Anketa
Moj najdraži hrvatski svetac je
 
10%
 
10%
 
72%
 
8%
AKTUALIZACIJA U VJERONAUČNOJ NASTAVI

Nakon šest održanih stručnih skupova, 15. svibnja održat će se i posljednji stručni skup s istom temom.

slika_1.PNG

Stručni skup za vjeroučitelje s područja Zagrebačke nadbiskupije te Bjelovarsko-križevačke i Sisačke biskupije održan je u svom susretu licem u lice, odnosno fizičkom susretu 10. travnja 2019. s početkom u 16 sati u prostorijama Ureda za vjeronauk (Kaptol 31). Ovaj šesti po redu stručni skup na temu Aktualizacija u vjeronaučnoj nastavi ostvaren je uz angažman i idejno oblikovanje viših savjetnika u Agenciji za odgoj i obrazovanje mr. sc. Gordane Barudžija i Dalibora Adžića te profesora s Katoličkog bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, koji su osmislili i online dio edukacije.

Vjeroučitelji su najprije online rješavali zadatke koji su osmišljeni upravo za njih i za teme koje su ponuđene (veliki biblijski likovi – Abraham, Mojsije, Petar i Pavao). Nakon proučenih materijala i riješenih zadataka vjeroučitelji su se našli na susretu licem u lice gdje su i sami mogli naglas promišljati o mogućim putovima aktualizacije biblijskih likova – odnosno postaviti pitanja voditeljima seminara.

slika_2.PNG

Nakon uvodne meditativne molitve o križu te pozdrava koji je prisutnim vjeroučiteljima u ime organizatora i domaćina uputila prof. dr. sc. Valentina Blaženka Mandarić, viši savjetnik za vjeronauk gosp. Dalibor Adžić predstavio je program stručnog skupa i predstavio predavače. Prisutni predavači i sami su proučili i procijenili riješene online zadatke kako bi mogli vjeroučiteljima pojasniti mogućnosti aktualizacije biblijskih likova (i tekstova) na nastavi vjeronauka. S biblijske strane temu je osvijetlio doc. dr. sc. Taras Barščevski, dok su didaktičko-metodičke smjernice za razumijevanje aktualizacije u nastavi vjeronauka dali prof. dr. sc. Ružica Razum i doc. dr. sc. Denis Barić.

Izvor: zg-nadbiskupija.hr
Foto: zg-nadbiskupija.hr

Objavljeno: 12.4.2019. IPovratak
Božja riječ

2.NEDJELJA DOŠAŠĆA

U one dane pojavi se Ivan Krstitelj propo­-vije­dajući u Judejskoj pustinji: »Obratite se jer približilo se kraljevstvo nebesko!« Ovo je uistinu onaj o kom proreče Izaija prorok: Glas viče u pustinji: Pripravite put Gospodinu, poravnite mu staze! Ivan je imao odjeću od devine dlake i kožnat pojas oko bokova; ­hranom mu bijahu ska­kavci i divlji med. Grnuo k njemu Jeruzalem, sva Judeja i sva okolica jordan­ska. Primali su od njega krštenje u rijeci Jordanu ispovijedajući svoje grijehe. Kad ugleda mnoge farizeje i saduceje gdje mu dolaze na krštenje, reče im: »Leglo gujinje! Tko li vas je samo upozorio da bježite od skore srdžbe? Donosite dakle plod dostojan obraćenja. I ne usudite se govoriti u sebi: ‘Imamo oca Abrahama!’ Jer, kažem vam, Bog iz ­ovoga kamenja može podići djecu Abrahamovu. Već je sjekira položena na korijen stablima. Svako dakle stablo koje ne donosi dobroga roda, sije­če se i u oganj baca. Ja vas, istina, krstim vodom na obraćenje, ali onaj koji za mnom dolazi jači je od mene. Ja nisam dostojan obuće mu nositi. On će vas krstiti Duhom Svetim i ognjem. U ruci mu vijača, pročistit će svoje gumno i skupiti žito u svoju žitnicu, a pljevu spaliti ognjem neugasivim.« Mt 3, 1-12
Raspored misa

NEDJELJA

07:30h jutarnja misa
09:30h dječja misa

11:00h župna misa
12:30h misa za mlade
18:30h večernja misa

RADNI DAN

06:00h - misa zornica
18:30h - večernja misa

Kontakt
  • ŽUPNI URED

  • ŽUPNIK: Vjekoslav Meštrić

  •  
  • R.V. uto-pet 9-11, 17-19
  •  
  • Tel 01/ 3732 - 729
  • Fax 01/ 3732 - 729
  • Mob 098/ 469 - 166
  • Adr. Stenjevec 9
  • E-mail gospastenjevecka@inet.hr
Copyright © Gospa Stenjevečka 2009. Sva prava pridržana. Design by Endora