Anketa
Najdraža molitva mi je
 
38%
 
15%
 
5%
 
42%
PAPA NOVIM SVEĆENICIMA: BUDITE MILOSRDNI!

Papa Franjo je na Četvrtu vazmenu nedjelju, poznatu pod imenom Nedjelja Dobrog Pastira, u bazilici svetoga Petra za vrijeme euharistijskog slavlja zaredio 16 novih svećenika koji dolaze s četiri kontinenta, a među njima je i jedan Hrvat, Splićanin Juraj Bašković.

Dobri_Pastir_Papa-2018.png

Sveti je Otac u prigodnoj propovijedi napomenuo da je čitav Božji narod „svećenički narod“, no među njima je Krist odabrao neke svoje učenike da ga slijede u svećeničkoj službi za dobro svih ljudi nastavljajući Njegovo osobno poslanje učitelja, svećenika i pastira.

Obraćajući se izravno svećeničkim kandidatima, Papa im je rekao da naviještaju Riječ Božju koju su sami radosno primili. Čitajte i revno razmatrajte Gospodinovu Riječ kako biste vjerovali u ono što ste pročitali, da biste naučavali ono u što ste povjerovali i kako biste živjeli ono što naučavate – potaknuo ih je Sveti Otac.

Krštenjem pridružujete nove vjernike Božjem narodu – nastavio je papa Franjo opisujući njihovo buduće svećeničko djelovanje – Po sakramentu pomirenja ljudima ćete u ime Kristovo i njegove Crkve otpuštati grijehe. Papa ih je na ovom mjestu potaknuo da se nikad ne umore biti milosrdni. Mislite na svoje grijehe, svoje jade koje Isus oprašta – kazao je Sveti Otac i ponovno ih potaknuo – Budite milosrdni! Podsjetio ih je također da će po sakramentu bolesničkog pomazanja bolesnicima donositi olakšanje, a euharistiju slave i časoslov mole za čitav narod Božji i cjelokupno čovječanstvo.

Budite svjesni da ste izabrani među ljudima i postavljeni za njihovo dobro kako biste se bavili Božjim stvarima. Obavljajte, stoga, Kristovu svećeničku službu u radosti i istinskoj ljubavi – istaknuo je papa Franjo i dodao – Trebate brinuti samo o tome kako se svidjeti Bogu, a ne samima sebi ili drugim ljudima. Jedino služiti Bogu za dobro svetog naroda vjernog Bogu.

Papa je na kraju potaknuo svećeničke kandidate da se u suradnji sa svojim biskupom stalno zalažu kako bi vjernike ujedinili u jednu obitelj te ih po Kristu u Duhu Svetom doveli k Bogu Ocu. Pritom bi pred očima uvijek trebali imati primjer Dobrog Pastira koji nije došao da bude služen, nego da služi te da pronađe i spasi ono što je izgubljeno.

Izvor: hr.radiovaticana.va
Foto: hr.radiovaticana.va
Objavljeno: 22.4.2018. IPovratak
Božja riječ

15.NEDJELJA KROZ GODINU

Dozva Isus dvanaestoricu te ih poče slati dva po dva dajući im vlast nad nečistim dusima. I zapovjedi im da na put ne nose ništa osim štapa: ni kruha, ni torbe, ni novaca o pojasu, nego da nose samo sandale i da ne oblače dviju haljina. I govoraše im: »Kad uđete gdje u kuću, u njoj ostanite dok ne odete odande. Ako vas gdje ne prime te vas ne poslušaju, iziđite odande i otresite prah ispod svojih nogu njima za Svjedočanstvo.« Otišavši, propovijedali su obraćenje, izgonili mnoge zloduhe i mnoge su nemoćnike mazali uljem i oni su ozdravljali. Mk 6, 7-13
Raspored misa

NEDJELJA
(srpanj i kolovoz)

07:30h
09:30h
18:30h

RADNI DAN

07:30h - jutarnja misa
18:30h - večernja misa

Kontakt
 • ŽUPNI URED

 • ŽUPNIK: Vjekoslav Meštrić

 •  
 • LJETNO RADNO VRIJEME

 • R.V. uto–pet, 16:30–18:00h
 •  
 • Tel 01/ 3732 - 729
 • Fax 01/ 3732 - 729
 • Mob 098/ 469 - 166
 • Adr. Stenjevec 9
 • E-mail gospastenjevecka@inet.hr
Copyright © Gospa Stenjevečka 2009. Sva prava pridržana. Design by Endora