Anketa
Moj najdraži hrvatski svetac je
 
10%
 
10%
 
73%
 
7%
Susret Hrvatske katoličke mladeži

ODRŽAN DRUGI SASTANAK SREDIŠNJEG ORGANIZACIJSKOG ODBORA ZA SHKM U ZAGREBU

IMG_2218.jpg

U prostorijama Nadbiskupskog bogoslovnog sjemeništa u Zagrebu održan je u petak, 24. siječnja 2020. godine, pod predsjedanjem zagrebačkog nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića, drugi sastanak Središnjeg odbora za pripremu Susreta hrvatske katoličke mladeži, koji će se pod geslom „Što god vam rekne, učinite!“ (Iv 2, 5) održati 9. i 10. svibnja 2020. godine u Zagrebu.

Na sastanku su sudjelovali članovi Središnjeg odbora: pomoćni zagrebački biskupi mons. Mijo Gorski, delegirani predsjednik Središnjeg odbora i mons. Ivan Šaško; generalni vikar mons. Tomislav Subotičanec, biskupski vikar za pastoral preč. Marko Kovač, kancelar NDS-a mons. Stjepan Večković, povjerenik za pastoral mladih vlč. Ivan Valentić, nadbiskupijski ekonom preč. Tomica Šestak, ravnatelj UZUK-a preč. Ivica Budinšćak, pročelnik Tiskovnog ureda preč. Borna Puškarić, rektor Međubiskupijskog sjemeništa preč. Matija Pavlaković, župnik župe sv. Blaža u Zagrebu mons. Zlatko Koren, profesor na Hrvatskom katoličkom sveučilištu dr. Krunoslav Novak, rektor Hrvatskog nacionalnog marijanskog svetišta u Mariji Bistrici preč. Domagoj Matošević te rektor Hrvatskog nacionalnog svetišta sv. Josipa mons. Antun Sente.

Ispred Nadbiskupskog bogoslovnog sjemeništa na sastanku je u ime odsutnog Rektora sudjelovao vlč. Jakov Rađa. Sastanku su nazočili i nadbiskupski tajnik vlč. Ivan Lukić te tajnica Odbora gospođa Ivana Bosiljevac.

Nakon uvodne molitve Kardinal je pozdravio okupljene članove Odbora, naglasivši važnost zajedničkog i koordiniranog djelovanja u pripremama za taj važan pastoralni događaj Crkve u Hrvatskoj ove godine.

Na prvom dijelu sastanka delegirani predsjednik Središnjeg odbora mons. Mijo Gorski naglasio je potrebu usklađenog rada članova Odbora i pododbora kako bi se što bolje organizirao Susret ovakve veličine i značaja. Pozvao je zatim predsjednike pododbora (za program, za smještaj, za liturgiju, za volontere, za tehnička pitanja te pododbor za medije) da predstave Odboru ono što je dosad učinjeno s obzirom na područja odgovornosti.

Vlč. Valentić izložio je aktivnosti koje je Ured za pastoral mladih Zagrebačke nadbiskupije do sad poduzeo, te istaknuo pripremne susrete mladih po arhiđakonatima koji će se održati u veljači i ožujku. Zatim su govorili preč. Tomislav Subotičanec, preč. Ivica Budinšćak, preč. Tomica Šestak i preč. Borna Puškarić, svatko s obzirom na svoje područje odgovornosti.

Na drugom dijelu sastanka razmotrena su pitanja vezana uz program Susreta. U subotu, 9. svibnja, prijepodne program će se odvijati na dvadesetak lokacija, odnosno župa, dok će poslijepodne mladi posjetiti središte Zagreba, naročito Zagrebačku katedralu i Baziliku Presvetog Srca Isusova u kojima će se staviti naglasak na euharistijsko klanjanje i pristupanje sakramentu svete ispovijedi.

U subotu navečer župe domaćini priredit će za mlade hodočasnike program u župama. U nedjelju, 10. svibnja, na Trgu bana Josipa Jelačića održat će se središnji događaj SHKM-a, svečano euharistijsko slavlje u 11 sati kojem će prethoditi pripremni program.

U nastavku su podijeljeni zadatci za predstojeće razdoblje. Sastanak je prošao u plodnom i konstruktivnom dijalogu, a termin idućeg okupljanja Središnjeg odbora zakazan je za 25. veljače 2020. godine.

Izvor: zg-nadbiskupija.hr
Foto: zg-nadbiskupija.hr
Objavljeno: 26.1.2020. IPovratak
Božja riječ

14.NEDJELJA KROZ GODINU

»Slavim te, Oče, Gospodaru neba i zemlje, što si ovo sakrio od mudrih i umnih, a objavio malenima. Da, Oče, tako se tebi svidjelo. Sve je meni predao Otac moj i nitko ne pozna Sina doli Otac niti tko pozna Oca doli Sin i onaj kome Sin hoće objaviti. Dođite k meni svi koji ste izmoreni i opterećeni i ja ću vas odmoriti. Uzmite jaram moj na sebe, učite se od mene jer sam krotka i ponizna srca i naći ćete spokoj dušama svojim. Uistinu, jaram je moj sladak i breme moje lako.« Mt 11, 25-30
Raspored misa

NEDJELJA

07:30h jutarnja misa
09:30h dječja misa

11:00h župna misa
12:30h misa za mlade
18:30h večernja misa

RADNI DAN

07:30h - jutarnja misa
18:30h - večernja misa

Kontakt
  • ŽUPNI URED

  • ŽUPNIK: Vjekoslav Meštrić

  •  
  • R.V. uto-pet 9-11, 17-19
  •  
  • Tel 01/ 3732 - 729
  • Fax 01/ 3732 - 729
  • Mob 098/ 469 - 166
  • Adr. Stenjevec 9
  • E-mail gospastenjevecka@inet.hr
Copyright © Gospa Stenjevečka 2009. Sva prava pridržana. Design by Endora