Anketa
Moj najdraži hrvatski svetac je
 
10%
 
10%
 
72%
 
8%
UJEDINJENI U POMOĆI POTREBITIMA

U skladu s poslanjem Caritasa te poštujući smjernice nadležnih institucija Republike Hrvatske u cilju zaštite korisnika, volontera i zaposlenika od zaraze koronavirusom, Caritas Zagrebačke nadbiskupije u suradnji s volonterima župnih caritasa i dobrovoljcima civilne zaštite grada Zagreba...

caritas.png

»Iz kartoteke korisnika projekta Socijalna košarica – podjela pomoći u naravi izdvojili smo korisnike kojima je potrebno izvršiti dostavu hrane na njihovu kućnu adresu. Telefonski smo ih obavijestili da ćemo im dostaviti potrebnu pomoć te ih zamolili da ne izlaze iz svojih kuća, odnosno stanova, poštujući mjere osobne zaštite«, doznajemo od Elze Parlov, voditeljice Sektora karitativnog rada zagrebačkog Caritasa.
 
Paketi pomoći sastoje se od osnovnih živežnih namirnica kao što su: brašno, ulje, mlijeko, tjestenina, riža, šećer, različite konzerve, juhe u vrećici i slično.
 
»Zaposlenici i volonteri nadbiskupijskog Caritasa kontaktiraju korisnike i pripremaju pakete, a volonteri župnih caritasa preuzimaju pakete te ih dostavljaju korisnicima na području svojih župa. Tako je proteklih dana podijeljeno 250 paketa«, dodaje voditeljica Parlov.
 
Zahvaljujemo svima koji su se svojim donacijama uključili u pripremu paketa za naše starije sugrađane kao i za novčane donacije uplaćene na račun Caritasa. Svi koji se darovima žele uključiti u pomoć potrebnima, mogu se javiti na broj mobitela 098 386 285.
 
Caritas još jednom poziva zaposlenike, volontere, korisnike i donatore da redovito prate preporuke i mjere koje izdaju nadležne institucije te da u skladu s istima organiziraju rad i život. Svi koji se volontiranjem žele uključiti u pomoć pri dostavi namirnica starijim i nemoćnim osobama, mogu se javiti Caritasovoj službi za volontere (mob. 099 2620 470, e-mail volonteri@czn.hr) ili u svoj župni Caritas.
 
Neizvjesnost trajanja ove izvanredne situacije uzrokovane korona virusom i potresom pred Caritas stavlja nove zadatke i izazove, ali je i prilika da se povežemo u dobru i pružanju pomoći potrebnima. U tijeku je obilazak područja stradalih u potresu kojima se pomoć pruža preko župnih caritasa na njihovom području.

Izvor: zg-nadbiskupija.hr
Foto: zg-nadbiskupija.hr
Objavljeno: 28.3.2020. IPovratak
Božja riječ

PRESVETO TROJSTVO

U ono vrijeme reče Isus Nikodemu: »Bog je tako ljubio svijet te je dao svoga Sina Jedinorođenca da nijedan koji u njega vjeruje ne propadne, nego da ima život vječni. Ta Bog nije poslao Sina na svijet da sudi svijetu, nego da se svijet spasi po njemu. Tko vjeruje u njega, ne osuđuje se; a tko ne vjeruje, već je osuđen što nije vjerovao u ime jedinorođenoga Sina Božjega.« Iv 3,  16-18
Raspored misa

NEDJELJA

07:30h jutarnja misa
09:30h dječja misa

11:00h župna misa
12:30h misa za mlade
18:30h večernja misa

RADNI DAN

07:30h - jutarnja misa
18:30h - večernja misa

Kontakt
  • ŽUPNI URED

  • ŽUPNIK: Vjekoslav Meštrić

  •  
  • R.V. uto-pet 9-11, 17-19
  •  
  • Tel 01/ 3732 - 729
  • Fax 01/ 3732 - 729
  • Mob 098/ 469 - 166
  • Adr. Stenjevec 9
  • E-mail gospastenjevecka@inet.hr
Copyright © Gospa Stenjevečka 2009. Sva prava pridržana. Design by Endora