Anketa
Najdraža molitva mi je
 
38%
 
15%
 
5%
 
42%
PREDSTAVLJEN NOVI POVJERENIK ZA VJERNIKE LAIKE U ZAGREBAČKOJ NADBISKUPIJI

Nakon zajedničke svete mise u 18 sati u zagrebačkoj katedrali, u utorak 30. listopada 2018. godine, u Nadbiskupijskom pastoralnom institutu predstavljen je novi povjerenik za vjernike laike u Zagrebačkoj nadbiskupiji vlč. Boris Jozić.

IMG_1891.jpg

Nakon zajedničke svete mise u 18 sati u zagrebačkoj katedrali, u utorak 30. listopada 2018. godine, u Nadbiskupijskom pastoralnom institutu predstavljen je novi povjerenik za vjernike laike u Zagrebačkoj nadbiskupiji vlč. Boris Jozić.

Predstavljanje je započelo obraćanjem preč. Marka Kovača, biskupskog vikara za pastoral, koji je pročitao Dekret samog imenovanja u kojem se vidi da će povjerenik biti ponajviše upućen vjerničkim društvima, zajednicama i pokretima.

Zadaća je povjerenika da potiče i podupire vjernike laike kako bi na sebi svojstven način sudjelovali u životu i poslanju Crkve, a napose kako bi evanđeoskim duhom prožimali poredak vremenitih stvari.

IMG_9769.jpg

Novi povjerenik se okupljenim članovima vjerničkih društava, pokreta i zajednica, kanonski priznatima od strane crkvene vlasti, obratio predavanjem na temu „Duh nas poziva na zajedništvo“, koristeći se raznim crkvenim dokumentima, kao što su Iuvenescit ecclesiaChristifideles laici, i razne poruke pape Franje koje je upućivao vjernicima laicima.

Zajednički zaključak jest kako poslanje vjernika laika u današnjem svijetu može krenuti od pitanja kako buditi nadu u ovom opterećenom svijetu i pokazati ljepotu radosne vijesti koju je donio Isus Krist.

Nakon predavanja razvila se kratka rasprava u kojoj se pokazala potreba za međusobnim upoznavanjem, pa je pred novog povjerenika stavljena zadaća da obiđe i upozna sva vjernička društva pokrete i zajednice, a od njih je zamoljeno da budu otvorena srca i da ga prate svojim molitvama.

Izvor: zg-nadbiskupija.hr
Foto: zg-nadbiskupija.hr
Objavljeno: 1.11.2018. IPovratak
Božja riječ

2.NEDJELJA KROZ GODINU

Bijaše svadba u Kani Galilejskoj. Bila ondje Isusova majka. Na svadbu bijaše pozvan i Isus i njegovi učenici. Kad ponesta vina, Isusu će njegova majka: »Vina nemaju.« Kaže joj Isus: »Ženo, što ja imam s tobom? Još nije došao moj čas!« Nato će njegova mati poslužiteljima: »Što god vam rekne, učinite!« A bijaše ondje Židovima za čišćenje šest kamenih posuda od po dvije do tri mjere. Kaže Isus poslužiteljima: »Napunite posude vodom!« I napune ih do vrha. Tada im reče: »Zagrabite sada i nosite ravnatelju stola.« Oni odnesu. Kad okusi vodu što posta vinom, a nije znao odakle je – znale su sluge koje zagrabiše vodu – ravnatelj stola pozove zaručnika i kaže mu: »Svaki čovjek stavlja na stol najprije dobro vino, a kad se ponapiju, gore. Ti si čuvao dobro vino sve do sada.« Tako, u Kani Galilejskoj, učini Isus prvo znamenje i objavi svoju slavu te povjerovaše u njega njegovi učenici. Nakon toga siđe sa svojom majkom, s braćom i sa svojim učenicima u Kafarnaum. Ondje ostadoše nekoliko dana. Iv 2, 1-12
Raspored misa

NEDJELJA

07:30h jutarnja misa
09:30h dječja misa
11:00h župna misa
12:30h misa za mlade
18:30h večernja misa

RADNI DAN

07:30h - jutarnja misa
18:30h - večernja misa

Kontakt
  • ŽUPNI URED

  • ŽUPNIK: Vjekoslav Meštrić

  •  
  • R.V. uto-pet 9-11, 17-19
  • Tel 01/ 3732 - 729
  • Fax 01/ 3732 - 729
  • Mob 098/ 469 - 166
  • Adr. Stenjevec 9
  • E-mail gospastenjevecka@inet.hr
Copyright © Gospa Stenjevečka 2009. Sva prava pridržana. Design by Endora