Anketa
Najdraža molitva mi je
 
34%
 
16%
 
3%
 
47%
PROSLAVLJEN BLAGDAN CVJETNICE U ZAGREBAČKOJ KATEDRALI

Toliko smo puta slušali o Isusovim posljednjim trenucima prije smrti, no i danas ponovno postavljamo pitanje: Što nam je Bog time htio očitovati?

IMG_1504-2.JPG

Htio nam je očitovati neizmjernu ljubav, ljubav do smrti, ustrajnost do kraja – rekao je zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić predvodeći na Cvjetnicu - Nedjelju Muke Gospodnje svečano euharistijsko slavlje u zagrebačkoj katedrali.
 
Slavlje je započelo svečanom procesijom te blagoslovom maslinovih i palminih grana, a nakon Službe riječi i otpjevane Muke, Kardinal je uputio prigodnu homiliju, ističući kako za čovjeka Isusova muka uvijek ostaje misterij, misterij Božje ljubavi, misterij koji nam govori da nas Bog neizmjerno ljubi.

IMG_1528-2.JPG
 
Prije završnog blagoslova kazao je da smo današnjim slavljem Cvjetnice započeli Veliki tjedan. Veliki četvrtak, Veliki petak, Velika subota i slavlje Uskrsa najsvetiji su dani crkvene godine jer nas uvode u misterij našega spasenja, u misterij muke, smrti i uskrsnuća Isusa Krista po kojem mi dobivamo život – naglasio je Kardinal, poručujući vjernicima da je najbolja priprema za to slavlje dobra sveta ispovijed.
 
U koncelebraciji su bila devetorica svećenika Zagrebačke nadbiskupije.

Izvor: zg-nadbiskupija.hr
Foto: zg-nadbiskupija.hr
Objavljeno: 25.3.2018. IPovratak
Božja riječ

4.USKRSNA NEDJELJA

U ono vrijeme: Reče Isus: »Ja sam pastir dobri. Pastir dobri život svoj polaže za ovce. Najamnik – koji nije pastir i nije vlasnik ovaca – kad vidi vuka gdje dolazi, ostavlja ovce i bježi, a vuk ih grabi i razgoni: najamnik je i nije mu do ovaca. Ja sam pastir dobri i poznajem svoje i mene poznaju moje, kao što mene ­poznaje Otac i ja poznajem Oca i život svoj polažem za ovce. Imam i drugih ovaca, koje nisu iz ovog ovčinjaka. I njih treba da dovedem i glas će moj čuti i bit će jedno stado, jedan pastir. Zbog toga me i ljubi Otac što polažem život svoj da ga opet uzmem. Nitko mi ga ne oduzima, nego ja ga sam od sebe polažem. Vlast imam položiti ga, vlast imam opet uzeti ga. Tu zapovijed primih od Oca svoga.« Iv 10, 11-18
Raspored misa

NEDJELJA

07:30h jutarnja misa
09:30h dječja misa
11:00h župna misa
12:30h misa za mlade
18:30h večernja misa

RADNI DAN

07:30h - jutarnja misa
18:30h - večernja misa

Kontakt
  • ŽUPNI URED

  • ŽUPNIK: Vjekoslav Meštrić

  •  
  • R.V. uto-pet 9-11, 17-19
  • Tel 01/ 3732 - 729
  • Fax 01/ 3732 - 729
  • Mob 098/ 469 - 166
  • Adr. Stenjevec 9
  • E-mail gospastenjevecka@inet.hr
Copyright © Gospa Stenjevečka 2009. Sva prava pridržana. Design by Endora