Anketa
Najdraža molitva mi je
 
38%
 
16%
 
5%
 
41%
NA HRVATSKOM KATOLIČKOM SVEUČILIŠTU ZAPOČEO INTECH 2018

U četvrtak 6. rujna 2018. na Hrvatskom katoličkom sveučilištu započela je deveta po redu Međunarodna konferencija o inovativnim tehnologijama IN-TECH 2018.

Intech-2018-2.jpg

Konferencija, kao i prethodnih godina, okuplja stručnjake različitih profila čiji su se radovi uzeli u obzir za objavljivanje u recenziranim znanstvenim časopisima.

Cilj Međunarodne konferencije IN-TECH je promocija znanosti koja ima primjenu u inovativnim tehnologijama. Na početku konferencije okupljenim se znanstvenicima obratio prof. dr. sc. Željko Tanjić, rektor Hrvatskoga katoličkog sveučilišta, istaknuvši kako je za Hrvatsko katoličko sveučilište važno biti domaćinom konferenciji koja za cilj ima promociju znanosti u inovativnim tehnologijama, s fokusom promoviranja mladih znanstvenika u međunarodnim krugovima.

„Sama činjenica da od ukupnog broja sudionika na konferenciji sudjeluje više od 50 % doktoranda, tj. mladih znanstvenika, doista predstavlja bitnu dodanu vrijednost ove međunarodne konferencije što od srca pozdravljam“, rekao je rektor Tanjić.

U ime organizatora Tehničkoga fakulteta Sveučilišta u Rijeci, konferenciju je otvorio prof. dr. sc. Zlatan Car koji je zahvalio Hrvatskom katoličkom sveučilištu na gostoprimstvu i također istaknuo kako pozdravlja mlade znanstvenike iz petnaest zemalja okupljenih na konferenciji na kojoj će predstaviti svoje radove i doprinijeti afirmaciji svojih znanstvenih dostignuća.

Intech2018-4.jpg

Konferenciju je otvorio pozivnim predavanjem prof. dr. sc. Kohji Mitsubayashi s Medicinskoga i stomatološkog sveučilišta u Tokiju (Institut za biomaterijale i bioinženjerstvo).

Tijekom konferencije u dvije odvojene sesije bit će predstavljeno 70 radova, te više EU projekata kao što su: INNOHPC, High-performance Computing for Effective Innovation in the Danube Region i drugi.

Konferencija IN-TECH se organizira u suradnji Tehničkoga fakulteta Sveučilišta u Rijeci, Strojarskoga fakulteta Tehničkoga sveučilišta u Pragu i, ove godine, Hrvatskoga katoličkog sveučilišta.

Izvor: hks.hr
Foto: hks.hr

Objavljeno: 7.9.2018. IPovratak
Božja riječ

33.NEDJELJA KROZ GODINU

Reče Isus svojim učenicima: »U one dane, nakon velike nevolje, sunce će pomrčati i mjesec neće više svijetljeti, a zvijezde će s neba padati i sile će se nebeske poljuljati. Tada će ugledati Sina Čovječjega gdje dolazi na oblacima s velikom moći i slavom. I razaslat će anđele i sabrati svoje izabranike s četiri vjetra, s kraja zemlje do na kraj neba. A od smokve se naučite prispodobi! Kad joj grana već omekša i lišće potjera, znate: ljeto je blizu. Tako i vi kad vidite da se to zbiva, znajte: blizu je, na vratima! Zaista, kažem vam, ne, neće uminuti naraštaj ovaj dok se sve to ne zbude. Nebo će i zemlja uminuti, ali riječi moje ne, neće uminuti. A o onom danu i času nitko ne zna, pa ni anđeli na nebu, ni Sin, nego samo Otac.« Mk 13, 24-32
Raspored misa

NEDJELJA

07:30h jutarnja misa
09:30h dječja misa
11:00h župna misa
12:30h misa za mlade
18:30h večernja misa

RADNI DAN

07:30h - jutarnja misa
18:30h - večernja misa

Kontakt
  • ŽUPNI URED

  • ŽUPNIK: Vjekoslav Meštrić

  •  
  • R.V. uto-pet 9-11, 17-19
  • Tel 01/ 3732 - 729
  • Fax 01/ 3732 - 729
  • Mob 098/ 469 - 166
  • Adr. Stenjevec 9
  • E-mail gospastenjevecka@inet.hr
Copyright © Gospa Stenjevečka 2009. Sva prava pridržana. Design by Endora