Anketa
Najdraža molitva mi je
 
38%
 
16%
 
5%
 
41%
PAPA NOVIM SVEĆENICIMA: BUDITE MILOSRDNI!

Papa Franjo je na Četvrtu vazmenu nedjelju, poznatu pod imenom Nedjelja Dobrog Pastira, u bazilici svetoga Petra za vrijeme euharistijskog slavlja zaredio 16 novih svećenika koji dolaze s četiri kontinenta, a među njima je i jedan Hrvat, Splićanin Juraj Bašković.

Dobri_Pastir_Papa-2018.png

Sveti je Otac u prigodnoj propovijedi napomenuo da je čitav Božji narod „svećenički narod“, no među njima je Krist odabrao neke svoje učenike da ga slijede u svećeničkoj službi za dobro svih ljudi nastavljajući Njegovo osobno poslanje učitelja, svećenika i pastira.

Obraćajući se izravno svećeničkim kandidatima, Papa im je rekao da naviještaju Riječ Božju koju su sami radosno primili. Čitajte i revno razmatrajte Gospodinovu Riječ kako biste vjerovali u ono što ste pročitali, da biste naučavali ono u što ste povjerovali i kako biste živjeli ono što naučavate – potaknuo ih je Sveti Otac.

Krštenjem pridružujete nove vjernike Božjem narodu – nastavio je papa Franjo opisujući njihovo buduće svećeničko djelovanje – Po sakramentu pomirenja ljudima ćete u ime Kristovo i njegove Crkve otpuštati grijehe. Papa ih je na ovom mjestu potaknuo da se nikad ne umore biti milosrdni. Mislite na svoje grijehe, svoje jade koje Isus oprašta – kazao je Sveti Otac i ponovno ih potaknuo – Budite milosrdni! Podsjetio ih je također da će po sakramentu bolesničkog pomazanja bolesnicima donositi olakšanje, a euharistiju slave i časoslov mole za čitav narod Božji i cjelokupno čovječanstvo.

Budite svjesni da ste izabrani među ljudima i postavljeni za njihovo dobro kako biste se bavili Božjim stvarima. Obavljajte, stoga, Kristovu svećeničku službu u radosti i istinskoj ljubavi – istaknuo je papa Franjo i dodao – Trebate brinuti samo o tome kako se svidjeti Bogu, a ne samima sebi ili drugim ljudima. Jedino služiti Bogu za dobro svetog naroda vjernog Bogu.

Papa je na kraju potaknuo svećeničke kandidate da se u suradnji sa svojim biskupom stalno zalažu kako bi vjernike ujedinili u jednu obitelj te ih po Kristu u Duhu Svetom doveli k Bogu Ocu. Pritom bi pred očima uvijek trebali imati primjer Dobrog Pastira koji nije došao da bude služen, nego da služi te da pronađe i spasi ono što je izgubljeno.

Izvor: hr.radiovaticana.va
Foto: hr.radiovaticana.va
Objavljeno: 22.4.2018. IPovratak
Božja riječ

33.NEDJELJA KROZ GODINU

Reče Isus svojim učenicima: »U one dane, nakon velike nevolje, sunce će pomrčati i mjesec neće više svijetljeti, a zvijezde će s neba padati i sile će se nebeske poljuljati. Tada će ugledati Sina Čovječjega gdje dolazi na oblacima s velikom moći i slavom. I razaslat će anđele i sabrati svoje izabranike s četiri vjetra, s kraja zemlje do na kraj neba. A od smokve se naučite prispodobi! Kad joj grana već omekša i lišće potjera, znate: ljeto je blizu. Tako i vi kad vidite da se to zbiva, znajte: blizu je, na vratima! Zaista, kažem vam, ne, neće uminuti naraštaj ovaj dok se sve to ne zbude. Nebo će i zemlja uminuti, ali riječi moje ne, neće uminuti. A o onom danu i času nitko ne zna, pa ni anđeli na nebu, ni Sin, nego samo Otac.« Mk 13, 24-32
Raspored misa

NEDJELJA

07:30h jutarnja misa
09:30h dječja misa
11:00h župna misa
12:30h misa za mlade
18:30h večernja misa

RADNI DAN

07:30h - jutarnja misa
18:30h - večernja misa

Kontakt
  • ŽUPNI URED

  • ŽUPNIK: Vjekoslav Meštrić

  •  
  • R.V. uto-pet 9-11, 17-19
  • Tel 01/ 3732 - 729
  • Fax 01/ 3732 - 729
  • Mob 098/ 469 - 166
  • Adr. Stenjevec 9
  • E-mail gospastenjevecka@inet.hr
Copyright © Gospa Stenjevečka 2009. Sva prava pridržana. Design by Endora