Anketa
Najdraža molitva mi je
 
37%
 
17%
 
4%
 
42%
OKIĆENA BOŽIĆNA JELKA ISPRED KATEDRALE

Nakon večernje mise u Katedrali 22. prosinca svečano je okićena božićna jelka ispred zagrebačke Prvostolnice, koja na simboličan način predstavalja zajedništvo svih župnih zajednica naše Nadbiskupije.

IMG-20171222-WA0031.jpg
 
Obred službe čitanja predvodio je mons. Ivan Šaško, pomoćni biskup zagrebački, uz sudjelovanje biskupskog vikara za pastoral preč. Marka Kovača, rektora Zagrebačke katedrale mons. Josipa Kuhtića i povjerenika za pastoral mladih vlč. Ivana Valentića.

Nakon uvodne molitve i pjesme, te navještaja Božje Riječi, mons. Šaško pozvao je okupljene na razmišljanje nad riječima Jeremije proroka, koji „nas vraća u istinu naše stvarnosti, na dar života, ali i na plan koji Bog ima za svaku i svakoga od nas, na poziv kojim smo pozvani i posvećeni.“ U središtu ovoga obreda je tradicija kićenja zimzelene jelke, „koja podsjeća na neprekidnost života, na budnost i snagu koja je jača od hladnoće i očaja“, rekao je biskup Šaško naglasivši da prorok Jeremije upućuje na još jednu važnu biblijsku biljku - badem, koji simbolizira čovjekov hod prema vječnosti. „Što vidiš Jeremija? Vidim granu bademovu.“ (Jer 1,12).


IMG-20171222-WA0046.jpg

Obred kičenja božiće jelke okupljeni vjernici zaključili su molitvom Gospodnjom s posebnom nakanom za uspjeh i plodonosan rad Druge sinode Zagrebačke nadbiskupije. Svečani obred završio je postavljanjem prve kuglice na bor, koju je postavio povjerenik za pastoral mladih, vlč. Ivan Valentić, praćen pjesmom Nadbiskupijskog zbora mladih. Nakon prve kuglice svi okupljeni vjernici mogli su pristupiti zajedničkom kićenju božićne jelke, koju i ove godine krase licitarska srca sa imenima svih župnih zajednica Zagrebačke nadbiskupije. 

Izvor: zg-nadbiskupija.hr
Foto: zg-nadbiskupija.hr
Objavljeno: 23.12.2017. IPovratak
Božja riječ

11.NEDJELJA KROZ GODINU

U ono vrijeme: Isus govoraše mnoštvu: »Kraljevstvo je Božje kao kad čovjek baci sjeme u zemlju. Spavao on ili bdio, noću i danju sjeme klija i raste – sam ne zna kako; zemlja sama od sebe donosi plod: najprije stabljiku, onda klas i napokon puno zrnja na klasu. A čim plod dopusti, brže se on laća srpa jer eto žetve.« I govoraše: »Kako da prispodobimo kraljevstvo nebesko ili u kojoj da ga prispodobi iznesemo? Kao kad se gorušičino zrno posije u zemlju. Manje od svega sjemenja na zemlji, jednoć posijano, naraste i postane veće od svega povrća pa potjera velike grane te se pod sjenom njegovom gnijezde ptice nebeske.« Mnogim takvim prispodobama navješćivaše im Riječ, kako već mogahu slušati. Bez prispodobe im ne govoraše, a nasamo bi svojim učenicima sve razjašnjavao. Mk 4, 26-34
Raspored misa

NEDJELJA

07:30h jutarnja misa
09:30h dječja misa
11:00h župna misa
12:30h misa za mlade
18:30h večernja misa

RADNI DAN

07:30h - jutarnja misa
18:30h - večernja misa

Kontakt
  • ŽUPNI URED

  • ŽUPNIK: Vjekoslav Meštrić

  •  
  • R.V. uto-pet 9-11, 17-19
  • Tel 01/ 3732 - 729
  • Fax 01/ 3732 - 729
  • Mob 098/ 469 - 166
  • Adr. Stenjevec 9
  • E-mail gospastenjevecka@inet.hr
Copyright © Gospa Stenjevečka 2009. Sva prava pridržana. Design by Endora