Anketa
Moj najdraži hrvatski svetac je
 
11%
 
10%
 
70%
 
9%
ODRŽANA VEČER DOBROČINITELJA

U organizaciji udruge „Hrvatska za život“ i inicijative „40 dana za život“ u petak 22. veljače prvi put u Slavonskom Brodu u dvorani Carpe Diem održana je večer dobročinitelje pod geslom „Nije nebo visoko, nisu zvijezde daleko, samo spusti glavu i pogledaj dječje oči“.

222.PNG

Ta humanitarna večer okupila je dvjestotinjak sudionika među kojima sudionike inicijative „40 dana za život“, njihove prijatelje te brodske svećenike. Pozdravnu riječ uputila je Lidija Dugan, voditeljica istoimene inicijative na području Slavonije. Dirljivo je bilo potom svjedočenje jedne majke, koja je zahvaljujući članovima te inicijative rodila svoju kćer, koju je namjeravala pobaciti.

Predsjednik udruge i pokretač inicijative Ante Čaljkušić, koji je na susret došao s obitelji, zahvalio je sudionicima što svojim molitvamai prilozima pomažu rad i projekte udruge. On je predstavio rad udruge i plodove molitvene inicijative, naglasivši da je tijekom bdjenja u bolnicama bilo pedeset posto manje pobačaja, da je povećan broj poroda, te spašeno pedeset i osam života – odnosno više od dva razreda. Istaknuo je kako su brojne osobe, upoznavši tu inicijativu, promijenile svoje živote te dodao kako je cilj te večeri osim prikupljanja financijske pomoći za rad udruge i slavljenje života. „Rezultati i plodovi inicijative potvrđuju nam da molitva i post čine čuda. Mi smo kroz ove inicijative pokazali što može učiniti vjernik kada ustane i bori se za život onoga kojemu prijeti progonstvo iz ovoga svijeta. Stoga smo ove godine odlučili uzeti za nacionalno geslo svojih susreta ‘Gradimo kulturu života!’ i to s ciljem da promijenimo nacionalnu svijest o tome koliko je ljudski život nepovrediv, dostojanstven, koliko je svaki čovjek jedinstven i neponovljiv u povijesti. Mi gradimo kulturu života na čvrstoj stijeni – Isusu Kristu“, zaključio je Čaljkušić. Mladi glazbenici iz brodske molitve zajednice pjesmom su animirali cjelovečernji program, a posjetitelji su kušali slavonske specijalitete, koje su im pripremili članovi brodske inicijative „40 dana za život“.

Izvor: ika.hkm.hr
Foto: ika.hkm.hr
Objavljeno: 23.2.2019. IPovratak
Božja riječ

29.NEDJELJA KROZ GODINU

Kaza Isus svojim učenicima prispodobu kako valja svagda moliti i nikada ne sustati: »U nekom gradu bio sudac. Boga se nije bojao, za ljude nije mario. U tom gradu bijaše i neka udovica. Dolazila k njemu i molila: ’Obrani me od mog tužitelja!’ No on ne htjede zadugo. Napokon reče u sebi: ’Iako se Boga ne bojim nit zaljude marim, ipak, jer mi udovica ova dodijava, obranit ću je da vječno ne dolazi mučiti me.’« Nato reče Gospodin: »Čujte što govori nepravedni sudac! Neće li onda Bog ­obraniti svoje izabrane koji dan i noć vape k ­njemu sve ako i odgađa stvar njihovu? Kažem vam, ustat će žurno na njihovu obranu. Ali kad Sin Čovječji dođe, hoće li naći vjere na zemlji?« Lk 18, 1-8
Raspored misa

NEDJELJA

07:30h jutarnja misa
09:30h dječja misa

11:00h župna misa
12:30h misa za mlade
18:30h večernja misa

RADNI DAN

07:30h - jutarnja misa
18:30h - večernja misa

Kontakt
  • ŽUPNI URED

  • ŽUPNIK: Vjekoslav Meštrić

  •  
  • R.V. uto-pet 9-11, 17-19
  •  
  • Tel 01/ 3732 - 729
  • Fax 01/ 3732 - 729
  • Mob 098/ 469 - 166
  • Adr. Stenjevec 9
  • E-mail gospastenjevecka@inet.hr
Copyright © Gospa Stenjevečka 2009. Sva prava pridržana. Design by Endora