Anketa
Najdraža molitva mi je
 
26%
 
16%
 
5%
 
53%
OKIĆENA BOŽIĆNA JELKA ISPRED KATEDRALE

Nakon večernje mise u Katedrali 22. prosinca svečano je okićena božićna jelka ispred zagrebačke Prvostolnice, koja na simboličan način predstavalja zajedništvo svih župnih zajednica naše Nadbiskupije.

IMG-20171222-WA0031.jpg
 
Obred službe čitanja predvodio je mons. Ivan Šaško, pomoćni biskup zagrebački, uz sudjelovanje biskupskog vikara za pastoral preč. Marka Kovača, rektora Zagrebačke katedrale mons. Josipa Kuhtića i povjerenika za pastoral mladih vlč. Ivana Valentića.

Nakon uvodne molitve i pjesme, te navještaja Božje Riječi, mons. Šaško pozvao je okupljene na razmišljanje nad riječima Jeremije proroka, koji „nas vraća u istinu naše stvarnosti, na dar života, ali i na plan koji Bog ima za svaku i svakoga od nas, na poziv kojim smo pozvani i posvećeni.“ U središtu ovoga obreda je tradicija kićenja zimzelene jelke, „koja podsjeća na neprekidnost života, na budnost i snagu koja je jača od hladnoće i očaja“, rekao je biskup Šaško naglasivši da prorok Jeremije upućuje na još jednu važnu biblijsku biljku - badem, koji simbolizira čovjekov hod prema vječnosti. „Što vidiš Jeremija? Vidim granu bademovu.“ (Jer 1,12).


IMG-20171222-WA0046.jpg

Obred kičenja božiće jelke okupljeni vjernici zaključili su molitvom Gospodnjom s posebnom nakanom za uspjeh i plodonosan rad Druge sinode Zagrebačke nadbiskupije. Svečani obred završio je postavljanjem prve kuglice na bor, koju je postavio povjerenik za pastoral mladih, vlč. Ivan Valentić, praćen pjesmom Nadbiskupijskog zbora mladih. Nakon prve kuglice svi okupljeni vjernici mogli su pristupiti zajedničkom kićenju božićne jelke, koju i ove godine krase licitarska srca sa imenima svih župnih zajednica Zagrebačke nadbiskupije. 

Izvor: zg-nadbiskupija.hr
Foto: zg-nadbiskupija.hr
Objavljeno: 23.12.2017. IPovratak
Božja riječ

4.NEDJELJA KROZ GODINU

U gradu Kafarnaumu Isus u subotu uđe u sinagogu i poče naučavati. Bijahu zaneseni njegovim naukom. Tâ učio ih je kao onaj koji ima vlast, a ne kao pismoznanci. A u njihovoj se sinagogi upravo zatekao čovjek opsjednut nečistim duhom. On povika: »Što ti imaš s nama, Isuse Nazarećanine? Došao si da nas uništiš? Znam tko si: Svetac Božji!« Isus mu zaprijeti: »Umukni i iziđi iz njega!« Nato nečisti duh potrese njime pa povika iz svega glasa i iziđe iz njega. Svi se zaprepastiše te se zapitkivahu: »Što li je ovo? Nova li i snažna nauka! Pa i samim nečistim dusima zapovijeda, i pokoravaju mu se.« I pročulo se odmah o njemu posvuda, po svoj okolici galilejskoj. Mk 1, 21-28
Raspored misa

NEDJELJA

07:30h jutarnja misa
09:30h dječja misa
11:00h župna misa
12:30h misa za mlade
18:30h večernja misa

RADNI DAN

18:30h - večernja misa

Kontakt
  • ŽUPNI URED

  • ŽUPNIK: Vjekoslav Meštrić

  •  
  • R.V. uto-pet 9-11, 17-19
  • Tel 01/ 3732 - 729
  • Fax 01/ 3732 - 729
  • Mob 098/ 469 - 166
  • Adr. Stenjevec 9
  • E-mail gospastenjevecka@inet.hr
Copyright © Gospa Stenjevečka 2009. Sva prava pridržana. Design by Endora