Anketa
Najdraža molitva mi je
 
37%
 
17%
 
4%
 
42%
PROSLAVA ŽUPNOG BLAGDANA VELIKE GOSPE

Pred mnoštvom okupljenog naroda u zagrebačkom naselju Stenjevec, svečano misno slavlje povodom župnog blagdana Uznesenja Blažene Djevice Marije – Velika Gospa u 11h predvodio je mons. Mile Bogović, gospićko-senjski biskup u miru.

20170815_110600.jpg

U uvodu u misno slavlje mons. Mile Bogović zahvalio se župniku preč. Vjekoslavu Meštriću što mu je omogućio da pred ovakvim jednim veličanstvenim skupom predvodi ovo svečano misno slavlje. Također, mons. Mile pozdravio je okupljene proštenjare koji su se danas okupili na ovom mjestu koje je već stoljećima mjesto gdje se dijele oprosti. Upitao je nazočne ima li netko među vama kojem to nije potrebno. Bilo bi loše kada bi se netko tako osjećao, kao da nikada ne griješi i da mu nikada nije potreban oprost. Stoga pokajmo se i zatražimo oprost naših grijeha.

20170815_110816.jpg

Na početku svoje homilije mons. Mile pozdravio je sve one koji danas hodočaste iz gospićko-senjske biskupije te nastavio osvrnuvši se na evanđelje kako Marija veliča Gospodina, to je znak i njezine veličine. Znati drugoga veličati, to je znak veličine. Kada Elizabeta veliča Mariju i ona to obrazlaže time što je povjerovala u Boga: „Blažena ti jer si povjerovala da će ti se dogoditi ono što je Gospodin rekao“. Bog je uvijek temelj svakog veličanja. Opasno je kada čovjek sam sebe postavi na to mjesto i traži hvalu od drugih ili kada drugi kažu, evo ovoga je potrebno sada veličati. 

20170815_112740.jpg

Danas su mnogi hrvatski hodočasnici krenuli u prirodu, u brda, mi smo također danas krenuli ovamo u Stenjevec jer je ovdje Gospin park i tu je priroda itekako prisutna. U prirodi čovjek vidi kako iz sitnog zrnca – sjemena, naraste veliko stablo. Već u tom malom sitnom zrncu je isprojektirano cijelo stablo – svaka grana, svaki list, svaki plod, i ne samo za jednu godinu nego za niz godina. S pravom neki vide u udaljavanju od prirode također i krizu današnjega vremena…

Na kraju svete mise župnik preč. Vjekoslav Meštrić blagoslovio je nabožne predmete nakon čega smo izmolili zavjetnu molitvu Gospi Stenjevečkoj.

20170815_123239.jpg

AUTOR: Neven Škrlec
FOTO: Neven Škrlec
Objavljeno: 16.8.2017. IPovratak
Božja riječ

ROĐENJE SVETOG IVANA KRSTITELJA

Elizabeti se navršilo vrijeme da rodi. I porodi sina. Kad su njezini susjedi i rođaci čuli da joj Gospodin obilno iskaza dobrotu, radovahu se s njome. Osmoga se dana okupe da obrežu dječaka. Htjedoše ga prozvati imenom njegova oca – Zaharija, no mati se njegova usprotivi: »Nipošto, nego zvat će se Ivan!« Rekoše joj na to: »Ta nikoga nema od tvoje rodbine koji bi se tako zvao.« Tada znakovima upitaju oca kojim ga imenom želi prozvati. On zaiska pločicu i napisa »Ivan mu je ime!« Svi se začude, a njemu se umah otvoriše usta i jezik te progovori blagoslivljajući Boga. Strah obuze sve njihove susjede, a po svem su se Gorju judejskom razglašavali svi ti događaji. I koji su god čuli, razmišljahu o tome pitajući se: »Što li će biti od ovoga djeteta?« Uistinu, ruka Gospodnja bijaše s njime.Dječak je međutim rastao i duhom jačao. Boravio je u pustinji sve do dana svoga javnog nastupa pred Izraelom. Lk 1, 57-66.80
Raspored misa

NEDJELJA

07:30h jutarnja misa
09:30h dječja misa
11:00h župna misa
12:30h misa za mlade
18:30h večernja misa

RADNI DAN

07:30h - jutarnja misa
18:30h - večernja misa

Kontakt
  • ŽUPNI URED

  • ŽUPNIK: Vjekoslav Meštrić

  •  
  • R.V. uto-pet 9-11, 17-19
  • Tel 01/ 3732 - 729
  • Fax 01/ 3732 - 729
  • Mob 098/ 469 - 166
  • Adr. Stenjevec 9
  • E-mail gospastenjevecka@inet.hr
Copyright © Gospa Stenjevečka 2009. Sva prava pridržana. Design by Endora