Anketa
Najdraža molitva mi je
 
38%
 
16%
 
5%
 
40%
NA HRVATSKOM KATOLIČKOM SVEUČILIŠTU ZAPOČEO INTECH 2018

U četvrtak 6. rujna 2018. na Hrvatskom katoličkom sveučilištu započela je deveta po redu Međunarodna konferencija o inovativnim tehnologijama IN-TECH 2018.

Intech-2018-2.jpg

Konferencija, kao i prethodnih godina, okuplja stručnjake različitih profila čiji su se radovi uzeli u obzir za objavljivanje u recenziranim znanstvenim časopisima.

Cilj Međunarodne konferencije IN-TECH je promocija znanosti koja ima primjenu u inovativnim tehnologijama. Na početku konferencije okupljenim se znanstvenicima obratio prof. dr. sc. Željko Tanjić, rektor Hrvatskoga katoličkog sveučilišta, istaknuvši kako je za Hrvatsko katoličko sveučilište važno biti domaćinom konferenciji koja za cilj ima promociju znanosti u inovativnim tehnologijama, s fokusom promoviranja mladih znanstvenika u međunarodnim krugovima.

„Sama činjenica da od ukupnog broja sudionika na konferenciji sudjeluje više od 50 % doktoranda, tj. mladih znanstvenika, doista predstavlja bitnu dodanu vrijednost ove međunarodne konferencije što od srca pozdravljam“, rekao je rektor Tanjić.

U ime organizatora Tehničkoga fakulteta Sveučilišta u Rijeci, konferenciju je otvorio prof. dr. sc. Zlatan Car koji je zahvalio Hrvatskom katoličkom sveučilištu na gostoprimstvu i također istaknuo kako pozdravlja mlade znanstvenike iz petnaest zemalja okupljenih na konferenciji na kojoj će predstaviti svoje radove i doprinijeti afirmaciji svojih znanstvenih dostignuća.

Intech2018-4.jpg

Konferenciju je otvorio pozivnim predavanjem prof. dr. sc. Kohji Mitsubayashi s Medicinskoga i stomatološkog sveučilišta u Tokiju (Institut za biomaterijale i bioinženjerstvo).

Tijekom konferencije u dvije odvojene sesije bit će predstavljeno 70 radova, te više EU projekata kao što su: INNOHPC, High-performance Computing for Effective Innovation in the Danube Region i drugi.

Konferencija IN-TECH se organizira u suradnji Tehničkoga fakulteta Sveučilišta u Rijeci, Strojarskoga fakulteta Tehničkoga sveučilišta u Pragu i, ove godine, Hrvatskoga katoličkog sveučilišta.

Izvor: hks.hr
Foto: hks.hr

Objavljeno: 7.9.2018. IPovratak
Božja riječ

25.NEDJELJA KROZ GODINU

Otišavši s gore, Isus i njegovi učenici prolažahu kroz Galileju. On ne htjede da to itko sazna. Jer poučavaše svoje učenike. Govoraše im: »Sin Čovječji predaje se u ruke lju­dima. Ubit će ga, ali će on, ubijen, nakon tri dana ustati.« No oni ne razumješe te besjede, a bojahu ga se pitati. I dođoše u Kafarnaum. I već u kući upita ih: »Što ste putem raspravljali?« A oni umukoše jer putem među sobom razgovarahu o tome tko je najveći. On sjede i dozove dvanaestoricu te im reče: »Ako tko želi biti ­prvi, neka bude od svih posljednji i svima poslu­žitelj!« I uzme dijete, postavi ga posred njih, ­zagrli ga i reče im: »Tko god jedno ovakvo ­dijete primi u moje ime, mene prima. A tko ­mene prima, ne prima mene, nego onoga koji ­mene posla.« Mk 9, 30-37
Raspored misa

NEDJELJA

07:30h jutarnja misa
09:30h dječja misa
11:00h župna misa
12:30h misa za mlade
18:30h večernja misa

RADNI DAN

07:30h - jutarnja misa
18:30h - večernja misa

Kontakt
  • ŽUPNI URED

  • ŽUPNIK: Vjekoslav Meštrić

  •  
  • R.V. uto-pet 9-11, 17-19
  • Tel 01/ 3732 - 729
  • Fax 01/ 3732 - 729
  • Mob 098/ 469 - 166
  • Adr. Stenjevec 9
  • E-mail gospastenjevecka@inet.hr
Copyright © Gospa Stenjevečka 2009. Sva prava pridržana. Design by Endora