Anketa
Najdraža molitva mi je
 
26%
 
16%
 
5%
 
53%
POLJACI IZ KRAKOWA HODOČASTILI ZAŠTITNIKU HRVATSKE

Još jedna subota u Nacionalnom svetištu jasno pokazuje kako je sveti Josip sve više prepoznat kao prvi zaštitnik Hrvatske.

Poljski-hodocasnici.JPG

Brojni hodočasnici još su jednu subotu, sad već tradicionalno hodočasničku, 21. listopada, hodočastili u Nacionalno svetište svetog Josipa u Karlovac. Posebno iznenađenje bili su hodočasnici iz Poljske, iz Krakowa, predvođeni mons. Czeslawom koji su na povratku iz Nacionalnog parka Plitvička jezera u Svetištu slavili svetu Misu na poljskom jeziku. Nakon njih Svetište je pohodila i organizacija žena HSS-a ''Hrvatsko srce''.
 
Prijepodne prvi hodočasnici bili su članovi Marijine legije iz Siska predvođeni vlč. Ivanom Faletarom. Ubrzo su za njima došli i hodočasnici kruničari predvođeni časnom sestrom Slavkom Sente, dominikankom, zatim kapelanija Majke Božje od Kamenitih vrata iz Zagreba predvođeni policijskim kapelanom don Dragom Kozićem, te časne sestre Služavke Malog Isusa iz Kraljevca.
 
Sve hodočasnike ispred Svetih vrata Josipova doma blagoslivljao je mons. Antun Sente, ml., rektor, koji im je uz obilje informacija o Svetištu, pastoralnim aktivnostima i liku sv. Josipa prepričao i nekoliko dirljivih svjedočanstava o uslišanim molitvama po njegovu zagovoru. Zajedno s hodočasnicima molio je krunicu i litanije sv. Josipa, a zatim koncelebrirao u misnom slavlju koje je predslavio vlč. Ivan Faletar.
 
Osim navedenih hodočasnika Svetište su pohodili i Gradišćanski Hrvati iz Mađarske koje je uz mons. Sentea dočekala i pozdravila predstavnica Karlovačke županije Marija Medić, pročelnica Upravnog odjela za školstvo.
 
Uz velike skupine hodočasnika sveti Josip radosno prihvaća i one manje skupine. Tako je u razdoblju iščekivanja brojnih autobusa svom dragom svecu hodočastio i Vjekoslav Čančer sa suprugom Ivančicom i djecom Marijom i Pavlom. Vjekoslav je i član Bratovštine svetog Josipa, a u razgovoru je istaknuo kako mu vjera i sveti Josip daju snagu u svim životnim poteškoćama i pomažu u obiteljskom životu.
 
Još jedna subota u Nacionalnom svetištu jasno pokazuje kako je sveti Josip sve više prepoznat kao prvi zaštitnik Hrvatske.

Izvor: laudato.hr
Foto: laudato.hr
Objavljeno: 22.10.2017. IPovratak
Božja riječ

4.NEDJELJA KROZ GODINU

U gradu Kafarnaumu Isus u subotu uđe u sinagogu i poče naučavati. Bijahu zaneseni njegovim naukom. Tâ učio ih je kao onaj koji ima vlast, a ne kao pismoznanci. A u njihovoj se sinagogi upravo zatekao čovjek opsjednut nečistim duhom. On povika: »Što ti imaš s nama, Isuse Nazarećanine? Došao si da nas uništiš? Znam tko si: Svetac Božji!« Isus mu zaprijeti: »Umukni i iziđi iz njega!« Nato nečisti duh potrese njime pa povika iz svega glasa i iziđe iz njega. Svi se zaprepastiše te se zapitkivahu: »Što li je ovo? Nova li i snažna nauka! Pa i samim nečistim dusima zapovijeda, i pokoravaju mu se.« I pročulo se odmah o njemu posvuda, po svoj okolici galilejskoj. Mk 1, 21-28
Raspored misa

NEDJELJA

07:30h jutarnja misa
09:30h dječja misa
11:00h župna misa
12:30h misa za mlade
18:30h večernja misa

RADNI DAN

18:30h - večernja misa

Kontakt
  • ŽUPNI URED

  • ŽUPNIK: Vjekoslav Meštrić

  •  
  • R.V. uto-pet 9-11, 17-19
  • Tel 01/ 3732 - 729
  • Fax 01/ 3732 - 729
  • Mob 098/ 469 - 166
  • Adr. Stenjevec 9
  • E-mail gospastenjevecka@inet.hr
Copyright © Gospa Stenjevečka 2009. Sva prava pridržana. Design by Endora