Anketa
Najdraža molitva mi je
 
40%
 
15%
 
5%
 
40%
ŠIME STRIKOMAN SNIMIO MILENIJSKE FOTOGRAFIJE U BOSANSKOM GRAHOVU

Uz proslavu sv. Ilije, nebeskog zaštitnika župe Bosansko Grahovo, Strikoman je snimio dvije milenijske fotografije, jednu u selu Korita a drugu u Obljaju.

48352.jpg

Poznati hrvatski snimatelj Šime Strikoman sudjelovao je 21. srpnja na kulturno-vjerskoj manifestaciji „Dani sv. Ilije" koja se u Bosanskom Grahovu održala proteklih dana u povodu proslave patrona župe sv. Ilije proroka.

On je najprije u selu Korita nadomak Grahova snimio svoju 635. milenijsku fotografiju ispred kapele sv. Jeronima zajedno s vjernicima koji su toga dana došli na pjesničku večer u čast svećenika mučenika don Jurja Gospodnetića.

Na proslavi sv. Ilije, nebeskog zaštitnika župe Bosansko Grahovo, Strikoman je iz vatrogasne korpe, s visine od 25 metara snimio svoju 636. milenijsku fotografiju na kojoj se vidi župna crkva sv. Ilije u Obljaju i obrisi sv. Ilije s gavranom u ruci koje su, po Strikomanovoj zamisli napravili svi nazočni vjernici nakon misnog slavlja. Snimatelj je za ovu instalaciju našao nadahnuće u umjetničkoj slici - djelo akademskog slikara Svetislava Cvetkovića iz Širokog Brijega - koja se nalazi u župnoj crkvi u Obljaju a koja prikazuje sv. Iliju s gavranom u ruci.

U dogovoru s organizatorima dočeka hrvatskog izbornika Zlatka Dalića, u utorak će Strikoman napraviti milenijsku fotografiju i na stadionu Zgona u Livnu s tisućama ljudi koji će toga pozdraviti, za nas „zlatnog", hrvatskog nogometnog izbornika Dalića.

Izvor: ika.hr
Foto: ika.hr
Objavljeno: 22.7.2018. IPovratak
Božja riječ

20.NEDJELJA KROZ GODINU

U ono vrijeme: Reče Isus mnoštvu: »Ja sam kruh živi koji je s neba sišao. Tko bude jeo od ovoga kruha, živjet će uvijeke. Kruh koji ću ja dati tijelo je moje – za život svijeta.« Židovi se nato među sobom prepirahu: »Kako nam ovaj može dati tijelo svoje za jelo?« Reče im stoga Isus: »Zaista, zaista, kažem vam: ako ne jedete tijela Sina Čovječjega i ne pijete krvi njegove, nemate života u sebi! Tko blaguje tijelo moje i pije krv ­moju, ima život vječni; i ja ću ga uskrisiti u posljednji dan. Tijelo je moje jelo istinsko, krv je moja piće istinsko. Tko jede moje tijelo i pije moju krv, u meni ostaje i ja u njemu. Kao što je mene poslao živi Otac i ja živim po Ocu, tako i onaj koji mene blaguje živjet će po meni. Ovo je kruh koji je s neba sišao, ne kao onaj koji jedoše očevi i pomriješe. Tko jede ovaj kruh, živjet će uvijeke.« Iv 6, 51-58
Raspored misa

NEDJELJA
(srpanj i kolovoz)

07:30h
09:30h
18:30h

RADNI DAN

07:30h - jutarnja misa
18:30h - večernja misa

Kontakt
 • ŽUPNI URED

 • ŽUPNIK: Vjekoslav Meštrić

 •  
 • LJETNO RADNO VRIJEME

 • R.V. uto–pet, 16:30–18:00h
 •  
 • Tel 01/ 3732 - 729
 • Fax 01/ 3732 - 729
 • Mob 098/ 469 - 166
 • Adr. Stenjevec 9
 • E-mail gospastenjevecka@inet.hr
Copyright © Gospa Stenjevečka 2009. Sva prava pridržana. Design by Endora