Anketa
Najdraža molitva mi je
 
38%
 
16%
 
5%
 
41%
SVETKOVINA MAJKE BOŽJE BISTRIČKE U NACIONALNOM SVETIŠTU

Na svetkovinu Majke Božje Bistričke, u petak 13. srpnja, u nacionalnom marijanskom svetištu u Mariji Bistrici središnje euharistijsko slavlje predslavio je splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić.

barisic-marija-bistrica.jpg

U homiliji nadbiskup Barišić osvrnuo se na izazove i poteškoće koje su pred obiteljima danas, od kojih je posebno istaknuo demografska pitanja, beznađe mladih, rodnu ideologiju i pobačaj. Dotaknuo se i Svjetskog nogometnog prvesntva u Rusiji.

- Ponosni smo ove dane na uspjeh naše nogometne reprezentacije. Drago nam je to bilo vidjeti i čuti, to nas podiže, ujedinjuje. Igrali smo izvrsno. Što je finale? Finale znači svršetak, kraj. Zar nismo mi i kao pojedinci, i kao obitelji, i kao društvo u jednom finalu? Upravo s ovim poteškoćama i izazovima. Važno je što će biti u nedjelju u Moskvi, ali daleko je važnije za nas što će biti na terenu doma, s ovim utakmicama koje su nam vrlo važne, s utakmicom demografskog pitanja, utakmicom pobačaja, finalom s istospolnim brakovima, finalom, igrom s rodnom ideologijom. Tu je pitanje još važnije 'utakmice' - rekao je nadbiskup.

Nadbiskup je govorio i o nadolazećem Trećem susretu hrvatskih katoličkih obitelji koji će se u rujnu održati u Splitu i Solinu. Istaknuo je da danas o obitelji svi govore, možda i previše, a prema njegovim riječima, možda bi trebalo manje govoriti, a početi i djelovati.

- Danas smo ovdje okupljeni kao članovi velike obitelji Crkve i društva, ali i kao članovi svojih malih obitelji. Želimo Majku Mariju zamoliti da pretvori naše kuće u domove, naše crkve i župe u župnu zajednicu, naše društvo u humano i pravedno. Željeli bismo ju zamoliti da se oblici smrti u našim srcima i odnosima pretvore u radost i život, da se naše boli i žalosti pretvore u izraz radosti. I zato ovdje želimo osobno i zajedno zamoliti Majku Mariju: prati nas na našem zajedničkom putu prema Trećem nacionalnom susretu hrvatskih katoličkih obitelji da bi to bio snažan događaj u ovom finalu i u svim finalima, i da možemo s tvojom pomoći i Isusovom prisutnošću pobijediti - istaknuo je nadbiskup Barišić.

Gospi Bistričkoj se u Mariju Bistricu hodočasti još od daleke 1684. godine. Hodočašća traju od Bijele nedjelje početkom travanja pa do Zahvalnice krajem listopada. U tom razdoblju bude oko pedeset stalnih hodočašća na kojima se svake godine okupi oko milijun vjernika.

Izvor: laudato.hr
Foto: laudato.hr
Objavljeno: 14.7.2018. IPovratak
Božja riječ

29.NEDJELJA KROZ GODINU

Pristupe Isusu Jakov i Ivan, sinovi Zebedejevi, govoreći mu: »Učitelju, htjeli bismo da nam učiniš što te zaištemo.« A on će im: »Što hoćete da vam učinim?« Oni mu rekoše: »Daj nam da ti u slavi tvojoj sjednemo jedan zdesna, a drugi slijeva.« A Isus im reče: »Ne znate što ištete. Možete li piti čašu koju ja pijem, ili krstiti se krstom kojim se ja krstim?« Oni mu rekoše: »Možemo.« A Isus će im: »Čašu koju ja pijem pit ćete i krstom kojim se ja krstim bit ćete kršteni, ali sjesti meni zdesna ili slijeva nisam ja vlastan dati – to je onih kojima je pripravljeno.« Kad su to čula ostala desetorica, počeše se gnjeviti na Jakova i Ivana. Zato ih Isus dozva i reče im: »Znate da oni koji se ­smatraju vladarima gospoduju svojim narodima i velikaši njihovi drže ih pod vlašću. Nije ­tako među vama! Naprotiv, tko hoće da među vama bude najveći, neka vam bude poslu­žitelj! I tko hoće da među vama bude prvi, neka bude svima sluga. Jer ni Sin ­Čovječji nije došao da bude služen, nego da služi i život svoj dade kao otkupninu za mnoge.« Mk 10, 35-45
Raspored misa

NEDJELJA

07:30h jutarnja misa
09:30h dječja misa
11:00h župna misa
12:30h misa za mlade
18:30h večernja misa

RADNI DAN

07:30h - jutarnja misa
18:30h - večernja misa

Kontakt
  • ŽUPNI URED

  • ŽUPNIK: Vjekoslav Meštrić

  •  
  • R.V. uto-pet 9-11, 17-19
  • Tel 01/ 3732 - 729
  • Fax 01/ 3732 - 729
  • Mob 098/ 469 - 166
  • Adr. Stenjevec 9
  • E-mail gospastenjevecka@inet.hr
Copyright © Gospa Stenjevečka 2009. Sva prava pridržana. Design by Endora