Anketa
Najdraža molitva mi je
 
34%
 
16%
 
3%
 
47%
DONACIJA INA-e CARITASU

Donacija INA-e i druženje s Caritasovim korisnicima

170913-donacijaINAe-15-cutWeb.jpg

Jedanaest zaposlenika tvrtke INA Industrija nafte d.d. 13. rujna provelo je dan u druženju s korisnicima Caritasa Zagrebačke nadbiskupije - djecom i mladima s tjelesnim i mentalnim oštećenjem - koji se nalaze na smještaju u Kući »Bl. Alojzije Stepinac« te je volonterski montiralo stotinu stolica kupljenih za 3.000,00 eura koje je darovala njihova tvrtka.

Sredstva su darovana Caritasu u okviru projekta »Pomoć djeci s teškoćama u razvoju i djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi u Dječjem domu Brezovica«, koji je prijavila organizacijska jedinica Kvalitete, normizacije i intelektualnoga vlasništva INA d.d. na razini MOL Grupe te je izabrana zajedno s još 26 drugih.

Na tom natječaju za korporativno volontiranje zaposlenici iz šest zemalja - Hrvatske, Češke, Mađarske, Italije, Rumunjske i Slovačke - prijavili su ukupno 93 projekta.

Direktorici organizacijske jedinice Kvalitete, normizacije i intelektualnoga vlasništva Rosani Asić-Pukljak, koja je i predložila donaciju Kući bl. Alojzija Stepinca, poticaj za predlaganje ovog projekta bila je spoznaja da se radi o ustanovi, koja skrbi o djeci s teškoćama u razvoju u životnoj dobi od 3. do 21. godine života.

»Kako obično svi pomažemo materijalnim donacijama oko Božića (osobno sam zadnjih nekoliko godina donirala odjeću, igračke, kozmetiku,... za Caritasove domove u Brezovici i Dubcu) ovaj projekt sam smatrala prilikom da se donacija održi i tijekom godine te da ravnatelj doma sam utvrdi što je domu i djeci najpotrebnije, što će mu omogućiti novčana donacija«, kaže direktorica Asić-Pukljak, kojoj su dodatni poticaj za prijavu projektne ideje bili kćer Tania i nećak Jakov, dijete s teškoćama u razvoju.

Njezina kćer je polaznica XI. gimnazije i već je nekoliko godina potiče da oko Božića putem njene škole daruje Caritasovim kućama makar odjeću.

»Djeca su najveće blago. Nadamo se da smo na ovaj način uspjeli poboljšati kvalitetu življenja ove socijalno najugroženije skupine«, zaključuje direktorica Asić-Pukljak.

Izvor: zg-nadbiskupija.hr
Foto: zg-nadbiskupija.hr
Objavljeno: 14.9.2017. IPovratak
Božja riječ

4.USKRSNA NEDJELJA

U ono vrijeme: Reče Isus: »Ja sam pastir dobri. Pastir dobri život svoj polaže za ovce. Najamnik – koji nije pastir i nije vlasnik ovaca – kad vidi vuka gdje dolazi, ostavlja ovce i bježi, a vuk ih grabi i razgoni: najamnik je i nije mu do ovaca. Ja sam pastir dobri i poznajem svoje i mene poznaju moje, kao što mene ­poznaje Otac i ja poznajem Oca i život svoj polažem za ovce. Imam i drugih ovaca, koje nisu iz ovog ovčinjaka. I njih treba da dovedem i glas će moj čuti i bit će jedno stado, jedan pastir. Zbog toga me i ljubi Otac što polažem život svoj da ga opet uzmem. Nitko mi ga ne oduzima, nego ja ga sam od sebe polažem. Vlast imam položiti ga, vlast imam opet uzeti ga. Tu zapovijed primih od Oca svoga.« Iv 10, 11-18
Raspored misa

NEDJELJA

07:30h jutarnja misa
09:30h dječja misa
11:00h župna misa
12:30h misa za mlade
18:30h večernja misa

RADNI DAN

07:30h - jutarnja misa
18:30h - večernja misa

Kontakt
  • ŽUPNI URED

  • ŽUPNIK: Vjekoslav Meštrić

  •  
  • R.V. uto-pet 9-11, 17-19
  • Tel 01/ 3732 - 729
  • Fax 01/ 3732 - 729
  • Mob 098/ 469 - 166
  • Adr. Stenjevec 9
  • E-mail gospastenjevecka@inet.hr
Copyright © Gospa Stenjevečka 2009. Sva prava pridržana. Design by Endora