Anketa
Moj najdraži hrvatski svetac je
 
10%
 
10%
 
73%
 
8%
IZRAVNI PRIJENOS SVETE MISE IZ SVEUČILIŠNE KAPELE HRVATSKOG KATOLIČKOG SVEUČILIŠTA

.

123.png

Od četvrtka 19. ožujka na Hrvatskome katoličkom sveučilištu svaki će se dan u 12 sati slaviti sveta misa u Sveučilišnoj kapelici s izravnim prijenosom (eng. live streaming) na YouTube kanalu Sveučilišta.

- Ovim putem zahvaljujemo doc. dr. sc. Krunoslavu Novaku, našem IT timu i sveučilišnom kapelanu vlč. Odilonu Singbou na uspješnoj realizaciji prijenosa. Svetu misu možete pratiti svaki dan točno u podne iz naše Kapele, sve dok okolnosti to budu dozvoljavale - stoji u zahvali na praćenju izravnoga prijenosa mise iz sveučilišne kapele na službenoj stranici Sveučilišta uz tekst jučerašnje propovijedi sveučilišnog kapelana vlč. Odilona Singboa.
 
U svojoj propovijedi vlč. Odilon kazao je da je lik svetoga Josipa pun iznenađenja, izaziva divljenje, a ponekad se čovjek može i posramiti ako svoj život uspoređuje sa Josipovim. - Bog je dao jasne upute Josipu kako treba postupiti u raznim situacijama. A Josip, bez prigovora, bez riječi sluša, posluša. Nije li naša prva reakcija obično postavljanje raznih pitanja Bogu? Obrazloženje s mnoštva riječi zašto se ne slažemo s ovim ili onim? A Josip šuti, šuti i djeluje. Pretvorio je svoj život u pustinju u kojoj jasno čuje Božji glas - kazao je Singbo napomenuvši da Josipova šutnja i izvršavanje Božjeg nauma postaje za sve nas putokaz do Boga i čovjeka.
 
Sveučilišni se kapelan dotaknuo i odredbi Hrvatske biskupske konferencije u kojima su otkazane mise s narodom.- Promatrao sam sinoć lica mnogih vjernika koji su od svog župnika dobili tužnu vijest otkazivanja liturgijskih slavlja zbog nastale situacije. Teško je to. I kao što se pitala jedna naša djelatnica: 'Isuse, što ako je to moja posljednja misa s Hostijom?'. No, Bog nikada ne ostavlja svoje. Ne bojte se - poručio je.

Svima koji su pratili svetu misu iz kapelice na službenoj Facebook stranici Sveučilišta zahvalio se i doc. dr. sc. Krunoslav Novak. – Vjerujem dokle god nam to budu mogućnosti dozvoljavale, da ćemo nastaviti svakodnevno u 12 sati slaviti svetu euharistiju. Budite s nama – poručio je vlč. Novak, zahvalivši svima koji se na bilo koji način u novonastalim okolnostima žrtvuju za dobrobit naroda.

Izvor: zg-nadbiskupija.hr
Foto: zg-nadbiskupija.hr
Objavljeno: 20.3.2020. IPovratak
Božja riječ

DUHOVI

Uvečer onoga istog dana, prvog u tjednu, dok su učenici u strahu od Židova bili zatvorili vrata, dođe Isus, stane u sredinu i reče im: »Mir vama!« To rekavši, pokaza im svoje ruke i bok. I obradovaše se učenici vidjevši Gospodina. Isus im stoga ponovno reče: »Mir vama! Kao što mene posla Otac i ja šaljem vas.« To rekavši, dahne u njih i kaže im: »Primite Duha Svetoga. Kojima otpustite grijehe, otpuštaju im se; kojima zadržite, zadržani su im.« Iv 20, 19-23
Raspored misa

NEDJELJA

07:30h jutarnja misa
09:30h dječja misa

11:00h župna misa
12:30h misa za mlade
18:30h večernja misa

RADNI DAN

07:30h - jutarnja misa
18:30h - večernja misa

Kontakt
  • ŽUPNI URED

  • ŽUPNIK: Vjekoslav Meštrić

  •  
  • R.V. uto-pet 9-11, 17-19
  •  
  • Tel 01/ 3732 - 729
  • Fax 01/ 3732 - 729
  • Mob 098/ 469 - 166
  • Adr. Stenjevec 9
  • E-mail gospastenjevecka@inet.hr
Copyright © Gospa Stenjevečka 2009. Sva prava pridržana. Design by Endora