Anketa
Moj najdraži hrvatski svetac je
 
10%
 
10%
 
73%
 
7%
NEKA KRIST UVIJEK BUDE NAŠ PUT, ISTINA I ŽIVOT!

Župna zajednica u Španskom u četvrtak, 5. ožujka 2020. godine bila je osobito sjedinjena u milosnim trenucima molitve pred Presvetim tijekom godišnjeg župnog klanjanja.

klanjanje.png

Od ranih jutarnjih sati župljani su pred Gospodina donosili svoje najdublje čežnje, zahvale, tuge, boli i radosti, moleći osobito i za sve potrebe naše Zagrebačke nadbiskupije. Svakog sata u predvođenju molitve izmjenjivale su se zajednice koje djeluju u Župi Blažene Djevice Marije Žalosne, očitujući tako i veliko bogatstvo kojim se svakodnevno, svojim djelovanjem i molitvama, ugrađuju u život Župe.
 
Cjelodnevno župno klanjanje završilo je večernjim euharistijskim slavljem kojeg je predvodio don Rudolf Belko, župnik Župe sv. Ivana Bosca u Podsusedu, uz koncelebraciju župnika, župnog vikara i svećenika Kustošijskog dekanata.
 
Glavna misao vodilja u homiliji bila je stvarnost koju je i Krist uvijek naglašavao – ljubav koja jedina može ovaj svijet učiniti ljepšim i boljim. Krist nam je i sam svojim primjerom nebrojeno puta pokazao što znači ljubiti bližnjega i pomoći mu, a upravo iz neizmjerne ljubavi prema čovjeku on je pošao na križ i uskrsnuo. Slijedeći njegov primjer i mi smo pozvani pristupati jedni drugima s ljubavlju jer „tada smo u stanju i oprostiti, tada smo u stanju i prihvatiti jedni druge, tada smo u stanju uistinu biti ono na što nas Krist poziva –ljubavlju ovaj svijet učiniti ljepšim“, naglasio je don Rudolf. I kad svijetu pristupimo Kristovom ljubavlju, onda ga možemo i shvatiti i prihvatiti, premda su nam neke stvari u pojedinim trenucima čudne i neprihvatljive.
 
Ako idemo tim Kristovim putem ljubavi, sigurno nećemo zalutati, a na to nas poziva i vrijeme korizme u kojem se nalazimo. Don Rudolf osobito je potaknuo okupljene vjernike da se ne daju iznenaditi prolaznošću vremena kako odluke koje su donijeli na početku korizme ne bi ostale neostvarene i kako blagdan Uskrsa ne bi dočekali nespremni. „Upravo euharistijski Krist nam daje snagu, daje nam poticaj, daje nam ohrabrenje da na tom putu na kojem jesmo ne posustanemo“, istaknuo je don Rudolf i dodao da „Kristove riječi koje slušamo iz dana u dan trebaju postati pravilo našega života, trebaju postati snaga kojom ćemo biti kadri ovaj svijet obratiti i činiti ljepšim“. Kako bismo to djelotvornije ostvarili, potrebno je krenuti od sebe – promijeniti samoga sebe jer ćemo tako mijenjati i sve oko sebe.
 
„Vjerujem da ćemo tako živeći, tako radeći, biti znak Isusa Krista u ovom vremenu u kojem se nalazimo jer više nego ikada upravo danas Krist traži svjedoke, traži one koji će ga svojim životom slaviti, traži one koji neće samo govoriti „ja sam vjernik, ja vjerujem“, nego će to potkrijepiti i svojim djelima. Neka Krist bude ne samo danas i kroz ovo vrijeme korizme, nego i kroz čitav naš život naš put, istina i život“, zaključio je i zaželio don Rudolf.

Izvor: zg-nadbiskupija.hr
Foto: zg-nadbiskupija.hr
Objavljeno: 8.3.2020. IPovratak
Božja riječ

14.NEDJELJA KROZ GODINU

»Slavim te, Oče, Gospodaru neba i zemlje, što si ovo sakrio od mudrih i umnih, a objavio malenima. Da, Oče, tako se tebi svidjelo. Sve je meni predao Otac moj i nitko ne pozna Sina doli Otac niti tko pozna Oca doli Sin i onaj kome Sin hoće objaviti. Dođite k meni svi koji ste izmoreni i opterećeni i ja ću vas odmoriti. Uzmite jaram moj na sebe, učite se od mene jer sam krotka i ponizna srca i naći ćete spokoj dušama svojim. Uistinu, jaram je moj sladak i breme moje lako.« Mt 11, 25-30
Raspored misa

NEDJELJA

07:30h jutarnja misa
09:30h dječja misa

11:00h župna misa
12:30h misa za mlade
18:30h večernja misa

RADNI DAN

07:30h - jutarnja misa
18:30h - večernja misa

Kontakt
  • ŽUPNI URED

  • ŽUPNIK: Vjekoslav Meštrić

  •  
  • R.V. uto-pet 9-11, 17-19
  •  
  • Tel 01/ 3732 - 729
  • Fax 01/ 3732 - 729
  • Mob 098/ 469 - 166
  • Adr. Stenjevec 9
  • E-mail gospastenjevecka@inet.hr
Copyright © Gospa Stenjevečka 2009. Sva prava pridržana. Design by Endora