Anketa
Najdraža molitva mi je
 
34%
 
16%
 
3%
 
47%
SRETAN I BLAGOSLOVLJEN USKRS!

Doista, uskrsnu Gospodin. Njemu slava i vlast u vijeke vjekova. (Lk 24, 34; usp. Otk 1, 6)

 Uskrs_2018.png

Veliki petak je put u uskrsnuće, jer je to put ljubavi. Križ je ključ za ulazak u nebesko kraljevstvo, jer je to ključ ljubavi. Veliki petak pripada vremenu, uskrsnuće je vječnost. Na to bismo morali misliti i na svojim životnim križnim putovima. Predanjem u volju Božju prihvaća se put križa da bi se stiglo u slavno uskrsnuće. To priznajemo i vjerujemo kada kažemo: Sretan Uskrs!

Činjenica Kristova uskrsnuća znači da sve u našem životu poprima drugi smisao. Svaka bolest, trpljenje, osamljenost, odbačenost, duhovna ili materijalna bijeda u Kristu prije svega mogu postati bogatstvo jer je Bog pokazao svoju svemoć, pobijedio smrt, trpljenje i sotonu po svojoj poniznosti na križu.

Bog može i u tvome životu pokazati svoju svemoć. Potrebno je samo jedno: pouzdanje, vjera da je grob prazan. Gospodine, umnoži nam vjeru u svoje uskrsnuće, u svoju prisutnost i ljubav, u svoju svemoć koja mijenja svaku našu slabost i tamu u pobjedu i svjetlost.

Svima želimo sretan i blagoslovljen Uskrs, i neka vas uvijek prati radost Uskrsloga!
 
To vam mole i žele:
Vjekoslav Meštrić, župnik
Ivan Buhin, umirovljeni sveć.
mons. Franjo Prstec, umirovljeni sveć.
Mario Kaniški, pastoralni suradnik
Berislav Vrljić, trajni đakon
Sestre Služavke Malog Isusa:
s. Leopolda i s. Imakulata 
Objavljeno: 1.4.2018. IPovratak
Božja riječ

4.USKRSNA NEDJELJA

U ono vrijeme: Reče Isus: »Ja sam pastir dobri. Pastir dobri život svoj polaže za ovce. Najamnik – koji nije pastir i nije vlasnik ovaca – kad vidi vuka gdje dolazi, ostavlja ovce i bježi, a vuk ih grabi i razgoni: najamnik je i nije mu do ovaca. Ja sam pastir dobri i poznajem svoje i mene poznaju moje, kao što mene ­poznaje Otac i ja poznajem Oca i život svoj polažem za ovce. Imam i drugih ovaca, koje nisu iz ovog ovčinjaka. I njih treba da dovedem i glas će moj čuti i bit će jedno stado, jedan pastir. Zbog toga me i ljubi Otac što polažem život svoj da ga opet uzmem. Nitko mi ga ne oduzima, nego ja ga sam od sebe polažem. Vlast imam položiti ga, vlast imam opet uzeti ga. Tu zapovijed primih od Oca svoga.« Iv 10, 11-18
Raspored misa

NEDJELJA

07:30h jutarnja misa
09:30h dječja misa
11:00h župna misa
12:30h misa za mlade
18:30h večernja misa

RADNI DAN

07:30h - jutarnja misa
18:30h - večernja misa

Kontakt
  • ŽUPNI URED

  • ŽUPNIK: Vjekoslav Meštrić

  •  
  • R.V. uto-pet 9-11, 17-19
  • Tel 01/ 3732 - 729
  • Fax 01/ 3732 - 729
  • Mob 098/ 469 - 166
  • Adr. Stenjevec 9
  • E-mail gospastenjevecka@inet.hr
Copyright © Gospa Stenjevečka 2009. Sva prava pridržana. Design by Endora