Anketa
Moj najdraži hrvatski svetac je
 
10%
 
9%
 
73%
 
8%
SRETAN I BLAGOSLOVLJEN BOŽIĆ TE USPJEŠNA NOVA 2020!

Čestitka:

SRETAN-I-BLAGOSLOVLJEN-BOZIC-(1).png  

„I Riječ tijelom postade i nastani se među nama i vidjesmo slavu njegovu – slavu koju ima kao Jedinorođenac od Oca – pun milosti i istine.“ (Iv 1,14)

Mi župljani s posebnom radošću i zahvalnošću u godini jubileja, o 685. godišnjici postojanja naše župe, slavimo otajstvo Božića.

Božić je dan u kojem na poseban način moramo pjevati o vjernoj i vječnoj ljubavi Boga, koji nam je darovao veliki dar: svoga Sina, koji je došao da nas izmiri s Bogom, s nama samima, s našom poviješću, s bližnjima i sa stvorenjem.

U Božiću je zasjalo čovjekoljublje našega Boga. Božić je objava da je svaki čovjek ljubljen od Boga. Božja ljubav zahvaća sve ljude, svako ljudsko biće. Svi smo prihvaćeni i ljubljeni od Boga, svatko od nas. Ta jednostavna i duboka spoznaja daje posebno usmjerenje i smisao našem životu, jer znamo da nas Bog neizmjerno ljubi. Budi svjestan: Bog te ljubi! To je Božić.

Neka novorođeni Isus Krist vama, dragi vjernici, čitatelji, prijatelji i dobročinitelji, udijeli svoje darove ljubavi i mira!

SRETAN VAM BOŽIĆ, A BLAGOSLOV BOŽJI PRATIO VAS KROZ 2020. GODINU!

To vam mole i žele:                                         

preč. Vjekoslav Meštrić, župnik

vlč. Matija Novački, župni vikar

preč. Ivan Buhin, umirovljeni sveć.

mons. Franjo Prstec, umirovljeni sveć.

Berislav Vrljić, trajni đakon

Sestre Služavke Malog Isusa: s. Leopolda, s. Imakulata i s. Bernardica

Objavljeno: 25.12.2019. IPovratak
Božja riječ

7.NEDJELJA KROZ GODINU

U ono vrijeme: Reče Isus svojim učenicima: »Čuli ste da je rečeno: Oko za oko, zub za zub! A ja vam kažem: Ne opirite se Zlomu! Naprotiv, pljusne li te tko po desnom obrazu, okreni mu i drugi. Onomu tko bi se htio s tobom parničiti da bi se domogao tvoje donje haljine prepusti i gornju. Ako te tko prisili jednu milju, pođi s njim dvije. Tko od tebe što zaište, podaj mu! I ne okreni se od onoga koji hoće da mu pozajmiš. Čuli ste da je rečeno: Ljubi svoga bližnjega, a mrzi neprijatelja. A ja vam kažem: Ljubite neprijatelje, molite za one koji vas progone da budete sinovi svoga Oca koji je na nebesima, jer on daje da sunce njegovo izlazi nad zlima i dobrima i da kiša pada pravednicima i nepravednicima. Jer ako ljubite one koji vas ljube, kakva li vam plaća? Zar to isto ne čine i carinici? I ako pozdravljate samo braću, što osobito činite? Zar to isto ne čine i pogani? Budite dakle savršeni kao što je savršen Otac vaš nebeski!« Mt 5, 38-48
Raspored misa

NEDJELJA

07:30h jutarnja misa
09:30h dječja misa

11:00h župna misa
12:30h misa za mlade
18:30h večernja misa

RADNI DAN

06:00h - misa zornica
18:30h - večernja misa

Kontakt
  • ŽUPNI URED

  • ŽUPNIK: Vjekoslav Meštrić

  •  
  • R.V. uto-pet 9-11, 17-19
  •  
  • Tel 01/ 3732 - 729
  • Fax 01/ 3732 - 729
  • Mob 098/ 469 - 166
  • Adr. Stenjevec 9
  • E-mail gospastenjevecka@inet.hr
Copyright © Gospa Stenjevečka 2009. Sva prava pridržana. Design by Endora