Anketa
Najdraža molitva mi je
 
40%
 
15%
 
5%
 
40%
SVETKOVINA MAJKE BOŽJE BISTRIČKE U NACIONALNOM SVETIŠTU

Na svetkovinu Majke Božje Bistričke, u petak 13. srpnja, u nacionalnom marijanskom svetištu u Mariji Bistrici središnje euharistijsko slavlje predslavio je splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić.

barisic-marija-bistrica.jpg

U homiliji nadbiskup Barišić osvrnuo se na izazove i poteškoće koje su pred obiteljima danas, od kojih je posebno istaknuo demografska pitanja, beznađe mladih, rodnu ideologiju i pobačaj. Dotaknuo se i Svjetskog nogometnog prvesntva u Rusiji.

- Ponosni smo ove dane na uspjeh naše nogometne reprezentacije. Drago nam je to bilo vidjeti i čuti, to nas podiže, ujedinjuje. Igrali smo izvrsno. Što je finale? Finale znači svršetak, kraj. Zar nismo mi i kao pojedinci, i kao obitelji, i kao društvo u jednom finalu? Upravo s ovim poteškoćama i izazovima. Važno je što će biti u nedjelju u Moskvi, ali daleko je važnije za nas što će biti na terenu doma, s ovim utakmicama koje su nam vrlo važne, s utakmicom demografskog pitanja, utakmicom pobačaja, finalom s istospolnim brakovima, finalom, igrom s rodnom ideologijom. Tu je pitanje još važnije 'utakmice' - rekao je nadbiskup.

Nadbiskup je govorio i o nadolazećem Trećem susretu hrvatskih katoličkih obitelji koji će se u rujnu održati u Splitu i Solinu. Istaknuo je da danas o obitelji svi govore, možda i previše, a prema njegovim riječima, možda bi trebalo manje govoriti, a početi i djelovati.

- Danas smo ovdje okupljeni kao članovi velike obitelji Crkve i društva, ali i kao članovi svojih malih obitelji. Želimo Majku Mariju zamoliti da pretvori naše kuće u domove, naše crkve i župe u župnu zajednicu, naše društvo u humano i pravedno. Željeli bismo ju zamoliti da se oblici smrti u našim srcima i odnosima pretvore u radost i život, da se naše boli i žalosti pretvore u izraz radosti. I zato ovdje želimo osobno i zajedno zamoliti Majku Mariju: prati nas na našem zajedničkom putu prema Trećem nacionalnom susretu hrvatskih katoličkih obitelji da bi to bio snažan događaj u ovom finalu i u svim finalima, i da možemo s tvojom pomoći i Isusovom prisutnošću pobijediti - istaknuo je nadbiskup Barišić.

Gospi Bistričkoj se u Mariju Bistricu hodočasti još od daleke 1684. godine. Hodočašća traju od Bijele nedjelje početkom travanja pa do Zahvalnice krajem listopada. U tom razdoblju bude oko pedeset stalnih hodočašća na kojima se svake godine okupi oko milijun vjernika.

Izvor: laudato.hr
Foto: laudato.hr
Objavljeno: 14.7.2018. IPovratak
Božja riječ

20.NEDJELJA KROZ GODINU

U ono vrijeme: Reče Isus mnoštvu: »Ja sam kruh živi koji je s neba sišao. Tko bude jeo od ovoga kruha, živjet će uvijeke. Kruh koji ću ja dati tijelo je moje – za život svijeta.« Židovi se nato među sobom prepirahu: »Kako nam ovaj može dati tijelo svoje za jelo?« Reče im stoga Isus: »Zaista, zaista, kažem vam: ako ne jedete tijela Sina Čovječjega i ne pijete krvi njegove, nemate života u sebi! Tko blaguje tijelo moje i pije krv ­moju, ima život vječni; i ja ću ga uskrisiti u posljednji dan. Tijelo je moje jelo istinsko, krv je moja piće istinsko. Tko jede moje tijelo i pije moju krv, u meni ostaje i ja u njemu. Kao što je mene poslao živi Otac i ja živim po Ocu, tako i onaj koji mene blaguje živjet će po meni. Ovo je kruh koji je s neba sišao, ne kao onaj koji jedoše očevi i pomriješe. Tko jede ovaj kruh, živjet će uvijeke.« Iv 6, 51-58
Raspored misa

NEDJELJA
(srpanj i kolovoz)

07:30h
09:30h
18:30h

RADNI DAN

07:30h - jutarnja misa
18:30h - večernja misa

Kontakt
 • ŽUPNI URED

 • ŽUPNIK: Vjekoslav Meštrić

 •  
 • LJETNO RADNO VRIJEME

 • R.V. uto–pet, 16:30–18:00h
 •  
 • Tel 01/ 3732 - 729
 • Fax 01/ 3732 - 729
 • Mob 098/ 469 - 166
 • Adr. Stenjevec 9
 • E-mail gospastenjevecka@inet.hr
Copyright © Gospa Stenjevečka 2009. Sva prava pridržana. Design by Endora