Anketa
Najdraža molitva mi je
 
37%
 
17%
 
4%
 
42%
DONACIJA INA-e CARITASU

Donacija INA-e i druženje s Caritasovim korisnicima

170913-donacijaINAe-15-cutWeb.jpg

Jedanaest zaposlenika tvrtke INA Industrija nafte d.d. 13. rujna provelo je dan u druženju s korisnicima Caritasa Zagrebačke nadbiskupije - djecom i mladima s tjelesnim i mentalnim oštećenjem - koji se nalaze na smještaju u Kući »Bl. Alojzije Stepinac« te je volonterski montiralo stotinu stolica kupljenih za 3.000,00 eura koje je darovala njihova tvrtka.

Sredstva su darovana Caritasu u okviru projekta »Pomoć djeci s teškoćama u razvoju i djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi u Dječjem domu Brezovica«, koji je prijavila organizacijska jedinica Kvalitete, normizacije i intelektualnoga vlasništva INA d.d. na razini MOL Grupe te je izabrana zajedno s još 26 drugih.

Na tom natječaju za korporativno volontiranje zaposlenici iz šest zemalja - Hrvatske, Češke, Mađarske, Italije, Rumunjske i Slovačke - prijavili su ukupno 93 projekta.

Direktorici organizacijske jedinice Kvalitete, normizacije i intelektualnoga vlasništva Rosani Asić-Pukljak, koja je i predložila donaciju Kući bl. Alojzija Stepinca, poticaj za predlaganje ovog projekta bila je spoznaja da se radi o ustanovi, koja skrbi o djeci s teškoćama u razvoju u životnoj dobi od 3. do 21. godine života.

»Kako obično svi pomažemo materijalnim donacijama oko Božića (osobno sam zadnjih nekoliko godina donirala odjeću, igračke, kozmetiku,... za Caritasove domove u Brezovici i Dubcu) ovaj projekt sam smatrala prilikom da se donacija održi i tijekom godine te da ravnatelj doma sam utvrdi što je domu i djeci najpotrebnije, što će mu omogućiti novčana donacija«, kaže direktorica Asić-Pukljak, kojoj su dodatni poticaj za prijavu projektne ideje bili kćer Tania i nećak Jakov, dijete s teškoćama u razvoju.

Njezina kćer je polaznica XI. gimnazije i već je nekoliko godina potiče da oko Božića putem njene škole daruje Caritasovim kućama makar odjeću.

»Djeca su najveće blago. Nadamo se da smo na ovaj način uspjeli poboljšati kvalitetu življenja ove socijalno najugroženije skupine«, zaključuje direktorica Asić-Pukljak.

Izvor: zg-nadbiskupija.hr
Foto: zg-nadbiskupija.hr
Objavljeno: 14.9.2017. IPovratak
Božja riječ

ROĐENJE SVETOG IVANA KRSTITELJA

Elizabeti se navršilo vrijeme da rodi. I porodi sina. Kad su njezini susjedi i rođaci čuli da joj Gospodin obilno iskaza dobrotu, radovahu se s njome. Osmoga se dana okupe da obrežu dječaka. Htjedoše ga prozvati imenom njegova oca – Zaharija, no mati se njegova usprotivi: »Nipošto, nego zvat će se Ivan!« Rekoše joj na to: »Ta nikoga nema od tvoje rodbine koji bi se tako zvao.« Tada znakovima upitaju oca kojim ga imenom želi prozvati. On zaiska pločicu i napisa »Ivan mu je ime!« Svi se začude, a njemu se umah otvoriše usta i jezik te progovori blagoslivljajući Boga. Strah obuze sve njihove susjede, a po svem su se Gorju judejskom razglašavali svi ti događaji. I koji su god čuli, razmišljahu o tome pitajući se: »Što li će biti od ovoga djeteta?« Uistinu, ruka Gospodnja bijaše s njime.Dječak je međutim rastao i duhom jačao. Boravio je u pustinji sve do dana svoga javnog nastupa pred Izraelom. Lk 1, 57-66.80
Raspored misa

NEDJELJA

07:30h jutarnja misa
09:30h dječja misa
11:00h župna misa
12:30h misa za mlade
18:30h večernja misa

RADNI DAN

07:30h - jutarnja misa
18:30h - večernja misa

Kontakt
  • ŽUPNI URED

  • ŽUPNIK: Vjekoslav Meštrić

  •  
  • R.V. uto-pet 9-11, 17-19
  • Tel 01/ 3732 - 729
  • Fax 01/ 3732 - 729
  • Mob 098/ 469 - 166
  • Adr. Stenjevec 9
  • E-mail gospastenjevecka@inet.hr
Copyright © Gospa Stenjevečka 2009. Sva prava pridržana. Design by Endora