Anketa
Najdraža molitva mi je
 
34%
 
16%
 
3%
 
47%
POLJACI IZ KRAKOWA HODOČASTILI ZAŠTITNIKU HRVATSKE

Još jedna subota u Nacionalnom svetištu jasno pokazuje kako je sveti Josip sve više prepoznat kao prvi zaštitnik Hrvatske.

Poljski-hodocasnici.JPG

Brojni hodočasnici još su jednu subotu, sad već tradicionalno hodočasničku, 21. listopada, hodočastili u Nacionalno svetište svetog Josipa u Karlovac. Posebno iznenađenje bili su hodočasnici iz Poljske, iz Krakowa, predvođeni mons. Czeslawom koji su na povratku iz Nacionalnog parka Plitvička jezera u Svetištu slavili svetu Misu na poljskom jeziku. Nakon njih Svetište je pohodila i organizacija žena HSS-a ''Hrvatsko srce''.
 
Prijepodne prvi hodočasnici bili su članovi Marijine legije iz Siska predvođeni vlč. Ivanom Faletarom. Ubrzo su za njima došli i hodočasnici kruničari predvođeni časnom sestrom Slavkom Sente, dominikankom, zatim kapelanija Majke Božje od Kamenitih vrata iz Zagreba predvođeni policijskim kapelanom don Dragom Kozićem, te časne sestre Služavke Malog Isusa iz Kraljevca.
 
Sve hodočasnike ispred Svetih vrata Josipova doma blagoslivljao je mons. Antun Sente, ml., rektor, koji im je uz obilje informacija o Svetištu, pastoralnim aktivnostima i liku sv. Josipa prepričao i nekoliko dirljivih svjedočanstava o uslišanim molitvama po njegovu zagovoru. Zajedno s hodočasnicima molio je krunicu i litanije sv. Josipa, a zatim koncelebrirao u misnom slavlju koje je predslavio vlč. Ivan Faletar.
 
Osim navedenih hodočasnika Svetište su pohodili i Gradišćanski Hrvati iz Mađarske koje je uz mons. Sentea dočekala i pozdravila predstavnica Karlovačke županije Marija Medić, pročelnica Upravnog odjela za školstvo.
 
Uz velike skupine hodočasnika sveti Josip radosno prihvaća i one manje skupine. Tako je u razdoblju iščekivanja brojnih autobusa svom dragom svecu hodočastio i Vjekoslav Čančer sa suprugom Ivančicom i djecom Marijom i Pavlom. Vjekoslav je i član Bratovštine svetog Josipa, a u razgovoru je istaknuo kako mu vjera i sveti Josip daju snagu u svim životnim poteškoćama i pomažu u obiteljskom životu.
 
Još jedna subota u Nacionalnom svetištu jasno pokazuje kako je sveti Josip sve više prepoznat kao prvi zaštitnik Hrvatske.

Izvor: laudato.hr
Foto: laudato.hr
Objavljeno: 22.10.2017. IPovratak
Božja riječ

4.USKRSNA NEDJELJA

U ono vrijeme: Reče Isus: »Ja sam pastir dobri. Pastir dobri život svoj polaže za ovce. Najamnik – koji nije pastir i nije vlasnik ovaca – kad vidi vuka gdje dolazi, ostavlja ovce i bježi, a vuk ih grabi i razgoni: najamnik je i nije mu do ovaca. Ja sam pastir dobri i poznajem svoje i mene poznaju moje, kao što mene ­poznaje Otac i ja poznajem Oca i život svoj polažem za ovce. Imam i drugih ovaca, koje nisu iz ovog ovčinjaka. I njih treba da dovedem i glas će moj čuti i bit će jedno stado, jedan pastir. Zbog toga me i ljubi Otac što polažem život svoj da ga opet uzmem. Nitko mi ga ne oduzima, nego ja ga sam od sebe polažem. Vlast imam položiti ga, vlast imam opet uzeti ga. Tu zapovijed primih od Oca svoga.« Iv 10, 11-18
Raspored misa

NEDJELJA

07:30h jutarnja misa
09:30h dječja misa
11:00h župna misa
12:30h misa za mlade
18:30h večernja misa

RADNI DAN

07:30h - jutarnja misa
18:30h - večernja misa

Kontakt
  • ŽUPNI URED

  • ŽUPNIK: Vjekoslav Meštrić

  •  
  • R.V. uto-pet 9-11, 17-19
  • Tel 01/ 3732 - 729
  • Fax 01/ 3732 - 729
  • Mob 098/ 469 - 166
  • Adr. Stenjevec 9
  • E-mail gospastenjevecka@inet.hr
Copyright © Gospa Stenjevečka 2009. Sva prava pridržana. Design by Endora