Anketa
Najdraža molitva mi je
 
34%
 
16%
 
3%
 
47%
OKIĆENA BOŽIĆNA JELKA ISPRED KATEDRALE

Nakon večernje mise u Katedrali 22. prosinca svečano je okićena božićna jelka ispred zagrebačke Prvostolnice, koja na simboličan način predstavalja zajedništvo svih župnih zajednica naše Nadbiskupije.

IMG-20171222-WA0031.jpg
 
Obred službe čitanja predvodio je mons. Ivan Šaško, pomoćni biskup zagrebački, uz sudjelovanje biskupskog vikara za pastoral preč. Marka Kovača, rektora Zagrebačke katedrale mons. Josipa Kuhtića i povjerenika za pastoral mladih vlč. Ivana Valentića.

Nakon uvodne molitve i pjesme, te navještaja Božje Riječi, mons. Šaško pozvao je okupljene na razmišljanje nad riječima Jeremije proroka, koji „nas vraća u istinu naše stvarnosti, na dar života, ali i na plan koji Bog ima za svaku i svakoga od nas, na poziv kojim smo pozvani i posvećeni.“ U središtu ovoga obreda je tradicija kićenja zimzelene jelke, „koja podsjeća na neprekidnost života, na budnost i snagu koja je jača od hladnoće i očaja“, rekao je biskup Šaško naglasivši da prorok Jeremije upućuje na još jednu važnu biblijsku biljku - badem, koji simbolizira čovjekov hod prema vječnosti. „Što vidiš Jeremija? Vidim granu bademovu.“ (Jer 1,12).


IMG-20171222-WA0046.jpg

Obred kičenja božiće jelke okupljeni vjernici zaključili su molitvom Gospodnjom s posebnom nakanom za uspjeh i plodonosan rad Druge sinode Zagrebačke nadbiskupije. Svečani obred završio je postavljanjem prve kuglice na bor, koju je postavio povjerenik za pastoral mladih, vlč. Ivan Valentić, praćen pjesmom Nadbiskupijskog zbora mladih. Nakon prve kuglice svi okupljeni vjernici mogli su pristupiti zajedničkom kićenju božićne jelke, koju i ove godine krase licitarska srca sa imenima svih župnih zajednica Zagrebačke nadbiskupije. 

Izvor: zg-nadbiskupija.hr
Foto: zg-nadbiskupija.hr
Objavljeno: 23.12.2017. IPovratak
Božja riječ

4.USKRSNA NEDJELJA

U ono vrijeme: Reče Isus: »Ja sam pastir dobri. Pastir dobri život svoj polaže za ovce. Najamnik – koji nije pastir i nije vlasnik ovaca – kad vidi vuka gdje dolazi, ostavlja ovce i bježi, a vuk ih grabi i razgoni: najamnik je i nije mu do ovaca. Ja sam pastir dobri i poznajem svoje i mene poznaju moje, kao što mene ­poznaje Otac i ja poznajem Oca i život svoj polažem za ovce. Imam i drugih ovaca, koje nisu iz ovog ovčinjaka. I njih treba da dovedem i glas će moj čuti i bit će jedno stado, jedan pastir. Zbog toga me i ljubi Otac što polažem život svoj da ga opet uzmem. Nitko mi ga ne oduzima, nego ja ga sam od sebe polažem. Vlast imam položiti ga, vlast imam opet uzeti ga. Tu zapovijed primih od Oca svoga.« Iv 10, 11-18
Raspored misa

NEDJELJA

07:30h jutarnja misa
09:30h dječja misa
11:00h župna misa
12:30h misa za mlade
18:30h večernja misa

RADNI DAN

07:30h - jutarnja misa
18:30h - večernja misa

Kontakt
  • ŽUPNI URED

  • ŽUPNIK: Vjekoslav Meštrić

  •  
  • R.V. uto-pet 9-11, 17-19
  • Tel 01/ 3732 - 729
  • Fax 01/ 3732 - 729
  • Mob 098/ 469 - 166
  • Adr. Stenjevec 9
  • E-mail gospastenjevecka@inet.hr
Copyright © Gospa Stenjevečka 2009. Sva prava pridržana. Design by Endora