Anketa
Moj najdraži hrvatski svetac je
 
10%
 
10%
 
72%
 
8%
ŽUPNI MEDIJSKI SURADNICI O SUSRETU HRVATSKE KATOLIČKE MLADEŽI 2020.

Uloga i doprinos župnih zajednica pri organizaciji Susreta hrvatske katoličke mladeži 2020. godine u Zagrebu bila je tema susreta župnih medijskih suradnika Tiskovnog ureda, koji se u subotu 30. ožujka održao u Župi bl. Alojzija Stepinca Bestovje-Novaki-Rakitje.

IMG_3622-2.jpg

Nakon uvoda i pozdrava pročelnika Tiskovnog ureda vlč. Borne Puškarića, uslijedio je središnji dio susreta - radionica u kojoj su suradnici, podijeljeni u dvije grupe, raspravljali o načinima komuniciranja pripremnog dijela Susreta hrvatske katoličke mladeži u župnim zajednicama.

Kako na župnoj razini ključnim javnostima komunicirati Susret mladih, kako ih potaknuti na zauzetost oko organizacije, kako u župi animirati obitelji da prihvate mlade sudionike Susreta koji dolaze iz drugih gradova Hrvatske te kako komunicirati poruke Susreta posredstvom kanala koje župa posjeduje, samo su neka od pitanja o kojima su župni medijski suradnici razmišljali.

IMG_3670.jpg

Zaključeno je da u ovom, pripremnom razdoblju Susreta valja analizirati postojeće stanje i resurse koje kao župni medijski suradnici imaju u pojedinim župama, kao i to da bez obzira što su primarna javnost Susreta mladi od 15 do 30 godina, ipak je riječ o Susretu cijele župne zajednice, odnosno Crkve.

IMG_3674.jpg

Po završetku rasprave, vlč. Puškarić održao je razmatranje na temu Poruke za ovogodišnju korizmu pape Franje, a Susret župnih medijskih suradnika zaključen je križnim putem.

IMG_3684.jpg

Izvor: zg-nadbiskupija.hr
Foto: zg-nadbiskupija.hr
Objavljeno: 30.3.2019. IPovratak
Božja riječ

3.NEDJELJA DOŠAŠĆA

Kad Ivan u tamnici doču za djela Kristova, posla svoje učenike da ga upitaju: »Jesi li ti Onaj koji ima doći ili drugoga da čekamo?« Isus im odgovori: »Pođite i javite Ivanu što ste čuli i vidjeli: Slijepi proglédaju, hromi hode, gubavi se čiste, gluhi čuju, mrtvi ustaju, siromasima se navješćuje Evanđelje. I blago onom tko se ne sablazni o mene.« Kad oni odoše, poče Isus govoriti mnoštvu o Ivanu: »Što ste izišli u pustinju gledati? Trsku koju vjetar ljulja? Ili što ste izišli vidjeti? Čovjeka u mekušasto odjevena? Eno, oni što se mekušasto nose po kraljevskim su dvorima. Ili što ste izišli? Vidjeti proroka? Da, kažem vam, i više nego proroka. On je onaj o kome je pisano: ‘Evo, ja šaljem glasnika svoga pred licem tvojim da pripravi put pred tobom.’ Zaista, kažem vam, između rođenih od ­žene ne usta veći od Ivana Krstitelja. A ipak, i najmanji u kraljevstvu nebeskom veći je od njega!« Mt 11, 2-11
Raspored misa

NEDJELJA

07:30h jutarnja misa
09:30h dječja misa

11:00h župna misa
12:30h misa za mlade
18:30h večernja misa

RADNI DAN

06:00h - misa zornica
18:30h - večernja misa

Kontakt
  • ŽUPNI URED

  • ŽUPNIK: Vjekoslav Meštrić

  •  
  • R.V. uto-pet 9-11, 17-19
  •  
  • Tel 01/ 3732 - 729
  • Fax 01/ 3732 - 729
  • Mob 098/ 469 - 166
  • Adr. Stenjevec 9
  • E-mail gospastenjevecka@inet.hr
Copyright © Gospa Stenjevečka 2009. Sva prava pridržana. Design by Endora