Anketa
Moj najdraži hrvatski svetac je
 
10%
 
10%
 
72%
 
8%
ODRŽANA VEČER DOBROČINITELJA

U organizaciji udruge „Hrvatska za život“ i inicijative „40 dana za život“ u petak 22. veljače prvi put u Slavonskom Brodu u dvorani Carpe Diem održana je večer dobročinitelje pod geslom „Nije nebo visoko, nisu zvijezde daleko, samo spusti glavu i pogledaj dječje oči“.

222.PNG

Ta humanitarna večer okupila je dvjestotinjak sudionika među kojima sudionike inicijative „40 dana za život“, njihove prijatelje te brodske svećenike. Pozdravnu riječ uputila je Lidija Dugan, voditeljica istoimene inicijative na području Slavonije. Dirljivo je bilo potom svjedočenje jedne majke, koja je zahvaljujući članovima te inicijative rodila svoju kćer, koju je namjeravala pobaciti.

Predsjednik udruge i pokretač inicijative Ante Čaljkušić, koji je na susret došao s obitelji, zahvalio je sudionicima što svojim molitvamai prilozima pomažu rad i projekte udruge. On je predstavio rad udruge i plodove molitvene inicijative, naglasivši da je tijekom bdjenja u bolnicama bilo pedeset posto manje pobačaja, da je povećan broj poroda, te spašeno pedeset i osam života – odnosno više od dva razreda. Istaknuo je kako su brojne osobe, upoznavši tu inicijativu, promijenile svoje živote te dodao kako je cilj te večeri osim prikupljanja financijske pomoći za rad udruge i slavljenje života. „Rezultati i plodovi inicijative potvrđuju nam da molitva i post čine čuda. Mi smo kroz ove inicijative pokazali što može učiniti vjernik kada ustane i bori se za život onoga kojemu prijeti progonstvo iz ovoga svijeta. Stoga smo ove godine odlučili uzeti za nacionalno geslo svojih susreta ‘Gradimo kulturu života!’ i to s ciljem da promijenimo nacionalnu svijest o tome koliko je ljudski život nepovrediv, dostojanstven, koliko je svaki čovjek jedinstven i neponovljiv u povijesti. Mi gradimo kulturu života na čvrstoj stijeni – Isusu Kristu“, zaključio je Čaljkušić. Mladi glazbenici iz brodske molitve zajednice pjesmom su animirali cjelovečernji program, a posjetitelji su kušali slavonske specijalitete, koje su im pripremili članovi brodske inicijative „40 dana za život“.

Izvor: ika.hkm.hr
Foto: ika.hkm.hr
Objavljeno: 23.2.2019. IPovratak
Božja riječ

3.NEDJELJA DOŠAŠĆA

Kad Ivan u tamnici doču za djela Kristova, posla svoje učenike da ga upitaju: »Jesi li ti Onaj koji ima doći ili drugoga da čekamo?« Isus im odgovori: »Pođite i javite Ivanu što ste čuli i vidjeli: Slijepi proglédaju, hromi hode, gubavi se čiste, gluhi čuju, mrtvi ustaju, siromasima se navješćuje Evanđelje. I blago onom tko se ne sablazni o mene.« Kad oni odoše, poče Isus govoriti mnoštvu o Ivanu: »Što ste izišli u pustinju gledati? Trsku koju vjetar ljulja? Ili što ste izišli vidjeti? Čovjeka u mekušasto odjevena? Eno, oni što se mekušasto nose po kraljevskim su dvorima. Ili što ste izišli? Vidjeti proroka? Da, kažem vam, i više nego proroka. On je onaj o kome je pisano: ‘Evo, ja šaljem glasnika svoga pred licem tvojim da pripravi put pred tobom.’ Zaista, kažem vam, između rođenih od ­žene ne usta veći od Ivana Krstitelja. A ipak, i najmanji u kraljevstvu nebeskom veći je od njega!« Mt 11, 2-11
Raspored misa

NEDJELJA

07:30h jutarnja misa
09:30h dječja misa

11:00h župna misa
12:30h misa za mlade
18:30h večernja misa

RADNI DAN

06:00h - misa zornica
18:30h - večernja misa

Kontakt
  • ŽUPNI URED

  • ŽUPNIK: Vjekoslav Meštrić

  •  
  • R.V. uto-pet 9-11, 17-19
  •  
  • Tel 01/ 3732 - 729
  • Fax 01/ 3732 - 729
  • Mob 098/ 469 - 166
  • Adr. Stenjevec 9
  • E-mail gospastenjevecka@inet.hr
Copyright © Gospa Stenjevečka 2009. Sva prava pridržana. Design by Endora