Anketa
Najdraža molitva mi je
 
38%
 
16%
 
5%
 
41%
PROSLAVA BLAGDANA VELIKE GOSPE!

Pred mnoštvom okupljenog naroda u zagrebačkom naselju Stenjevec, svečano misno slavlje povodom župnog blagdana Uznesenja Blažene Djevice Marije – Velika Gospa u 11h predvodio je mons. JOSIP KUHTIĆ, kanonik i rektor katedrale.

20180815_110251.jpg

„Marija sjaji poput sunca, ona nam sjaji i u našoj duši i u našem tijelu. Jer u svom životu ostvarila je Marija izvornu ljepotu slike Božje“ započeo je u uvodu u misno slavlje mons. Josip Kuhtić.

20180815_110414.jpg

Na početku svoje homilije mons. Josip uz pozdrave upućene svim hodočasnicima rekao je kako žena u našoj kršćanskoj vjeri igra jednu veliku i značajnu ulogu – važnu ulogu. Marija nije samo žena, nego Marija je i majka. Bog nam jasno govori i pokazuje koliko je cijenio vrijednost žene, majke. Upravo u ovim vremenima majka postaje sve manje cjenjena, sve manje djevojaka želi biti majkama, i na taj način se danas ruši ljestvica vrijednosti koja je tisućljećima postojala.

Spomendan Uznesenja Blažene Djevice Marije poticaj nam je da se po uzoru na Blaženu Djevicu Mariju pokažemo velikima. Ona je primjer kako se od neznatne službenice postaje Velika Gospa. Upravo danas smo pozvani ugledati se u Mariju, u njezino da, njezinu spremnost na ispunjenje Božjega plana i ljubavi čiji je vrhunac otajstvo Uznesenja – kazao je mons. Josip.

20180815_111112-(1).jpg

Na kraju svoje homilije mons. Josip istaknuo je kako u simbolima kruha i vina na oltar donosimo naše molitve, naše čežnje, našu ljubav, naša pitanja, naše zahvalnosti, ali donosimo i naše patnje, poteškoće i žrtve. Molimo stoga Gospodina da ih pretvori u samoga sebe, da onda s Isusom Kristom kao novi ljudi, novi kršćani krenemo tamo gdje nas Gospodin šalje. Molimo Marijin moćni zagovor i neka nas ona prati na našem životnom putu!

Na kraju svete mise župnik preč. Vjekoslav Meštrić blagoslovio je nabožne predmete, zbor je otpjevao himan Gospi Stenjevečkoj te smo izmolili zavjetnu molitvu Gospi Stenjevečkoj.

AUTOR: Neven Škrlec
FOTO: Neven Škrlec
Objavljeno: 16.8.2018. IPovratak
Božja riječ

33.NEDJELJA KROZ GODINU

Reče Isus svojim učenicima: »U one dane, nakon velike nevolje, sunce će pomrčati i mjesec neće više svijetljeti, a zvijezde će s neba padati i sile će se nebeske poljuljati. Tada će ugledati Sina Čovječjega gdje dolazi na oblacima s velikom moći i slavom. I razaslat će anđele i sabrati svoje izabranike s četiri vjetra, s kraja zemlje do na kraj neba. A od smokve se naučite prispodobi! Kad joj grana već omekša i lišće potjera, znate: ljeto je blizu. Tako i vi kad vidite da se to zbiva, znajte: blizu je, na vratima! Zaista, kažem vam, ne, neće uminuti naraštaj ovaj dok se sve to ne zbude. Nebo će i zemlja uminuti, ali riječi moje ne, neće uminuti. A o onom danu i času nitko ne zna, pa ni anđeli na nebu, ni Sin, nego samo Otac.« Mk 13, 24-32
Raspored misa

NEDJELJA

07:30h jutarnja misa
09:30h dječja misa
11:00h župna misa
12:30h misa za mlade
18:30h večernja misa

RADNI DAN

07:30h - jutarnja misa
18:30h - večernja misa

Kontakt
  • ŽUPNI URED

  • ŽUPNIK: Vjekoslav Meštrić

  •  
  • R.V. uto-pet 9-11, 17-19
  • Tel 01/ 3732 - 729
  • Fax 01/ 3732 - 729
  • Mob 098/ 469 - 166
  • Adr. Stenjevec 9
  • E-mail gospastenjevecka@inet.hr
Copyright © Gospa Stenjevečka 2009. Sva prava pridržana. Design by Endora