Anketa
Moj najdraži hrvatski svetac je
 
10%
 
10%
 
72%
 
8%
NJEMAČKI BISKUPI BIRAJU NOVO VODSTVO

Na proljetnom plenarnom zasjedanju Njemačke biskupske konferencije od 2. do 5. ožujka u Mainzu bira se novi predsjednik na sljedećih šest godina, prenosi Vatican News.

papa1.png

Na zasjedanju sudjeluje 69 biskupa iz 27 dijeceza koji će birati nasljednika münchenskoga nadbiskupa kardinala Reinharda Marxa (66) koji je najavio da nije na raspolaganju za mogući drugi mandat na čelu Njemačke BK. U obrazloženju te odluke između ostaloga je naveo da će na kraju mogućega novog mandata imati 72 godine i zapravo biti pri kraju svoje službe nadbiskupa Münchena i Freisinga te smatra da bi „na red trebali doći mlađi naraštaji”, a on želi biti ponovno prisutniji u svojoj nadbiskupiji u kojoj se planira započeti „sveobuhvatni strateški proces”.
 
U međuvremenu je i dugogodišnji tajnik Njemačke BK isusovac o. Hans Langendörfer (68) izjavio da nije na raspolaganju za novi mandat. O. Hans na čelu je Tajništva Njemačke BK od 1996. godine.
 
Biskupi će između ostaloga razmatrati početak sinodalnog puta mjesne Crkve, pitanje mjera protiv zlostavljanja u Crkvi, posinodalnu pobudnicu pape Franje Querida Amazonia, planove za Ekumenski dan 2021. u Frankfurtu na Majni, kao i stanje kršćana u Siriji, a pritom se očekuje i sudjelovanje apostolskog nuncija u Damasku kardinala Marija Zenarija.

Izvor: ika.hkm.hr
Foto: ika.hkm.hr
Objavljeno: 26.2.2020. IPovratak
Božja riječ

5.KORIZMENA NEDJELJA

Bijaše neki bolesnik, Lazar iz Betanije, iz sela Marije i sestre joj Marte. Marija bijaše ono pomazala Gospodina pomašću i otrla mu noge svojom kosom. Njezin dakle brat Lazar bijaše bolestan. Sestre stoga poručiše Isusu: »Gospodine, evo onaj koga ljubiš, bolestan je.« Čuvši to, Isus reče: »Ta bolest nije na smrt, nego na slavu Božju, da se po njoj proslavi Sin Božji.« A Isus ljubljaše Martu i njezinu sestru i Lazara. Ipak, kad je čuo za njegovu bolest, ostade još dva dana u onome mjestu gdje se nalazio. Istom nakon toga reče učenicima: »Pođimo opet u Judeju!« Kažu mu učenici: »Učitelju, Židovi su sad tražili da te kamenuju, pa da opet ideš onamo?« Odgovori Isus: »Nema li dan dvanaest sati? Hodi li tko danju, ne spotiče se jer vidi svjetlost ovoga svijeta. Hodi li tko noću, spotiče se jer nema svjetlosti u njemu.« Iv 11, 1-45
Raspored misa

NEDJELJA

07:30h jutarnja misa
09:30h dječja misa

11:00h župna misa
12:30h misa za mlade
18:30h večernja misa

RADNI DAN

07:30h - jutarnja misa
18:30h - večernja misa

Kontakt
  • ŽUPNI URED

  • ŽUPNIK: Vjekoslav Meštrić

  •  
  • R.V. uto-pet 9-11, 17-19
  •  
  • Tel 01/ 3732 - 729
  • Fax 01/ 3732 - 729
  • Mob 098/ 469 - 166
  • Adr. Stenjevec 9
  • E-mail gospastenjevecka@inet.hr
Copyright © Gospa Stenjevečka 2009. Sva prava pridržana. Design by Endora