Anketa
Moj najdraži hrvatski svetac je
 
10%
 
10%
 
72%
 
8%
SRETAN I BLAGOSLOVLJEN BOŽIĆ TE USPJEŠNA NOVA 2020!

Čestitka:

SRETAN-I-BLAGOSLOVLJEN-BOZIC-(1).png  

„I Riječ tijelom postade i nastani se među nama i vidjesmo slavu njegovu – slavu koju ima kao Jedinorođenac od Oca – pun milosti i istine.“ (Iv 1,14)

Mi župljani s posebnom radošću i zahvalnošću u godini jubileja, o 685. godišnjici postojanja naše župe, slavimo otajstvo Božića.

Božić je dan u kojem na poseban način moramo pjevati o vjernoj i vječnoj ljubavi Boga, koji nam je darovao veliki dar: svoga Sina, koji je došao da nas izmiri s Bogom, s nama samima, s našom poviješću, s bližnjima i sa stvorenjem.

U Božiću je zasjalo čovjekoljublje našega Boga. Božić je objava da je svaki čovjek ljubljen od Boga. Božja ljubav zahvaća sve ljude, svako ljudsko biće. Svi smo prihvaćeni i ljubljeni od Boga, svatko od nas. Ta jednostavna i duboka spoznaja daje posebno usmjerenje i smisao našem životu, jer znamo da nas Bog neizmjerno ljubi. Budi svjestan: Bog te ljubi! To je Božić.

Neka novorođeni Isus Krist vama, dragi vjernici, čitatelji, prijatelji i dobročinitelji, udijeli svoje darove ljubavi i mira!

SRETAN VAM BOŽIĆ, A BLAGOSLOV BOŽJI PRATIO VAS KROZ 2020. GODINU!

To vam mole i žele:                                         

preč. Vjekoslav Meštrić, župnik

vlč. Matija Novački, župni vikar

preč. Ivan Buhin, umirovljeni sveć.

mons. Franjo Prstec, umirovljeni sveć.

Berislav Vrljić, trajni đakon

Sestre Služavke Malog Isusa: s. Leopolda, s. Imakulata i s. Bernardica

Objavljeno: 25.12.2019. IPovratak
Božja riječ

MISA VEČERE GOSPODNJE - VELIKI ČETVRTAK

Bijaše pred blagdan Pashe. Isus je znao da je došao njegov čas da prijeđe s ovoga svijeta Ocu, budući da je ljubio svoje, one u svijetu, do kraja ih je ljubio. I za večerom je đavao već bio ubacio u srce Judi Šimuna Iškariotskoga da ga izda. A Isus je znao da mu je Otac sve predao u ruke i da je od Boga izišao te da k Bogu ide pa usta od večere, odloži ­haljine, uze ubrus i opasa se. Nalije zatim vodu u pra­onik i počne učenicima prati noge i otirati ih ubrusom kojim je bio opasan. Dođe tako do Šimuna Petra. A on će mu: »Gospodine! Zar ti da meni pereš noge?« Odgovori mu Isus: »Što ja činim, ti sada ne znaš, ali shvatit ćeš poslije.« Reče mu Petar: »Nećeš mi prati nogu nikada!« Isus mu odvrati: »Ako te ne operem, nećeš imati dijela sa mnom.« Nato će mu Šimun Petar: »Gospodine, onda ne samo noge, nego i ruke i glavu!« Kaže mu Isus: »Tko je okupan, ne treba drugo da opere nego noge – i sav je čist! I vi ste čisti, ali ne svi!« Jer znao je tko će ga izdati. Stoga je i rekao: »Niste svi čisti.« Kad im dakle opra noge, uze svoje halji­­ne, opet sjede i reče im: »Razumijete li što sam vam učinio? Vi me zovete Učiteljem i Gospodinom. Pravo velite jer to i jesam! Ako dakle ja – Gospodin i Učitelj – vama oprah noge, treba da i vi jedni drugima perete noge. Primjer sam vam dao da i vi činite kao što ja vama učinih.« Iv 13, 1-15
Raspored misa

NEDJELJA

07:30h jutarnja misa
09:30h dječja misa

11:00h župna misa
12:30h misa za mlade
18:30h večernja misa

RADNI DAN

07:30h - jutarnja misa
18:30h - večernja misa

Kontakt
  • ŽUPNI URED

  • ŽUPNIK: Vjekoslav Meštrić

  •  
  • R.V. uto-pet 9-11, 17-19
  •  
  • Tel 01/ 3732 - 729
  • Fax 01/ 3732 - 729
  • Mob 098/ 469 - 166
  • Adr. Stenjevec 9
  • E-mail gospastenjevecka@inet.hr
Copyright © Gospa Stenjevečka 2009. Sva prava pridržana. Design by Endora