Anketa
Najdraža molitva mi je
 
38%
 
16%
 
5%
 
41%
MISA ZADUŠNICA ZA KARDINALA TAURANA

Kardinal Angelo Sodano jučer je u bazilici svetog Petra predvodio misu zadušnicu za kardinala Jean-Louisa Taurana

cq5dam-thumbnail-cropped-750-422.jpeg

Kardinal Angelo Sodano, dekan Kardinalskog zbora, predvodio je jučer (12. srpnja) u bazilici svetoga Petra misu zadušnicu za kardinala Jean-Louisa Taurana, predsjednika Papinskog vijeća za međureligijski dijalog i komornika Svete rimske Crkve, koji je preminuo u četvrtak, 5. srpnja, u 75. godini nakon duge borbe s Parkinsonovom bolešću. Pogrebne je obrede zaključio papa Franjo.

U svojoj je propovijedi dekan Kardinalskog zbora napomenuo da je kardinal Tauran bio čovjek koji je hrabro služio Kristovoj svetoj Crkvi, unatoč teretu svoje bolesti. Kardinal Sodano je kazao da je tijekom dugogodišnjeg zajedničkog služenja Svetoj Stolici bio svjedok velikog apostolskog duha preminuloga kardinala te je napomenuo da će se toga uvijek sjećati sa zahvalnošću.

Kardinal Tauran bio je primjer svećenika, biskupa, kardinala koji je čitav svoj život posvetio služenju Crkvi, a u posljednje se vrijeme zalagao za dijalog sa svim ljudima dobre volje – rekao je kardinal Sodano i zaključio – Na taj je način kardinal Tauran živio riječi pastoralne konstitucije Drugog vatikanskog sabora „Gaudium et spes“: „Budući da je Bog otac počelo i svrha svega, pozvani smo svi da budemo braća. I zato, pozvani tim istim ljudskim i božanskim pozivom, možemo i moramo bez prevare u pravom miru surađivati na izgradnji svijeta“ (GS, 92).

Izvor: vaticannews.va
Foto: vaticannews.va
Objavljeno: 14.7.2018. IPovratak
Božja riječ

29.NEDJELJA KROZ GODINU

Pristupe Isusu Jakov i Ivan, sinovi Zebedejevi, govoreći mu: »Učitelju, htjeli bismo da nam učiniš što te zaištemo.« A on će im: »Što hoćete da vam učinim?« Oni mu rekoše: »Daj nam da ti u slavi tvojoj sjednemo jedan zdesna, a drugi slijeva.« A Isus im reče: »Ne znate što ištete. Možete li piti čašu koju ja pijem, ili krstiti se krstom kojim se ja krstim?« Oni mu rekoše: »Možemo.« A Isus će im: »Čašu koju ja pijem pit ćete i krstom kojim se ja krstim bit ćete kršteni, ali sjesti meni zdesna ili slijeva nisam ja vlastan dati – to je onih kojima je pripravljeno.« Kad su to čula ostala desetorica, počeše se gnjeviti na Jakova i Ivana. Zato ih Isus dozva i reče im: »Znate da oni koji se ­smatraju vladarima gospoduju svojim narodima i velikaši njihovi drže ih pod vlašću. Nije ­tako među vama! Naprotiv, tko hoće da među vama bude najveći, neka vam bude poslu­žitelj! I tko hoće da među vama bude prvi, neka bude svima sluga. Jer ni Sin ­Čovječji nije došao da bude služen, nego da služi i život svoj dade kao otkupninu za mnoge.« Mk 10, 35-45
Raspored misa

NEDJELJA

07:30h jutarnja misa
09:30h dječja misa
11:00h župna misa
12:30h misa za mlade
18:30h večernja misa

RADNI DAN

07:30h - jutarnja misa
18:30h - večernja misa

Kontakt
  • ŽUPNI URED

  • ŽUPNIK: Vjekoslav Meštrić

  •  
  • R.V. uto-pet 9-11, 17-19
  • Tel 01/ 3732 - 729
  • Fax 01/ 3732 - 729
  • Mob 098/ 469 - 166
  • Adr. Stenjevec 9
  • E-mail gospastenjevecka@inet.hr
Copyright © Gospa Stenjevečka 2009. Sva prava pridržana. Design by Endora