Anketa
Moj najdraži hrvatski svetac je
 
10%
 
10%
 
72%
 
8%
VIJEĆE KARDINALA NASTAVLJA RAD NA REFORMI RIMSKE KURIJE

U ponedjeljak 17. veljače u Vatikanu se sastaje Vijeće kardinala koje papi Franji pomaže u kurijalnoj reformi, prenosi Vatican News.

123.png

Na 33. zasjedanju toga savjetodavnog vijeća do srijede 19. veljače će se razmatrati dorađeni nacrt kurijalnoga statuta koji planira Papa. Prvi nacrt u travnju prošle godine razaslan je svim biskupskim konferencijama, redovničkim poglavarima, kurijalnim ustanovama kao i crkveno-pravnim fakultetima u Rimu.
 
U drugoj objavi prije svega biskupske konferencije trebale se izjasniti o pojedinim dijelovima dokumenta. Još uvijek se ne zna kada bi trebala biti objavljena planirana apostolska konstitucija „Praedicate evangelium” (Navještajte Evanđelje), no promatrači se nadaju da bi to moglo biti u prvoj polovici godine. Taj bi papinski dokument trebao zamijeniti sadašnju apostolsku konstituciju „Pastor Bonus“ Ivana Pavla II., koja je na snazi od 28. lipnja 1988. godine.
 
Vijeće kardinala koje je sazvao papa Franjo godine 2013. isprva je imalo osmoricu, zatim devetoricu a danas šestoricu kardinala. Trenutačni su članovi kardinali Oscar Rodriguez Maradiaga iz Hondurasa kao koordinator, Giuseppe Bertello kao predsjednik Uprave Grada Vatikana, Reinhard Marx iz Münchena, Oswald Gracias iz Bombaya, Sean Patrick O’Malley iz Bostona i Papin državni tajnik Pietro Parolin. Tajnici Vijeća kardinala su biskupi Marcello Semeraro i crkveni pravnik Marco Mellino.

Izvor: vaticannews.va
Foto: vaticannews.va
Objavljeno: 16.2.2020. IPovratak
Božja riječ

5.KORIZMENA NEDJELJA

Bijaše neki bolesnik, Lazar iz Betanije, iz sela Marije i sestre joj Marte. Marija bijaše ono pomazala Gospodina pomašću i otrla mu noge svojom kosom. Njezin dakle brat Lazar bijaše bolestan. Sestre stoga poručiše Isusu: »Gospodine, evo onaj koga ljubiš, bolestan je.« Čuvši to, Isus reče: »Ta bolest nije na smrt, nego na slavu Božju, da se po njoj proslavi Sin Božji.« A Isus ljubljaše Martu i njezinu sestru i Lazara. Ipak, kad je čuo za njegovu bolest, ostade još dva dana u onome mjestu gdje se nalazio. Istom nakon toga reče učenicima: »Pođimo opet u Judeju!« Kažu mu učenici: »Učitelju, Židovi su sad tražili da te kamenuju, pa da opet ideš onamo?« Odgovori Isus: »Nema li dan dvanaest sati? Hodi li tko danju, ne spotiče se jer vidi svjetlost ovoga svijeta. Hodi li tko noću, spotiče se jer nema svjetlosti u njemu.« Iv 11, 1-45
Raspored misa

NEDJELJA

07:30h jutarnja misa
09:30h dječja misa

11:00h župna misa
12:30h misa za mlade
18:30h večernja misa

RADNI DAN

07:30h - jutarnja misa
18:30h - večernja misa

Kontakt
  • ŽUPNI URED

  • ŽUPNIK: Vjekoslav Meštrić

  •  
  • R.V. uto-pet 9-11, 17-19
  •  
  • Tel 01/ 3732 - 729
  • Fax 01/ 3732 - 729
  • Mob 098/ 469 - 166
  • Adr. Stenjevec 9
  • E-mail gospastenjevecka@inet.hr
Copyright © Gospa Stenjevečka 2009. Sva prava pridržana. Design by Endora