Anketa
Moj najdraži hrvatski svetac je
 
10%
 
10%
 
73%
 
7%
POZIV U ORATORIJ!

Ideji Ortorija u Stenjevcu prethodio je Ljetni oratorij u Podsusedu u kojem je naša dugogodišnja ministrantica Patricia Gojani sudjelovala kao animatorica. U kratkom razgovoru pokušala nam je objasniti što je to oratorij te što nas očekuje iduće subote u našoj župi.

collage.jpg

Patricia, ovo si ljeto sudjelovala na Ljetnom oratoriju unutar salezijanske zajednice. Možes li nam ukratko opisati što je uopće oratorij, tko u njemu sudjeluje i koja mu je primarna uloga?
Kada bismo riječ “Oratorij” preveli na hrvatski jezik, dobili bismo „mjesto molitve“. Don Bosco, svetac i zaštitnik mladih, oratorij je formirao kao mjesto na kojem se mlađim generacijama želi približiti Božja ljubav kroz igru i veselje. U njemu sudjeluju djeca i mladi  koji kroz igru, molitvu, kratke formativne dijelove i sakramente dolaze bliže Bogu I izgrađuju odnos s Njime.
 
Koja je razlika između oratorija i župne kateheze?
Prva razlika koju primjetimo jest trajanje. Oratorij traje više sati, ponekad i nekoliko dana i tjedana, dok je župna kateheza najčešće organizirana kao jednosatni susret. Oratorij nam nudi više mogućnosti pri organizaciji raznovrsnih aktivnosti – uz formativne dijelove tu su i slavlja sv. sakramenata, razne radionice društvenih, umjetničkih i prirodoslovnih tema, glazbene igraonice, kvizovi... Oratorij u svom planu ima igre kao sastavni dio evangelizacije. Puno je razloga zašto oratorij godinama okuplja velik broj djece u župnim zajednicama.
 
Ovo si ljeto sudjelovala u Ljetnom oratoriju u Podsusedu? Kakvi su dojmovi? Možeš li nam opisati jedan dan u Podsusedu?
Prvo bih željela zahvaliti don Mladenu Deliću na pozivu za sudjelovanje na Ljetnom oratoriju u Podsusedu. Bilo je prekrasno provoditi vrijeme s mladima i vidjeti koliko ih čini sretnima ponekad samo jedan osmijeh. Svaki dan u Podsusedu bio je pun aktivnosti. Kroz igru, smijeh i veselje svi smo se međusobno bolje upoznali. Bilo je tu navijanja, raznih igara, ali i molitve i promišljanja. Mladi su imali prilike probati i naučiti nešto novo kroz radionice koje su im bile ponuđene. Svaki je dan bio raznolik, svaki je nosio svoja iznenađenja. Ono što smo svi mogli vidjeti jest kako djeca žele biti bliže Bogu i s Njim provoditi više vremena.
 
Što možemo očekivati u subotu, 21.rujna, u Stenjevcu?
U subotu na oratoriju možete očekivati puno igara, smijeha, radionica te trenutke sabranosti kroz molitvu, sv.misu i sakrament ispovijedi. Tematski ćemo susret povezati s jubilejem kojeg ove godine slavimo te ćemo ponešto naučiti o povijesti Stenjevca ali i njegovoj nebeskoj zaštitnici Mariji. Želimo da naša djeca i njihovi roditelji osjete ljubav prema mladima i brigu za njih. U subotu ćemo dati sve od sebe da donesemo duh Don Boscovog oratorija ovdje u Stenjevec.
 
Možeš li za kraj, u dvije rečenice pozvati roditelje da prijave svoju djecu na oratorij te učenike da nam se u što većem broju pridruže?
Dragi roditelji, ako želite da vaše dijete kroz igru i veselje osjeti Boga u punini, prijavite ga na naš oratorij. Radost zagarantirana! Dragi učenici, dođite na naš oratorij, a mi ćemo veseljem i zabavnim programom ispuniti vaša srca istinskom radošću.
 
Prijaviti se mogu svi učenici 2. do 7.razreda do četvrtka, 19.rujna, u župnom uredu ili preko poveznice: http://bit.ly/OratorijStenjevec2019

Razgovor vodile: Ana Lončarević, Patricia Gojani
Objavljeno: 15.9.2019. IPovratak
Božja riječ

16.NKG

Iznese Isus narodu drugu pri­spodobu: »Kraljevstvo je nebesko kao kad čovjek posije dobro sjeme na svojoj njivi. Dok su njegovi ljudi spavali, dođe njegov neprijatelj, posije posred žita kukolj i ode. Kad usjev uzraste i isklasa, tada se pokaza i kukolj. Sluge pristupe domaćinu pa mu reknu: ‘Gospodaru, nisi li ti dobro sjeme posijao na svojoj njivi? Odakle onda kukolj?’ On im odgovori: ‘Nepri­jatelj čovjek to učini.’ Nato mu sluge kažu: ‘Hoćeš li, dakle, da odemo pa da ga pokupimo?’... Mt 13, 24-43
Raspored misa

NEDJELJA

07:30h
09:30h

18:30h

RADNI DAN

18:30h - večernja misa

Kontakt
 • ŽUPNI URED

 • ŽUPNIK: Vjekoslav Meštrić

 •  
 • LJETNO RADNO VRIJEME

 • R.V. uto–pet, 16:30–18:00h
 •  
 • Tel 01/ 3732 - 729
 • Fax 01/ 3732 - 729
 • Mob 098/ 469 - 166
 • Adr. Stenjevec 9
 • E-mail gospastenjevecka@inet.hr
Copyright © Gospa Stenjevečka 2009. Sva prava pridržana. Design by Endora