Anketa
Najdraža molitva mi je
 
40%
 
15%
 
5%
 
40%
MISA ZADUŠNICA ZA KARDINALA TAURANA

Kardinal Angelo Sodano jučer je u bazilici svetog Petra predvodio misu zadušnicu za kardinala Jean-Louisa Taurana

cq5dam-thumbnail-cropped-750-422.jpeg

Kardinal Angelo Sodano, dekan Kardinalskog zbora, predvodio je jučer (12. srpnja) u bazilici svetoga Petra misu zadušnicu za kardinala Jean-Louisa Taurana, predsjednika Papinskog vijeća za međureligijski dijalog i komornika Svete rimske Crkve, koji je preminuo u četvrtak, 5. srpnja, u 75. godini nakon duge borbe s Parkinsonovom bolešću. Pogrebne je obrede zaključio papa Franjo.

U svojoj je propovijedi dekan Kardinalskog zbora napomenuo da je kardinal Tauran bio čovjek koji je hrabro služio Kristovoj svetoj Crkvi, unatoč teretu svoje bolesti. Kardinal Sodano je kazao da je tijekom dugogodišnjeg zajedničkog služenja Svetoj Stolici bio svjedok velikog apostolskog duha preminuloga kardinala te je napomenuo da će se toga uvijek sjećati sa zahvalnošću.

Kardinal Tauran bio je primjer svećenika, biskupa, kardinala koji je čitav svoj život posvetio služenju Crkvi, a u posljednje se vrijeme zalagao za dijalog sa svim ljudima dobre volje – rekao je kardinal Sodano i zaključio – Na taj je način kardinal Tauran živio riječi pastoralne konstitucije Drugog vatikanskog sabora „Gaudium et spes“: „Budući da je Bog otac počelo i svrha svega, pozvani smo svi da budemo braća. I zato, pozvani tim istim ljudskim i božanskim pozivom, možemo i moramo bez prevare u pravom miru surađivati na izgradnji svijeta“ (GS, 92).

Izvor: vaticannews.va
Foto: vaticannews.va
Objavljeno: 14.7.2018. IPovratak
Božja riječ

20.NEDJELJA KROZ GODINU

U ono vrijeme: Reče Isus mnoštvu: »Ja sam kruh živi koji je s neba sišao. Tko bude jeo od ovoga kruha, živjet će uvijeke. Kruh koji ću ja dati tijelo je moje – za život svijeta.« Židovi se nato među sobom prepirahu: »Kako nam ovaj može dati tijelo svoje za jelo?« Reče im stoga Isus: »Zaista, zaista, kažem vam: ako ne jedete tijela Sina Čovječjega i ne pijete krvi njegove, nemate života u sebi! Tko blaguje tijelo moje i pije krv ­moju, ima život vječni; i ja ću ga uskrisiti u posljednji dan. Tijelo je moje jelo istinsko, krv je moja piće istinsko. Tko jede moje tijelo i pije moju krv, u meni ostaje i ja u njemu. Kao što je mene poslao živi Otac i ja živim po Ocu, tako i onaj koji mene blaguje živjet će po meni. Ovo je kruh koji je s neba sišao, ne kao onaj koji jedoše očevi i pomriješe. Tko jede ovaj kruh, živjet će uvijeke.« Iv 6, 51-58
Raspored misa

NEDJELJA
(srpanj i kolovoz)

07:30h
09:30h
18:30h

RADNI DAN

07:30h - jutarnja misa
18:30h - večernja misa

Kontakt
 • ŽUPNI URED

 • ŽUPNIK: Vjekoslav Meštrić

 •  
 • LJETNO RADNO VRIJEME

 • R.V. uto–pet, 16:30–18:00h
 •  
 • Tel 01/ 3732 - 729
 • Fax 01/ 3732 - 729
 • Mob 098/ 469 - 166
 • Adr. Stenjevec 9
 • E-mail gospastenjevecka@inet.hr
Copyright © Gospa Stenjevečka 2009. Sva prava pridržana. Design by Endora