Anketa
Moj najdraži hrvatski svetac je
 
6%
 
12%
 
75%
 
6%
AKTUALIZACIJA U VJERONAUČNOJ NASTAVI

Nakon šest održanih stručnih skupova, 15. svibnja održat će se i posljednji stručni skup s istom temom.

slika_1.PNG

Stručni skup za vjeroučitelje s područja Zagrebačke nadbiskupije te Bjelovarsko-križevačke i Sisačke biskupije održan je u svom susretu licem u lice, odnosno fizičkom susretu 10. travnja 2019. s početkom u 16 sati u prostorijama Ureda za vjeronauk (Kaptol 31). Ovaj šesti po redu stručni skup na temu Aktualizacija u vjeronaučnoj nastavi ostvaren je uz angažman i idejno oblikovanje viših savjetnika u Agenciji za odgoj i obrazovanje mr. sc. Gordane Barudžija i Dalibora Adžića te profesora s Katoličkog bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, koji su osmislili i online dio edukacije.

Vjeroučitelji su najprije online rješavali zadatke koji su osmišljeni upravo za njih i za teme koje su ponuđene (veliki biblijski likovi – Abraham, Mojsije, Petar i Pavao). Nakon proučenih materijala i riješenih zadataka vjeroučitelji su se našli na susretu licem u lice gdje su i sami mogli naglas promišljati o mogućim putovima aktualizacije biblijskih likova – odnosno postaviti pitanja voditeljima seminara.

slika_2.PNG

Nakon uvodne meditativne molitve o križu te pozdrava koji je prisutnim vjeroučiteljima u ime organizatora i domaćina uputila prof. dr. sc. Valentina Blaženka Mandarić, viši savjetnik za vjeronauk gosp. Dalibor Adžić predstavio je program stručnog skupa i predstavio predavače. Prisutni predavači i sami su proučili i procijenili riješene online zadatke kako bi mogli vjeroučiteljima pojasniti mogućnosti aktualizacije biblijskih likova (i tekstova) na nastavi vjeronauka. S biblijske strane temu je osvijetlio doc. dr. sc. Taras Barščevski, dok su didaktičko-metodičke smjernice za razumijevanje aktualizacije u nastavi vjeronauka dali prof. dr. sc. Ružica Razum i doc. dr. sc. Denis Barić.

Izvor: zg-nadbiskupija.hr
Foto: zg-nadbiskupija.hr

Objavljeno: 12.4.2019. IPovratak
Božja riječ

PRESVETO TROJSTVO

U ono vrijeme: Reče Isus svojim učenicima: »Još vam mnogo imam kazati, ali sada ne možete nositi. No kada dođe on – Duh istine – upućivat će vas u svu istinu; jer neće govoriti sam od sebe, nego će govoriti što čuje i navješćivat će vam ono što dolazi. On će mene proslavljati jer će od mojega uzimati i navješćivati vama. Sve što ima Otac moje je. Zbog toga vam rekoh: od mojega uzima i – navješćivat će vama.« Iv 16, 12-15
Raspored misa

NEDJELJA

07:30h jutarnja misa
09:30h dječja misa
11:00h župna misa
12:30h misa za mlade
18:30h večernja misa

RADNI DAN

07:30h - jutarnja misa
18:30h - večernja misa

Kontakt
  • ŽUPNI URED

  • ŽUPNIK: Vjekoslav Meštrić

  •  
  • R.V. uto-pet 9-11, 17-19
  • Tel 01/ 3732 - 729
  • Fax 01/ 3732 - 729
  • Mob 098/ 469 - 166
  • Adr. Stenjevec 9
  • E-mail gospastenjevecka@inet.hr
Copyright © Gospa Stenjevečka 2009. Sva prava pridržana. Design by Endora