Anketa
Moj najdraži hrvatski svetac je
 
10%
 
10%
 
72%
 
8%
POZIV U ORATORIJ!

Ideji Ortorija u Stenjevcu prethodio je Ljetni oratorij u Podsusedu u kojem je naša dugogodišnja ministrantica Patricia Gojani sudjelovala kao animatorica. U kratkom razgovoru pokušala nam je objasniti što je to oratorij te što nas očekuje iduće subote u našoj župi.

collage.jpg

Patricia, ovo si ljeto sudjelovala na Ljetnom oratoriju unutar salezijanske zajednice. Možes li nam ukratko opisati što je uopće oratorij, tko u njemu sudjeluje i koja mu je primarna uloga?
Kada bismo riječ “Oratorij” preveli na hrvatski jezik, dobili bismo „mjesto molitve“. Don Bosco, svetac i zaštitnik mladih, oratorij je formirao kao mjesto na kojem se mlađim generacijama želi približiti Božja ljubav kroz igru i veselje. U njemu sudjeluju djeca i mladi  koji kroz igru, molitvu, kratke formativne dijelove i sakramente dolaze bliže Bogu I izgrađuju odnos s Njime.
 
Koja je razlika između oratorija i župne kateheze?
Prva razlika koju primjetimo jest trajanje. Oratorij traje više sati, ponekad i nekoliko dana i tjedana, dok je župna kateheza najčešće organizirana kao jednosatni susret. Oratorij nam nudi više mogućnosti pri organizaciji raznovrsnih aktivnosti – uz formativne dijelove tu su i slavlja sv. sakramenata, razne radionice društvenih, umjetničkih i prirodoslovnih tema, glazbene igraonice, kvizovi... Oratorij u svom planu ima igre kao sastavni dio evangelizacije. Puno je razloga zašto oratorij godinama okuplja velik broj djece u župnim zajednicama.
 
Ovo si ljeto sudjelovala u Ljetnom oratoriju u Podsusedu? Kakvi su dojmovi? Možeš li nam opisati jedan dan u Podsusedu?
Prvo bih željela zahvaliti don Mladenu Deliću na pozivu za sudjelovanje na Ljetnom oratoriju u Podsusedu. Bilo je prekrasno provoditi vrijeme s mladima i vidjeti koliko ih čini sretnima ponekad samo jedan osmijeh. Svaki dan u Podsusedu bio je pun aktivnosti. Kroz igru, smijeh i veselje svi smo se međusobno bolje upoznali. Bilo je tu navijanja, raznih igara, ali i molitve i promišljanja. Mladi su imali prilike probati i naučiti nešto novo kroz radionice koje su im bile ponuđene. Svaki je dan bio raznolik, svaki je nosio svoja iznenađenja. Ono što smo svi mogli vidjeti jest kako djeca žele biti bliže Bogu i s Njim provoditi više vremena.
 
Što možemo očekivati u subotu, 21.rujna, u Stenjevcu?
U subotu na oratoriju možete očekivati puno igara, smijeha, radionica te trenutke sabranosti kroz molitvu, sv.misu i sakrament ispovijedi. Tematski ćemo susret povezati s jubilejem kojeg ove godine slavimo te ćemo ponešto naučiti o povijesti Stenjevca ali i njegovoj nebeskoj zaštitnici Mariji. Želimo da naša djeca i njihovi roditelji osjete ljubav prema mladima i brigu za njih. U subotu ćemo dati sve od sebe da donesemo duh Don Boscovog oratorija ovdje u Stenjevec.
 
Možeš li za kraj, u dvije rečenice pozvati roditelje da prijave svoju djecu na oratorij te učenike da nam se u što većem broju pridruže?
Dragi roditelji, ako želite da vaše dijete kroz igru i veselje osjeti Boga u punini, prijavite ga na naš oratorij. Radost zagarantirana! Dragi učenici, dođite na naš oratorij, a mi ćemo veseljem i zabavnim programom ispuniti vaša srca istinskom radošću.
 
Prijaviti se mogu svi učenici 2. do 7.razreda do četvrtka, 19.rujna, u župnom uredu ili preko poveznice: http://bit.ly/OratorijStenjevec2019

Razgovor vodile: Ana Lončarević, Patricia Gojani
Objavljeno: 15.9.2019. IPovratak
Božja riječ

2.NEDJELJA DOŠAŠĆA

U one dane pojavi se Ivan Krstitelj propo­-vije­dajući u Judejskoj pustinji: »Obratite se jer približilo se kraljevstvo nebesko!« Ovo je uistinu onaj o kom proreče Izaija prorok: Glas viče u pustinji: Pripravite put Gospodinu, poravnite mu staze! Ivan je imao odjeću od devine dlake i kožnat pojas oko bokova; ­hranom mu bijahu ska­kavci i divlji med. Grnuo k njemu Jeruzalem, sva Judeja i sva okolica jordan­ska. Primali su od njega krštenje u rijeci Jordanu ispovijedajući svoje grijehe. Kad ugleda mnoge farizeje i saduceje gdje mu dolaze na krštenje, reče im: »Leglo gujinje! Tko li vas je samo upozorio da bježite od skore srdžbe? Donosite dakle plod dostojan obraćenja. I ne usudite se govoriti u sebi: ‘Imamo oca Abrahama!’ Jer, kažem vam, Bog iz ­ovoga kamenja može podići djecu Abrahamovu. Već je sjekira položena na korijen stablima. Svako dakle stablo koje ne donosi dobroga roda, sije­če se i u oganj baca. Ja vas, istina, krstim vodom na obraćenje, ali onaj koji za mnom dolazi jači je od mene. Ja nisam dostojan obuće mu nositi. On će vas krstiti Duhom Svetim i ognjem. U ruci mu vijača, pročistit će svoje gumno i skupiti žito u svoju žitnicu, a pljevu spaliti ognjem neugasivim.« Mt 3, 1-12
Raspored misa

NEDJELJA

07:30h jutarnja misa
09:30h dječja misa

11:00h župna misa
12:30h misa za mlade
18:30h večernja misa

RADNI DAN

06:00h - misa zornica
18:30h - večernja misa

Kontakt
  • ŽUPNI URED

  • ŽUPNIK: Vjekoslav Meštrić

  •  
  • R.V. uto-pet 9-11, 17-19
  •  
  • Tel 01/ 3732 - 729
  • Fax 01/ 3732 - 729
  • Mob 098/ 469 - 166
  • Adr. Stenjevec 9
  • E-mail gospastenjevecka@inet.hr
Copyright © Gospa Stenjevečka 2009. Sva prava pridržana. Design by Endora