Anketa
Najdraža molitva mi je
 
38%
 
16%
 
5%
 
41%
PREDSTAVLJEN NOVI POVJERENIK ZA VJERNIKE LAIKE U ZAGREBAČKOJ NADBISKUPIJI

Nakon zajedničke svete mise u 18 sati u zagrebačkoj katedrali, u utorak 30. listopada 2018. godine, u Nadbiskupijskom pastoralnom institutu predstavljen je novi povjerenik za vjernike laike u Zagrebačkoj nadbiskupiji vlč. Boris Jozić.

IMG_1891.jpg

Nakon zajedničke svete mise u 18 sati u zagrebačkoj katedrali, u utorak 30. listopada 2018. godine, u Nadbiskupijskom pastoralnom institutu predstavljen je novi povjerenik za vjernike laike u Zagrebačkoj nadbiskupiji vlč. Boris Jozić.

Predstavljanje je započelo obraćanjem preč. Marka Kovača, biskupskog vikara za pastoral, koji je pročitao Dekret samog imenovanja u kojem se vidi da će povjerenik biti ponajviše upućen vjerničkim društvima, zajednicama i pokretima.

Zadaća je povjerenika da potiče i podupire vjernike laike kako bi na sebi svojstven način sudjelovali u životu i poslanju Crkve, a napose kako bi evanđeoskim duhom prožimali poredak vremenitih stvari.

IMG_9769.jpg

Novi povjerenik se okupljenim članovima vjerničkih društava, pokreta i zajednica, kanonski priznatima od strane crkvene vlasti, obratio predavanjem na temu „Duh nas poziva na zajedništvo“, koristeći se raznim crkvenim dokumentima, kao što su Iuvenescit ecclesiaChristifideles laici, i razne poruke pape Franje koje je upućivao vjernicima laicima.

Zajednički zaključak jest kako poslanje vjernika laika u današnjem svijetu može krenuti od pitanja kako buditi nadu u ovom opterećenom svijetu i pokazati ljepotu radosne vijesti koju je donio Isus Krist.

Nakon predavanja razvila se kratka rasprava u kojoj se pokazala potreba za međusobnim upoznavanjem, pa je pred novog povjerenika stavljena zadaća da obiđe i upozna sva vjernička društva pokrete i zajednice, a od njih je zamoljeno da budu otvorena srca i da ga prate svojim molitvama.

Izvor: zg-nadbiskupija.hr
Foto: zg-nadbiskupija.hr
Objavljeno: 1.11.2018. IPovratak
Božja riječ

33.NEDJELJA KROZ GODINU

Reče Isus svojim učenicima: »U one dane, nakon velike nevolje, sunce će pomrčati i mjesec neće više svijetljeti, a zvijezde će s neba padati i sile će se nebeske poljuljati. Tada će ugledati Sina Čovječjega gdje dolazi na oblacima s velikom moći i slavom. I razaslat će anđele i sabrati svoje izabranike s četiri vjetra, s kraja zemlje do na kraj neba. A od smokve se naučite prispodobi! Kad joj grana već omekša i lišće potjera, znate: ljeto je blizu. Tako i vi kad vidite da se to zbiva, znajte: blizu je, na vratima! Zaista, kažem vam, ne, neće uminuti naraštaj ovaj dok se sve to ne zbude. Nebo će i zemlja uminuti, ali riječi moje ne, neće uminuti. A o onom danu i času nitko ne zna, pa ni anđeli na nebu, ni Sin, nego samo Otac.« Mk 13, 24-32
Raspored misa

NEDJELJA

07:30h jutarnja misa
09:30h dječja misa
11:00h župna misa
12:30h misa za mlade
18:30h večernja misa

RADNI DAN

07:30h - jutarnja misa
18:30h - večernja misa

Kontakt
  • ŽUPNI URED

  • ŽUPNIK: Vjekoslav Meštrić

  •  
  • R.V. uto-pet 9-11, 17-19
  • Tel 01/ 3732 - 729
  • Fax 01/ 3732 - 729
  • Mob 098/ 469 - 166
  • Adr. Stenjevec 9
  • E-mail gospastenjevecka@inet.hr
Copyright © Gospa Stenjevečka 2009. Sva prava pridržana. Design by Endora