Anketa
Moj najdraži hrvatski svetac je
 
10%
 
10%
 
72%
 
8%
POZIV NA PRIHVAT MLADIH SUDIONIKA SUSRETA HRVATSKE KATOLIČKE MLADEŽI

Zagrebačka nadbiskupija poziva obitelji i sve koji to žele da se uključe u organizaciju Susreta hrvatske katoličke mladeži prihvatom mladih u svoje domove.

we67.png

U Zagrebačkoj nadbiskupiji i gradu Zagrebu 9. i 10. svibnja održat će se jedanaesti Susret hrvatske katoličke mladeži, a na susret će doći mladi iz cijele Hrvatske i inozemstva.

Zainteresirani mogu sve informacije o domaćinstvu dobiti u svojim župama, poslati upit na e-adresu 
shkm2020@zg-nadbiskupija.hr ili nazvati na broj telefona Ureda za pastoral mladih Zagrebačke nadbiskupije 01/4894 866. Prijave za domaćinstvo otvorene su do 31. siječnja.

Prijavnica se može preuzeti na stranicama Zagrebačke nadbiskupije kao i Ureda za pastoral mladih i ispunjena predati župniku do spomenutog roka, izvijestio je Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

U poruci za Božić 2019. godine zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić uputio je poziv na prihvat mladih riječima: „Braćo i sestre, s posebnom vas gorljivošću pozivam da otvorite svoje domove i prihvatite mlade koji će tom prigodom doći u našu Nadbiskupiju. Razna nam prijašnja organizacijska iskustva govore da je najljepše kad su mladi smješteni po obiteljima. Time se očituje puno više od davanja smještaja. Susreti u obitelji, premda bili i kratki, omogućuju upoznavanje, zajedništvo, ostavljaju tragove koji se nerijetko pretvore u nove životne putove. Time se i župne zajednice u kojima su mladi primljeni obnavljaju i učvršćuju; zaživi posebnost povezivanja s ostalim mjesnim Crkvama i vjernicima“.

Izvor: ika.hkm.hr
Foto: ika.hkm.hr
Objavljeno: 10.1.2020. IPovratak
Božja riječ

5.KORIZMENA NEDJELJA

Bijaše neki bolesnik, Lazar iz Betanije, iz sela Marije i sestre joj Marte. Marija bijaše ono pomazala Gospodina pomašću i otrla mu noge svojom kosom. Njezin dakle brat Lazar bijaše bolestan. Sestre stoga poručiše Isusu: »Gospodine, evo onaj koga ljubiš, bolestan je.« Čuvši to, Isus reče: »Ta bolest nije na smrt, nego na slavu Božju, da se po njoj proslavi Sin Božji.« A Isus ljubljaše Martu i njezinu sestru i Lazara. Ipak, kad je čuo za njegovu bolest, ostade još dva dana u onome mjestu gdje se nalazio. Istom nakon toga reče učenicima: »Pođimo opet u Judeju!« Kažu mu učenici: »Učitelju, Židovi su sad tražili da te kamenuju, pa da opet ideš onamo?« Odgovori Isus: »Nema li dan dvanaest sati? Hodi li tko danju, ne spotiče se jer vidi svjetlost ovoga svijeta. Hodi li tko noću, spotiče se jer nema svjetlosti u njemu.« Iv 11, 1-45
Raspored misa

NEDJELJA

07:30h jutarnja misa
09:30h dječja misa

11:00h župna misa
12:30h misa za mlade
18:30h večernja misa

RADNI DAN

07:30h - jutarnja misa
18:30h - večernja misa

Kontakt
  • ŽUPNI URED

  • ŽUPNIK: Vjekoslav Meštrić

  •  
  • R.V. uto-pet 9-11, 17-19
  •  
  • Tel 01/ 3732 - 729
  • Fax 01/ 3732 - 729
  • Mob 098/ 469 - 166
  • Adr. Stenjevec 9
  • E-mail gospastenjevecka@inet.hr
Copyright © Gospa Stenjevečka 2009. Sva prava pridržana. Design by Endora