Anketa
Moj najdraži hrvatski svetac je
 
10%
 
10%
 
72%
 
8%
MINISTAR VANJSKIH I EUROPSKIH POSLOVA OBIŠAO KATEDRALU I NADBISKUPSKI DVOR

Ministar vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske dr. sc. Gordan Grlić Radman obišao je u petak 15. svibnja 2020. godine zajedno sa zagrebačkim nadbiskupom kardinalom Josipom Bozanićem zagrebačku katedralu i Nadbiskupski dvor koji su teško oštećeni u potresu.

slika1.png

Kardinal Bozanić uz mons. Ivana Hrena predsjednika Odbora za obnovu zagrebačke katedrale te ing. Damira Foretića projektanta obnove katedrale i nadzornog inženjera, upoznao je ministra Grlić Radmana s oštećenjima na zagrebačkoj katedrali te sljedećim koracima u osiguravanju katedrale istaknuvši oštećenja na svodu u prednjem djelu glavne lađe te apsidi katedrale kao ona koja su najhitnija u sanaciji za što je potrebno izvršiti niz prethodnih radnji.

Po obilasku katedrale ministar Grlić Radman uputio se u Nadbiskupski dvor gdje ga je uz kardinala Bozanića o razmjerima štete upoznao upravitelj Nadbiskupskog dvora preč. Ivica Budinšćak.

slika2.png

Po obilasku Dvora, kardinal Bozanić i ministar Grlić Radman dali su izjave za Hrvatsku radioteleviziju. Ministar je u izjavi istaknuo važnost zagrebačke katedrale za hrvatsku baštinu i identitet ponovivši zauzetost Vlade Republike Hrvatske na čelu s predsjednikom Andrejem Plenkovićem u pronalaženju najboljih modela obnove i pomoći svima koji su stradali u potresu. „Velika je i važna činjenica da u rješavanju problema i posljedica potresa Hrvatska nije sama, nego kao članica EU, možemo računati i na pomoć Institucija Europske unije“, zaključio je ministar Grlić Radman.

Kardinal Bozanić izrazio je zahvalnost na podršci ministru Grlić Radmanu i Vladi RH te na nastojanjima oko pomoći stradalima u potresu pri čemu je naglasio prvenstvo pomoći obiteljima koje su ostale bez svojih domova: „Ovakve situacije veliki su izazov za sve nas da učinimo sve što možemo za dobrobit sviju. Neka i skora proslava svetkovine Majke Božje od Kamenitih vrata bude jedan od znakova tog nastojanja“.

slika3.png

Nakon izjava za medije kardinal Bozanić i ministar Grlić Radman zadržali su se u razgovoru oko aktualnih tema vezanih uz život Crkve i društva.

Izvor: zg-nadbiskupija.hr
Foto: zg-nadbiskupija.hr
Objavljeno: 17.5.2020. IPovratak
Božja riječ

PRESVETO TROJSTVO

U ono vrijeme reče Isus Nikodemu: »Bog je tako ljubio svijet te je dao svoga Sina Jedinorođenca da nijedan koji u njega vjeruje ne propadne, nego da ima život vječni. Ta Bog nije poslao Sina na svijet da sudi svijetu, nego da se svijet spasi po njemu. Tko vjeruje u njega, ne osuđuje se; a tko ne vjeruje, već je osuđen što nije vjerovao u ime jedinorođenoga Sina Božjega.« Iv 3,  16-18
Raspored misa

NEDJELJA

07:30h jutarnja misa
09:30h dječja misa

11:00h župna misa
12:30h misa za mlade
18:30h večernja misa

RADNI DAN

07:30h - jutarnja misa
18:30h - večernja misa

Kontakt
  • ŽUPNI URED

  • ŽUPNIK: Vjekoslav Meštrić

  •  
  • R.V. uto-pet 9-11, 17-19
  •  
  • Tel 01/ 3732 - 729
  • Fax 01/ 3732 - 729
  • Mob 098/ 469 - 166
  • Adr. Stenjevec 9
  • E-mail gospastenjevecka@inet.hr
Copyright © Gospa Stenjevečka 2009. Sva prava pridržana. Design by Endora