Anketa
Najdraža molitva mi je
 
38%
 
16%
 
5%
 
41%
SRETAN I BLAGOSLOVLJEN USKRS!

Doista, uskrsnu Gospodin. Njemu slava i vlast u vijeke vjekova. (Lk 24, 34; usp. Otk 1, 6)

 Uskrs_2018.png

Veliki petak je put u uskrsnuće, jer je to put ljubavi. Križ je ključ za ulazak u nebesko kraljevstvo, jer je to ključ ljubavi. Veliki petak pripada vremenu, uskrsnuće je vječnost. Na to bismo morali misliti i na svojim životnim križnim putovima. Predanjem u volju Božju prihvaća se put križa da bi se stiglo u slavno uskrsnuće. To priznajemo i vjerujemo kada kažemo: Sretan Uskrs!

Činjenica Kristova uskrsnuća znači da sve u našem životu poprima drugi smisao. Svaka bolest, trpljenje, osamljenost, odbačenost, duhovna ili materijalna bijeda u Kristu prije svega mogu postati bogatstvo jer je Bog pokazao svoju svemoć, pobijedio smrt, trpljenje i sotonu po svojoj poniznosti na križu.

Bog može i u tvome životu pokazati svoju svemoć. Potrebno je samo jedno: pouzdanje, vjera da je grob prazan. Gospodine, umnoži nam vjeru u svoje uskrsnuće, u svoju prisutnost i ljubav, u svoju svemoć koja mijenja svaku našu slabost i tamu u pobjedu i svjetlost.

Svima želimo sretan i blagoslovljen Uskrs, i neka vas uvijek prati radost Uskrsloga!
 
To vam mole i žele:
Vjekoslav Meštrić, župnik
Ivan Buhin, umirovljeni sveć.
mons. Franjo Prstec, umirovljeni sveć.
Mario Kaniški, pastoralni suradnik
Berislav Vrljić, trajni đakon
Sestre Služavke Malog Isusa:
s. Leopolda i s. Imakulata 
Objavljeno: 1.4.2018. IPovratak
Božja riječ

29.NEDJELJA KROZ GODINU

Pristupe Isusu Jakov i Ivan, sinovi Zebedejevi, govoreći mu: »Učitelju, htjeli bismo da nam učiniš što te zaištemo.« A on će im: »Što hoćete da vam učinim?« Oni mu rekoše: »Daj nam da ti u slavi tvojoj sjednemo jedan zdesna, a drugi slijeva.« A Isus im reče: »Ne znate što ištete. Možete li piti čašu koju ja pijem, ili krstiti se krstom kojim se ja krstim?« Oni mu rekoše: »Možemo.« A Isus će im: »Čašu koju ja pijem pit ćete i krstom kojim se ja krstim bit ćete kršteni, ali sjesti meni zdesna ili slijeva nisam ja vlastan dati – to je onih kojima je pripravljeno.« Kad su to čula ostala desetorica, počeše se gnjeviti na Jakova i Ivana. Zato ih Isus dozva i reče im: »Znate da oni koji se ­smatraju vladarima gospoduju svojim narodima i velikaši njihovi drže ih pod vlašću. Nije ­tako među vama! Naprotiv, tko hoće da među vama bude najveći, neka vam bude poslu­žitelj! I tko hoće da među vama bude prvi, neka bude svima sluga. Jer ni Sin ­Čovječji nije došao da bude služen, nego da služi i život svoj dade kao otkupninu za mnoge.« Mk 10, 35-45
Raspored misa

NEDJELJA

07:30h jutarnja misa
09:30h dječja misa
11:00h župna misa
12:30h misa za mlade
18:30h večernja misa

RADNI DAN

07:30h - jutarnja misa
18:30h - večernja misa

Kontakt
  • ŽUPNI URED

  • ŽUPNIK: Vjekoslav Meštrić

  •  
  • R.V. uto-pet 9-11, 17-19
  • Tel 01/ 3732 - 729
  • Fax 01/ 3732 - 729
  • Mob 098/ 469 - 166
  • Adr. Stenjevec 9
  • E-mail gospastenjevecka@inet.hr
Copyright © Gospa Stenjevečka 2009. Sva prava pridržana. Design by Endora