Anketa
Najdraža molitva mi je
 
37%
 
17%
 
4%
 
42%
SRETAN I BLAGOSLOVLJEN USKRS!

Doista, uskrsnu Gospodin. Njemu slava i vlast u vijeke vjekova. (Lk 24, 34; usp. Otk 1, 6)

 Uskrs_2018.png

Veliki petak je put u uskrsnuće, jer je to put ljubavi. Križ je ključ za ulazak u nebesko kraljevstvo, jer je to ključ ljubavi. Veliki petak pripada vremenu, uskrsnuće je vječnost. Na to bismo morali misliti i na svojim životnim križnim putovima. Predanjem u volju Božju prihvaća se put križa da bi se stiglo u slavno uskrsnuće. To priznajemo i vjerujemo kada kažemo: Sretan Uskrs!

Činjenica Kristova uskrsnuća znači da sve u našem životu poprima drugi smisao. Svaka bolest, trpljenje, osamljenost, odbačenost, duhovna ili materijalna bijeda u Kristu prije svega mogu postati bogatstvo jer je Bog pokazao svoju svemoć, pobijedio smrt, trpljenje i sotonu po svojoj poniznosti na križu.

Bog može i u tvome životu pokazati svoju svemoć. Potrebno je samo jedno: pouzdanje, vjera da je grob prazan. Gospodine, umnoži nam vjeru u svoje uskrsnuće, u svoju prisutnost i ljubav, u svoju svemoć koja mijenja svaku našu slabost i tamu u pobjedu i svjetlost.

Svima želimo sretan i blagoslovljen Uskrs, i neka vas uvijek prati radost Uskrsloga!
 
To vam mole i žele:
Vjekoslav Meštrić, župnik
Ivan Buhin, umirovljeni sveć.
mons. Franjo Prstec, umirovljeni sveć.
Mario Kaniški, pastoralni suradnik
Berislav Vrljić, trajni đakon
Sestre Služavke Malog Isusa:
s. Leopolda i s. Imakulata 
Objavljeno: 1.4.2018. IPovratak
Božja riječ

ROĐENJE SVETOG IVANA KRSTITELJA

Elizabeti se navršilo vrijeme da rodi. I porodi sina. Kad su njezini susjedi i rođaci čuli da joj Gospodin obilno iskaza dobrotu, radovahu se s njome. Osmoga se dana okupe da obrežu dječaka. Htjedoše ga prozvati imenom njegova oca – Zaharija, no mati se njegova usprotivi: »Nipošto, nego zvat će se Ivan!« Rekoše joj na to: »Ta nikoga nema od tvoje rodbine koji bi se tako zvao.« Tada znakovima upitaju oca kojim ga imenom želi prozvati. On zaiska pločicu i napisa »Ivan mu je ime!« Svi se začude, a njemu se umah otvoriše usta i jezik te progovori blagoslivljajući Boga. Strah obuze sve njihove susjede, a po svem su se Gorju judejskom razglašavali svi ti događaji. I koji su god čuli, razmišljahu o tome pitajući se: »Što li će biti od ovoga djeteta?« Uistinu, ruka Gospodnja bijaše s njime.Dječak je međutim rastao i duhom jačao. Boravio je u pustinji sve do dana svoga javnog nastupa pred Izraelom. Lk 1, 57-66.80
Raspored misa

NEDJELJA

07:30h jutarnja misa
09:30h dječja misa
11:00h župna misa
12:30h misa za mlade
18:30h večernja misa

RADNI DAN

07:30h - jutarnja misa
18:30h - večernja misa

Kontakt
  • ŽUPNI URED

  • ŽUPNIK: Vjekoslav Meštrić

  •  
  • R.V. uto-pet 9-11, 17-19
  • Tel 01/ 3732 - 729
  • Fax 01/ 3732 - 729
  • Mob 098/ 469 - 166
  • Adr. Stenjevec 9
  • E-mail gospastenjevecka@inet.hr
Copyright © Gospa Stenjevečka 2009. Sva prava pridržana. Design by Endora