Anketa
Moj najdraži hrvatski svetac je
 
9%
 
11%
 
69%
 
11%
AKTUALIZACIJA U VJERONAUČNOJ NASTAVI

Nakon šest održanih stručnih skupova, 15. svibnja održat će se i posljednji stručni skup s istom temom.

slika_1.PNG

Stručni skup za vjeroučitelje s područja Zagrebačke nadbiskupije te Bjelovarsko-križevačke i Sisačke biskupije održan je u svom susretu licem u lice, odnosno fizičkom susretu 10. travnja 2019. s početkom u 16 sati u prostorijama Ureda za vjeronauk (Kaptol 31). Ovaj šesti po redu stručni skup na temu Aktualizacija u vjeronaučnoj nastavi ostvaren je uz angažman i idejno oblikovanje viših savjetnika u Agenciji za odgoj i obrazovanje mr. sc. Gordane Barudžija i Dalibora Adžića te profesora s Katoličkog bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, koji su osmislili i online dio edukacije.

Vjeroučitelji su najprije online rješavali zadatke koji su osmišljeni upravo za njih i za teme koje su ponuđene (veliki biblijski likovi – Abraham, Mojsije, Petar i Pavao). Nakon proučenih materijala i riješenih zadataka vjeroučitelji su se našli na susretu licem u lice gdje su i sami mogli naglas promišljati o mogućim putovima aktualizacije biblijskih likova – odnosno postaviti pitanja voditeljima seminara.

slika_2.PNG

Nakon uvodne meditativne molitve o križu te pozdrava koji je prisutnim vjeroučiteljima u ime organizatora i domaćina uputila prof. dr. sc. Valentina Blaženka Mandarić, viši savjetnik za vjeronauk gosp. Dalibor Adžić predstavio je program stručnog skupa i predstavio predavače. Prisutni predavači i sami su proučili i procijenili riješene online zadatke kako bi mogli vjeroučiteljima pojasniti mogućnosti aktualizacije biblijskih likova (i tekstova) na nastavi vjeronauka. S biblijske strane temu je osvijetlio doc. dr. sc. Taras Barščevski, dok su didaktičko-metodičke smjernice za razumijevanje aktualizacije u nastavi vjeronauka dali prof. dr. sc. Ružica Razum i doc. dr. sc. Denis Barić.

Izvor: zg-nadbiskupija.hr
Foto: zg-nadbiskupija.hr

Objavljeno: 12.4.2019. IPovratak
Božja riječ

21.NEDJELJA KROZ GODINU

U ono vrijeme: Isus je prolazio i naučavao gradovima i selima. Reče mu tada netko: »Gospodine, je li malo onih koji se spasa­vaju?« A on im reče: »Borite se da uđete na uska vrata jer mnogi će, velim vam, tražiti da uđu, ali neće moći. Kada gospodar kuće ustane i zaključa ­vrata, a vi stojeći vani počnete kucati na vrata: ’Gospodine, otvori nam!’, on će vam odgo­voriti: ’Ne znam vas odakle ste!’ Tada ćete početi govoriti: ’Pa mi smo s tobom jeli i pili, po našim si trgovima naučavao!’ A on će vam reći: ’Kažem vam: ne znam odakle ste. Odstupite od mene, svi zlotvori!’ Ondje će biti plač i škrgut zubi kad ­ugled­ate Abrahama i Izaka i Jakova i sve proroke u kraljevstvu Božjem, a sebe vani, izbačene. I doći će s istoka i zapada, sa sjevera i juga i sjesti za stol u kraljevstvu Božjem. Evo, ima posljednjih koji će biti prvi, ima i prvih koji će biti posljednji.« Lk 13, 22-30
Raspored misa

NEDJELJA

07:30h
09:30h
18:30h

RADNI DAN

07:30h - jutarnja misa
18:30h - večernja misa

Kontakt
 • ŽUPNI URED

 • ŽUPNIK: Vjekoslav Meštrić

 •  
 • LJETNO RADNO VRIJEME

 • R.V. uto–pet, 16:30–18:00h
 •  
 • Tel 01/ 3732 - 729
 • Fax 01/ 3732 - 729
 • Mob 098/ 469 - 166
 • Adr. Stenjevec 9
 • E-mail gospastenjevecka@inet.hr
Copyright © Gospa Stenjevečka 2009. Sva prava pridržana. Design by Endora