Anketa
Moj najdraži hrvatski svetac je
 
9%
 
11%
 
69%
 
11%
ODRŽANA VEČER DOBROČINITELJA

U organizaciji udruge „Hrvatska za život“ i inicijative „40 dana za život“ u petak 22. veljače prvi put u Slavonskom Brodu u dvorani Carpe Diem održana je večer dobročinitelje pod geslom „Nije nebo visoko, nisu zvijezde daleko, samo spusti glavu i pogledaj dječje oči“.

222.PNG

Ta humanitarna večer okupila je dvjestotinjak sudionika među kojima sudionike inicijative „40 dana za život“, njihove prijatelje te brodske svećenike. Pozdravnu riječ uputila je Lidija Dugan, voditeljica istoimene inicijative na području Slavonije. Dirljivo je bilo potom svjedočenje jedne majke, koja je zahvaljujući članovima te inicijative rodila svoju kćer, koju je namjeravala pobaciti.

Predsjednik udruge i pokretač inicijative Ante Čaljkušić, koji je na susret došao s obitelji, zahvalio je sudionicima što svojim molitvamai prilozima pomažu rad i projekte udruge. On je predstavio rad udruge i plodove molitvene inicijative, naglasivši da je tijekom bdjenja u bolnicama bilo pedeset posto manje pobačaja, da je povećan broj poroda, te spašeno pedeset i osam života – odnosno više od dva razreda. Istaknuo je kako su brojne osobe, upoznavši tu inicijativu, promijenile svoje živote te dodao kako je cilj te večeri osim prikupljanja financijske pomoći za rad udruge i slavljenje života. „Rezultati i plodovi inicijative potvrđuju nam da molitva i post čine čuda. Mi smo kroz ove inicijative pokazali što može učiniti vjernik kada ustane i bori se za život onoga kojemu prijeti progonstvo iz ovoga svijeta. Stoga smo ove godine odlučili uzeti za nacionalno geslo svojih susreta ‘Gradimo kulturu života!’ i to s ciljem da promijenimo nacionalnu svijest o tome koliko je ljudski život nepovrediv, dostojanstven, koliko je svaki čovjek jedinstven i neponovljiv u povijesti. Mi gradimo kulturu života na čvrstoj stijeni – Isusu Kristu“, zaključio je Čaljkušić. Mladi glazbenici iz brodske molitve zajednice pjesmom su animirali cjelovečernji program, a posjetitelji su kušali slavonske specijalitete, koje su im pripremili članovi brodske inicijative „40 dana za život“.

Izvor: ika.hkm.hr
Foto: ika.hkm.hr
Objavljeno: 23.2.2019. IPovratak
Božja riječ

21.NEDJELJA KROZ GODINU

U ono vrijeme: Isus je prolazio i naučavao gradovima i selima. Reče mu tada netko: »Gospodine, je li malo onih koji se spasa­vaju?« A on im reče: »Borite se da uđete na uska vrata jer mnogi će, velim vam, tražiti da uđu, ali neće moći. Kada gospodar kuće ustane i zaključa ­vrata, a vi stojeći vani počnete kucati na vrata: ’Gospodine, otvori nam!’, on će vam odgo­voriti: ’Ne znam vas odakle ste!’ Tada ćete početi govoriti: ’Pa mi smo s tobom jeli i pili, po našim si trgovima naučavao!’ A on će vam reći: ’Kažem vam: ne znam odakle ste. Odstupite od mene, svi zlotvori!’ Ondje će biti plač i škrgut zubi kad ­ugled­ate Abrahama i Izaka i Jakova i sve proroke u kraljevstvu Božjem, a sebe vani, izbačene. I doći će s istoka i zapada, sa sjevera i juga i sjesti za stol u kraljevstvu Božjem. Evo, ima posljednjih koji će biti prvi, ima i prvih koji će biti posljednji.« Lk 13, 22-30
Raspored misa

NEDJELJA

07:30h
09:30h
18:30h

RADNI DAN

07:30h - jutarnja misa
18:30h - večernja misa

Kontakt
 • ŽUPNI URED

 • ŽUPNIK: Vjekoslav Meštrić

 •  
 • LJETNO RADNO VRIJEME

 • R.V. uto–pet, 16:30–18:00h
 •  
 • Tel 01/ 3732 - 729
 • Fax 01/ 3732 - 729
 • Mob 098/ 469 - 166
 • Adr. Stenjevec 9
 • E-mail gospastenjevecka@inet.hr
Copyright © Gospa Stenjevečka 2009. Sva prava pridržana. Design by Endora