Anketa
Najdraža molitva mi je
 
38%
 
15%
 
5%
 
42%
NA HRVATSKOM KATOLIČKOM SVEUČILIŠTU ZAPOČEO INTECH 2018

U četvrtak 6. rujna 2018. na Hrvatskom katoličkom sveučilištu započela je deveta po redu Međunarodna konferencija o inovativnim tehnologijama IN-TECH 2018.

Intech-2018-2.jpg

Konferencija, kao i prethodnih godina, okuplja stručnjake različitih profila čiji su se radovi uzeli u obzir za objavljivanje u recenziranim znanstvenim časopisima.

Cilj Međunarodne konferencije IN-TECH je promocija znanosti koja ima primjenu u inovativnim tehnologijama. Na početku konferencije okupljenim se znanstvenicima obratio prof. dr. sc. Željko Tanjić, rektor Hrvatskoga katoličkog sveučilišta, istaknuvši kako je za Hrvatsko katoličko sveučilište važno biti domaćinom konferenciji koja za cilj ima promociju znanosti u inovativnim tehnologijama, s fokusom promoviranja mladih znanstvenika u međunarodnim krugovima.

„Sama činjenica da od ukupnog broja sudionika na konferenciji sudjeluje više od 50 % doktoranda, tj. mladih znanstvenika, doista predstavlja bitnu dodanu vrijednost ove međunarodne konferencije što od srca pozdravljam“, rekao je rektor Tanjić.

U ime organizatora Tehničkoga fakulteta Sveučilišta u Rijeci, konferenciju je otvorio prof. dr. sc. Zlatan Car koji je zahvalio Hrvatskom katoličkom sveučilištu na gostoprimstvu i također istaknuo kako pozdravlja mlade znanstvenike iz petnaest zemalja okupljenih na konferenciji na kojoj će predstaviti svoje radove i doprinijeti afirmaciji svojih znanstvenih dostignuća.

Intech2018-4.jpg

Konferenciju je otvorio pozivnim predavanjem prof. dr. sc. Kohji Mitsubayashi s Medicinskoga i stomatološkog sveučilišta u Tokiju (Institut za biomaterijale i bioinženjerstvo).

Tijekom konferencije u dvije odvojene sesije bit će predstavljeno 70 radova, te više EU projekata kao što su: INNOHPC, High-performance Computing for Effective Innovation in the Danube Region i drugi.

Konferencija IN-TECH se organizira u suradnji Tehničkoga fakulteta Sveučilišta u Rijeci, Strojarskoga fakulteta Tehničkoga sveučilišta u Pragu i, ove godine, Hrvatskoga katoličkog sveučilišta.

Izvor: hks.hr
Foto: hks.hr

Objavljeno: 7.9.2018. IPovratak
Božja riječ

2.NEDJELJA KROZ GODINU

Bijaše svadba u Kani Galilejskoj. Bila ondje Isusova majka. Na svadbu bijaše pozvan i Isus i njegovi učenici. Kad ponesta vina, Isusu će njegova majka: »Vina nemaju.« Kaže joj Isus: »Ženo, što ja imam s tobom? Još nije došao moj čas!« Nato će njegova mati poslužiteljima: »Što god vam rekne, učinite!« A bijaše ondje Židovima za čišćenje šest kamenih posuda od po dvije do tri mjere. Kaže Isus poslužiteljima: »Napunite posude vodom!« I napune ih do vrha. Tada im reče: »Zagrabite sada i nosite ravnatelju stola.« Oni odnesu. Kad okusi vodu što posta vinom, a nije znao odakle je – znale su sluge koje zagrabiše vodu – ravnatelj stola pozove zaručnika i kaže mu: »Svaki čovjek stavlja na stol najprije dobro vino, a kad se ponapiju, gore. Ti si čuvao dobro vino sve do sada.« Tako, u Kani Galilejskoj, učini Isus prvo znamenje i objavi svoju slavu te povjerovaše u njega njegovi učenici. Nakon toga siđe sa svojom majkom, s braćom i sa svojim učenicima u Kafarnaum. Ondje ostadoše nekoliko dana. Iv 2, 1-12
Raspored misa

NEDJELJA

07:30h jutarnja misa
09:30h dječja misa
11:00h župna misa
12:30h misa za mlade
18:30h večernja misa

RADNI DAN

07:30h - jutarnja misa
18:30h - večernja misa

Kontakt
  • ŽUPNI URED

  • ŽUPNIK: Vjekoslav Meštrić

  •  
  • R.V. uto-pet 9-11, 17-19
  • Tel 01/ 3732 - 729
  • Fax 01/ 3732 - 729
  • Mob 098/ 469 - 166
  • Adr. Stenjevec 9
  • E-mail gospastenjevecka@inet.hr
Copyright © Gospa Stenjevečka 2009. Sva prava pridržana. Design by Endora