Anketa
Najdraža molitva mi je
 
37%
 
17%
 
4%
 
42%
PROSLAVLJEN BLAGDAN CVJETNICE U ZAGREBAČKOJ KATEDRALI

Toliko smo puta slušali o Isusovim posljednjim trenucima prije smrti, no i danas ponovno postavljamo pitanje: Što nam je Bog time htio očitovati?

IMG_1504-2.JPG

Htio nam je očitovati neizmjernu ljubav, ljubav do smrti, ustrajnost do kraja – rekao je zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić predvodeći na Cvjetnicu - Nedjelju Muke Gospodnje svečano euharistijsko slavlje u zagrebačkoj katedrali.
 
Slavlje je započelo svečanom procesijom te blagoslovom maslinovih i palminih grana, a nakon Službe riječi i otpjevane Muke, Kardinal je uputio prigodnu homiliju, ističući kako za čovjeka Isusova muka uvijek ostaje misterij, misterij Božje ljubavi, misterij koji nam govori da nas Bog neizmjerno ljubi.

IMG_1528-2.JPG
 
Prije završnog blagoslova kazao je da smo današnjim slavljem Cvjetnice započeli Veliki tjedan. Veliki četvrtak, Veliki petak, Velika subota i slavlje Uskrsa najsvetiji su dani crkvene godine jer nas uvode u misterij našega spasenja, u misterij muke, smrti i uskrsnuća Isusa Krista po kojem mi dobivamo život – naglasio je Kardinal, poručujući vjernicima da je najbolja priprema za to slavlje dobra sveta ispovijed.
 
U koncelebraciji su bila devetorica svećenika Zagrebačke nadbiskupije.

Izvor: zg-nadbiskupija.hr
Foto: zg-nadbiskupija.hr
Objavljeno: 25.3.2018. IPovratak
Božja riječ

ROĐENJE SVETOG IVANA KRSTITELJA

Elizabeti se navršilo vrijeme da rodi. I porodi sina. Kad su njezini susjedi i rođaci čuli da joj Gospodin obilno iskaza dobrotu, radovahu se s njome. Osmoga se dana okupe da obrežu dječaka. Htjedoše ga prozvati imenom njegova oca – Zaharija, no mati se njegova usprotivi: »Nipošto, nego zvat će se Ivan!« Rekoše joj na to: »Ta nikoga nema od tvoje rodbine koji bi se tako zvao.« Tada znakovima upitaju oca kojim ga imenom želi prozvati. On zaiska pločicu i napisa »Ivan mu je ime!« Svi se začude, a njemu se umah otvoriše usta i jezik te progovori blagoslivljajući Boga. Strah obuze sve njihove susjede, a po svem su se Gorju judejskom razglašavali svi ti događaji. I koji su god čuli, razmišljahu o tome pitajući se: »Što li će biti od ovoga djeteta?« Uistinu, ruka Gospodnja bijaše s njime.Dječak je međutim rastao i duhom jačao. Boravio je u pustinji sve do dana svoga javnog nastupa pred Izraelom. Lk 1, 57-66.80
Raspored misa

NEDJELJA

07:30h jutarnja misa
09:30h dječja misa
11:00h župna misa
12:30h misa za mlade
18:30h večernja misa

RADNI DAN

07:30h - jutarnja misa
18:30h - večernja misa

Kontakt
  • ŽUPNI URED

  • ŽUPNIK: Vjekoslav Meštrić

  •  
  • R.V. uto-pet 9-11, 17-19
  • Tel 01/ 3732 - 729
  • Fax 01/ 3732 - 729
  • Mob 098/ 469 - 166
  • Adr. Stenjevec 9
  • E-mail gospastenjevecka@inet.hr
Copyright © Gospa Stenjevečka 2009. Sva prava pridržana. Design by Endora