektor Košćak u ime bogoslova i odgojitelja Nadbiskupskog bogoslovnog sjemeništa đakonima je čestitao te izrazio radost i daljnju molitvenu potporu i blizinu. Događaj primanja sakramenta reda đakonata je stvarnost, sasvim konkretna zbilja kojoj treba odgovorno i ozbiljno pristupiti. Živeći kao đakoni Crkve ne zaboravite na ono temeljno, a to je služenje bližnjem.

FB-IMG_3363.JPG
 
U novosti žara, revnosti i po novim vizijama, svakodnevno pokazujte i podsjećajte nas da služenje ima smisla, i da nije jednoobrazno nego može biti jako suvremeno, jako blizu čovjeku danas. U drugom dijelu svoga izlaganja, mr. Košćak govorio je o svakodnevnom sudjelovanju đakona u životu Bogoslovije.
 
Djelovanje Nadbiskupijskoga pastoralnog instituta u kojemu dijecezanski đakoni borave tijekom studijskih tjedana predstavio je izv. prof. dr. sc. Josip Šimunović koji je ujedno đakonima predstavio cjelokupni program Đakonske pastoralne godine koji se sastoji od tri dijela: obrazovno-studijskog, koji se održava u šest studijskih tjedana u organizaciji Instituta; pastoralno-praktičnog pastoralnog praktikuma, koji se odvija u župama; kao i odgojno-duhovnog, za koji su zadužene Nadbiskupsko bogoslovno sjemenište i redovničke formacijske kuće.
 
Đakoni će tijekom prvog studijskog tjedna, od 9. do 13. listopada 2017. godine, sudjelovati na predavanjima o uređenju Zagrebačke nadbiskupije i pastoralnoj brizi u njoj.
 
Ove pastoralne godine program pohađa ukupno 34 đakona, pripravnika za prezbiterat, iz Zagrebačke i Zadarske nadbiskupije, Varaždinske, Sisačke i Bjelovarsko-križevačke biskupije, Murskosoboške biskupije, Vojnog ordinarijata u Republici Hrvatskoj, Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda iz Zagreba, Hercegovačke franjevačke provincije Uznesenja BDM, Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja, Provincije franjevaca trećoredaca glagoljaša sv. Jeronima, Hrvatske pokrajine Družbe Isusove, Hrvatske salezijanske provincije sv. Ivana Bosca i đakon Benediktinskog samostana sv. Kuzme i Damjana.

Izvor: zg-nadbiskupija.hr
Foto: zg-nadbiskupija.hr
Objavljeno: 10.10.2017. IPovratak
Božja riječ

4.NEDJELJA KROZ GODINU

U gradu Kafarnaumu Isus u subotu uđe u sinagogu i poče naučavati. Bijahu zaneseni njegovim naukom. Tâ učio ih je kao onaj koji ima vlast, a ne kao pismoznanci. A u njihovoj se sinagogi upravo zatekao čovjek opsjednut nečistim duhom. On povika: »Što ti imaš s nama, Isuse Nazarećanine? Došao si da nas uništiš? Znam tko si: Svetac Božji!« Isus mu zaprijeti: »Umukni i iziđi iz njega!« Nato nečisti duh potrese njime pa povika iz svega glasa i iziđe iz njega. Svi se zaprepastiše te se zapitkivahu: »Što li je ovo? Nova li i snažna nauka! Pa i samim nečistim dusima zapovijeda, i pokoravaju mu se.« I pročulo se odmah o njemu posvuda, po svoj okolici galilejskoj. Mk 1, 21-28
Raspored misa

NEDJELJA

07:30h jutarnja misa
09:30h dječja misa
11:00h župna misa
12:30h misa za mlade
18:30h večernja misa

RADNI DAN

18:30h - večernja misa

Kontakt
  • ŽUPNI URED

  • ŽUPNIK: Vjekoslav Meštrić

  •  
  • R.V. uto-pet 9-11, 17-19
  • Tel 01/ 3732 - 729
  • Fax 01/ 3732 - 729
  • Mob 098/ 469 - 166
  • Adr. Stenjevec 9
  • E-mail gospastenjevecka@inet.hr
Copyright © Gospa Stenjevečka 2009. Sva prava pridržana. Design by Endora