Anketa
Najdraža molitva mi je
 
40%
 
15%
 
5%
 
40%
SRETAN I BLAGOSLOVLJEN USKRS!

Doista, uskrsnu Gospodin. Njemu slava i vlast u vijeke vjekova. (Lk 24, 34; usp. Otk 1, 6)

 Uskrs_2018.png

Veliki petak je put u uskrsnuće, jer je to put ljubavi. Križ je ključ za ulazak u nebesko kraljevstvo, jer je to ključ ljubavi. Veliki petak pripada vremenu, uskrsnuće je vječnost. Na to bismo morali misliti i na svojim životnim križnim putovima. Predanjem u volju Božju prihvaća se put križa da bi se stiglo u slavno uskrsnuće. To priznajemo i vjerujemo kada kažemo: Sretan Uskrs!

Činjenica Kristova uskrsnuća znači da sve u našem životu poprima drugi smisao. Svaka bolest, trpljenje, osamljenost, odbačenost, duhovna ili materijalna bijeda u Kristu prije svega mogu postati bogatstvo jer je Bog pokazao svoju svemoć, pobijedio smrt, trpljenje i sotonu po svojoj poniznosti na križu.

Bog može i u tvome životu pokazati svoju svemoć. Potrebno je samo jedno: pouzdanje, vjera da je grob prazan. Gospodine, umnoži nam vjeru u svoje uskrsnuće, u svoju prisutnost i ljubav, u svoju svemoć koja mijenja svaku našu slabost i tamu u pobjedu i svjetlost.

Svima želimo sretan i blagoslovljen Uskrs, i neka vas uvijek prati radost Uskrsloga!
 
To vam mole i žele:
Vjekoslav Meštrić, župnik
Ivan Buhin, umirovljeni sveć.
mons. Franjo Prstec, umirovljeni sveć.
Mario Kaniški, pastoralni suradnik
Berislav Vrljić, trajni đakon
Sestre Služavke Malog Isusa:
s. Leopolda i s. Imakulata 
Objavljeno: 1.4.2018. IPovratak
Božja riječ

20.NEDJELJA KROZ GODINU

U ono vrijeme: Reče Isus mnoštvu: »Ja sam kruh živi koji je s neba sišao. Tko bude jeo od ovoga kruha, živjet će uvijeke. Kruh koji ću ja dati tijelo je moje – za život svijeta.« Židovi se nato među sobom prepirahu: »Kako nam ovaj može dati tijelo svoje za jelo?« Reče im stoga Isus: »Zaista, zaista, kažem vam: ako ne jedete tijela Sina Čovječjega i ne pijete krvi njegove, nemate života u sebi! Tko blaguje tijelo moje i pije krv ­moju, ima život vječni; i ja ću ga uskrisiti u posljednji dan. Tijelo je moje jelo istinsko, krv je moja piće istinsko. Tko jede moje tijelo i pije moju krv, u meni ostaje i ja u njemu. Kao što je mene poslao živi Otac i ja živim po Ocu, tako i onaj koji mene blaguje živjet će po meni. Ovo je kruh koji je s neba sišao, ne kao onaj koji jedoše očevi i pomriješe. Tko jede ovaj kruh, živjet će uvijeke.« Iv 6, 51-58
Raspored misa

NEDJELJA
(srpanj i kolovoz)

07:30h
09:30h
18:30h

RADNI DAN

07:30h - jutarnja misa
18:30h - večernja misa

Kontakt
 • ŽUPNI URED

 • ŽUPNIK: Vjekoslav Meštrić

 •  
 • LJETNO RADNO VRIJEME

 • R.V. uto–pet, 16:30–18:00h
 •  
 • Tel 01/ 3732 - 729
 • Fax 01/ 3732 - 729
 • Mob 098/ 469 - 166
 • Adr. Stenjevec 9
 • E-mail gospastenjevecka@inet.hr
Copyright © Gospa Stenjevečka 2009. Sva prava pridržana. Design by Endora