Anketa
Najdraža molitva mi je
 
38%
 
16%
 
5%
 
41%
ŠIME STRIKOMAN SNIMIO MILENIJSKE FOTOGRAFIJE U BOSANSKOM GRAHOVU

Uz proslavu sv. Ilije, nebeskog zaštitnika župe Bosansko Grahovo, Strikoman je snimio dvije milenijske fotografije, jednu u selu Korita a drugu u Obljaju.

48352.jpg

Poznati hrvatski snimatelj Šime Strikoman sudjelovao je 21. srpnja na kulturno-vjerskoj manifestaciji „Dani sv. Ilije" koja se u Bosanskom Grahovu održala proteklih dana u povodu proslave patrona župe sv. Ilije proroka.

On je najprije u selu Korita nadomak Grahova snimio svoju 635. milenijsku fotografiju ispred kapele sv. Jeronima zajedno s vjernicima koji su toga dana došli na pjesničku večer u čast svećenika mučenika don Jurja Gospodnetića.

Na proslavi sv. Ilije, nebeskog zaštitnika župe Bosansko Grahovo, Strikoman je iz vatrogasne korpe, s visine od 25 metara snimio svoju 636. milenijsku fotografiju na kojoj se vidi župna crkva sv. Ilije u Obljaju i obrisi sv. Ilije s gavranom u ruci koje su, po Strikomanovoj zamisli napravili svi nazočni vjernici nakon misnog slavlja. Snimatelj je za ovu instalaciju našao nadahnuće u umjetničkoj slici - djelo akademskog slikara Svetislava Cvetkovića iz Širokog Brijega - koja se nalazi u župnoj crkvi u Obljaju a koja prikazuje sv. Iliju s gavranom u ruci.

U dogovoru s organizatorima dočeka hrvatskog izbornika Zlatka Dalića, u utorak će Strikoman napraviti milenijsku fotografiju i na stadionu Zgona u Livnu s tisućama ljudi koji će toga pozdraviti, za nas „zlatnog", hrvatskog nogometnog izbornika Dalića.

Izvor: ika.hr
Foto: ika.hr
Objavljeno: 22.7.2018. IPovratak
Božja riječ

29.NEDJELJA KROZ GODINU

Pristupe Isusu Jakov i Ivan, sinovi Zebedejevi, govoreći mu: »Učitelju, htjeli bismo da nam učiniš što te zaištemo.« A on će im: »Što hoćete da vam učinim?« Oni mu rekoše: »Daj nam da ti u slavi tvojoj sjednemo jedan zdesna, a drugi slijeva.« A Isus im reče: »Ne znate što ištete. Možete li piti čašu koju ja pijem, ili krstiti se krstom kojim se ja krstim?« Oni mu rekoše: »Možemo.« A Isus će im: »Čašu koju ja pijem pit ćete i krstom kojim se ja krstim bit ćete kršteni, ali sjesti meni zdesna ili slijeva nisam ja vlastan dati – to je onih kojima je pripravljeno.« Kad su to čula ostala desetorica, počeše se gnjeviti na Jakova i Ivana. Zato ih Isus dozva i reče im: »Znate da oni koji se ­smatraju vladarima gospoduju svojim narodima i velikaši njihovi drže ih pod vlašću. Nije ­tako među vama! Naprotiv, tko hoće da među vama bude najveći, neka vam bude poslu­žitelj! I tko hoće da među vama bude prvi, neka bude svima sluga. Jer ni Sin ­Čovječji nije došao da bude služen, nego da služi i život svoj dade kao otkupninu za mnoge.« Mk 10, 35-45
Raspored misa

NEDJELJA

07:30h jutarnja misa
09:30h dječja misa
11:00h župna misa
12:30h misa za mlade
18:30h večernja misa

RADNI DAN

07:30h - jutarnja misa
18:30h - večernja misa

Kontakt
  • ŽUPNI URED

  • ŽUPNIK: Vjekoslav Meštrić

  •  
  • R.V. uto-pet 9-11, 17-19
  • Tel 01/ 3732 - 729
  • Fax 01/ 3732 - 729
  • Mob 098/ 469 - 166
  • Adr. Stenjevec 9
  • E-mail gospastenjevecka@inet.hr
Copyright © Gospa Stenjevečka 2009. Sva prava pridržana. Design by Endora